dinsdag 9 juli 2013

Buren…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Afgelopen donderdag – toen manlief 50 werd – reden we richting de Betuwe en wel naar het plaatsje Buren. We houden er beiden van om door een historisch dorp of historische stad te wandelen en daar leent Buren zich uitstekend voor. Het is vrij klein, maar als je het met een heerlijke lunch op een terras laag bij het water combineert, is het een heerlijk uitje.

Met de sfeer in de smalle steegjes en mooie straatjes doe je mij echt een plezier. Alhoewel een donderdag toch al wel achter in de week ligt, waren er jammer genoeg weinig winkeltjes open. Ze zijn er zeker (ook leuke woonwinkels), maar meestal kun je er pas na 13.00 uur terecht en vaak pas vanaf vrijdag.

Een leuk onderdeel van de wandeling was een bezoek aan de molen. De deur stond open en we werden uitgenodigd om twee steile, hoge trappen op te gaan. We hadden er een prachtig uitzicht en stonden heel dicht bij de wieken.

Daarna zijn we lekker gaan lunchen en dat smaakte bijzonder goed. Het plaatsje en de zon zorgden voor een heerlijke dag!

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

En wat is het fijn dat we nu toch echt een aantal zomerse dagen hebben! Dat komt mooi uit want was manlief vorige week donderdag jarig, vandaag is het mijn geboortedag en dat hebben we ook afgelopen zaterdag gevierd. Nee….Sarah staat bij mij nog niet voor de deur (al kreeg ik daarvoor afgelopen donderdag al wel de felicitaties, het gebeurt wel vaker dat je merkt dat een post niet helemaal goed gelezen wordt :-)), al zit ik er niet ver vandaan. Een zomerse dag als vandaag is op een verjaardag al een cadeau op zich, we gaan de tuin in om het te vieren.

Een fijne dag!

Liefs, Ingrid

* Leuk om te weten: De achternaam Van Buren komt van de titel graaf van Buren, één van de vele titels en namen die koning Willem-Alexander kan voeren. Dit graafschap voert terug op Anna van Buren, de eerste echtgenote van Willem van Oranje. Haar voorouders uit het geslacht Van Egmond kregen in 1472 zeggenschap over Buren (in de Betuwe). In 1498 werd Buren een graafschap. Na de dood van de enige zoon van Anna van Buren en Willem van Oranje, Filips Willem, kwam de titel graaf van Buren in handen van zijn halfbroer Maurits.

Koning Willem III liet zich graaf van Buren noemen. Koningin Wilhelmina en koningin Juliana waren vaak incognito als gravin van Buren, bijvoorbeeld bij restaurantreserveringen.

Toen koning Willem-Alexander in 1986 de Elfstedentocht reed, deed hij dat onder de naam W.A. van Buren, een onopvallende naam. Pas tijdens de tocht werd bekend wie hij werkelijk was (bron: W.ikipedia).

63 opmerkingen:

My name is Riet zei

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Ingrid. Wat een heerlijke dag om jarig te zijn, lekker zomer..
Wat een schitterend plaatsje is Buren. En wat een mooie foto's.
Ik wens je een heel fijne dag.
Lieve groeten van Riet

All Seasons zei

Allereerst mijn felicitaties voor je verjaardag, Ingrid. Wat een prachtige zomerse dag om jarig te mogen zijn!

Buren is een heel mooi stadje, wij hebben er jaren geleden een flinke tijd niet ver uit de buurt gewoond. Op de fiets met de kinderen achterop, toerde we vaak door de Betuwe met een bezoekje aan Buren. En er zijn zeker hele sfeervolle winkeltjes te vinden, dus daar moet he zeer zeker nog eens heen gaan.

Ik wens je een mooie dag toe, ondanks dat je het afgelopen weekend hebt gevierd. Geniet!

Zonnige groetjes
Patricia

Le Style zei

Van harte gefeliciteerd !! Geniet van een mooie zonnige zomerse verjaardagsdag! Wat een schitterende foto's van een mooi plaatsje, zeker eens een bezoekje waard dus ;-)
Wat interessant om de geschiedenis erachter te lezen.

Enjoy your birthday!

Liefs,
Yet

Maia zei

Allereerst proficiat met je verjaardag Ingrid en dat je nog vele jaren in goede gezondheid zo samen kunt genieten met je Abraham!
Mooie plaats is Buren! Lijkt wel wat op ons oude dorp.
Schitterende foto's heb je weer gemaakt van jullie heerlijk dagje uit!
Geniet van een fijne zonnige verjaardag!
Lieve groet Maia

Jeanette zei

Gefeliciteerd met je man, 4 juli is onze trouwdag en gisteren vierde ik mijn verjaardag. Grappig dat we in dezelfde periode jarig zijn.

Het mooie weer is al een kado op zich.

Groet,
Jeanette

Berna zei

Alsnog van harte met je Abraham!
Buren is een schattig plaatsje. We komen er veel te weinig. In kersttijd is het daar ook zo leuk.
Dank voor het meegenieten van de mooie plaatjes.

Ger zei

♥Hartelijk Gefeliciteerd♥ met je verjaardag,Ingrid!!!

De zon heb je alvast cadeau.

Leuk plaatsje Buren,je mooie foto's geven het goed weer.

Er zitten een paar bijna dezelfde bij als in mijn fotomap(nou ja bijna dan hé,die van jou zijn natuurlijk veel mooier)en ik had pech zie ik nu,want toen wij er begin juni waren stonden er op die vaten niet van die leuke sinaasappel/kumquats boompjes,alhoewel het daar veel oranje is wat de klok slaat.
Het bezoek aan Buren was voor ons een onderdeel van de fluitekruidroute en dijkhuisjes aan de Linge dus het ging in vogelvlucht,wel lunchten we bij de Prins de trappetjes af aan het water.
Had er ook nog een post van willen maken,maar als ik al onze uitjes moet gaan posten kom ik niet meer achter pc vandaan;-)

Geniet van je verjaardag en lieve groet!!
Ger



Nely zei

Dear Ingrid what a beautiful place,your pictures transfer amazing atmosphere,looks like I am there:)
Many hugs
Nely

Tussen Wal en Schip zei

Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag, nog vele gelukkige en gezonde jaren toegewenst. Het is wel echt een feestdag he zo met het zonnetje! Wat heb je een mooie plaatjes geschoten in Buren zeg, leuk ook die achtergrond erbij. Lekker sfeertje daar he!

Lieve groet,
Alberta

my way of living zei

Ingrid hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en ook die van je man.
Mooi plaatsje Buren.
Woon er niet zo ver vandaan maar nog nooit geweest.
Moeten we er toch eens naar toe.

gr. Anita
En nog een fijne dag.

Unknown zei

Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag, wat een mooie zomerse dag om jarig te zijn.
Mooie foto's van Buren, de tijd heeft daar stil gestaan lijkt het wel. Jammer dat er niet veel leuke winkeltjes open waren, dat vraagt om een ritje terug, maar aan de foto's te zien is dat geen straf.
Geniet van je verjaardag en de zon...

Groetjes,
Inge, my choice

Ingrid zei

Ingrid van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik wens je nog vele mooie jaren. Een stralende zon vandaag als cadeau voor jou.
Prachtige foto's van Buren! Ben ook al eens in het sfeervolle plaatsje geweest.
Een fijne dag, groetjes Ingrid.

Anoniem zei

Ja het is echt genieten daar. Ik ben er ook een paar keer geweest. Vooral jammer dat de leuke winkeltjes dan niet altijd open zijn. Maar desondanks....... Groetjes Wilma

A place for my home zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Ingrid! Je hebt prachtige foto's gemaakt van Buren. Wel jammer inderdaad dat er niet veel winkels open waren, maar gelukkig maakt de omgeving een hoop goed.

Fijne zonnige dag vandaag!

Groetjes, Cynthia

Dineke@esatto zei


Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!

Wat heb je prachtige foto's gemaakt, en wat zal dat een lekker dagje geweest zijn, heel erg leuk!!

Geniet van een mooie zonnige dag!

Lieve groet

Dineke

lien zei

Haha, hadden ze jou al voor sarah aangezien...schuif dat nog maar even voor je uit!
Mooie foto's, leuk stadje zo te zien!

It's me zei

Gefeliciteerd !!!!...nou je zult het niet geloven dit is bijna eng....zit net te google en beland in buuren....en zie inderdaad dat je daar beter op zaterdag heen kunt gaan.....nu gaan we richting ochten...en een vriendin bezoeken in aalst ook leuk denk ik...hihihi,...geniet van de dag...liefs van mij...enne een dikke verjaardagsknuffel !!,...xxx !!

Lilablu Brocante / LilaDoux Bakwaren/Tina zei

Hoi Ingrid,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! En alsnog van harte met de 50ste verjaardag van je man. Wat een prachtige plek hebben jullie uitgekozen om deze byzondere dag te vieren! Ik heb enkele weken geleden daar op een zomermarkt gestaan (met terras met koffie, taart, ijs en pizza tegenover mijn kraam) zelfs dat leek geen werken maar vakantie!! Dank je wel voor de prachtige foto's!
Liefs,
Tina

Lida zei

Gefeliciteerd en bedankt voor de gave foto´s, heb er van genoten! Groetjes
lida

Corine zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
En wat een gezellig uitje naar Buren. Super mooie foto's.
Zelf woon ik dichtbij Buren en ga geregeld op zondag even wandelen, en dan zijn de winkeltjes open!

Fijne dag verder!
Corine

Barbara zei

Ik werd gelijk op het verkeerde been gezet bij je titel en dacht oh wat een leuke buren of wat woon je in een prachtige buurt. Maar... het plaatsje Buren is betoverend mooi en zeker de moeite waard om op de gevoelige plaat vast te leggen. Leuk die weetjes!

Lieve groet,
B.

maite zei

Un precioso bolg que acabo dedescubrir...Lleno de bonitas imágenes y mucha inspiración. Me quedo por aquí y me hago seguidora. Cogeré muchas ideas para mi hogar, yo una gran enamorada de la decoración.Te invito a visitar el mio, sé que te gustará pues tenemos muchas cosas en común.
Saludos desde Barcelona
Matilde
http://matilde-unvergelenlaciudad.blogspot.com.es/

G-STYLE zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve Ingrid !

Fijn dat jullie zulke gezellige dagen achter de rug hebben. Het plaatsje buren ziet er sfeervol uit, natuurlijk mede door de prachtige foto,s die je ervan maakte .

Ik wens je nog een fijne avond met je gezin.

Liefs van Gea

It Is The way of life zei

Gefeliciteerd Ingrid met je verjaardag !
Prachtige foto's heb je gemaakt en wat een leuke plaats is Buren !
Fijne dag nog!

Anita zei

"Happy birthday to you, happy birthday to you,
happy birthday, happy birthday, happy birthday to you!"

Lieve Ingrid, van harte gefeliciteerd meis, wat een mooie dag om jarig te zijn!
Wat een prachtig uitstapje en foto's van Buren.
Ik ben er nog nooit geweest maar wat niet is kan nog komen ;-)
Ook van HARTE met de 50e verjaardag van manlief.
Pfff ik loop een eind achter volgens mij #bloos
Ondanks dat jullie het feestje al hebben gevierd toch een hele gezellige zomerse avond gewenst.
Een dikke klapzoen op je jarige neus komtie X
Groetjezz lfs mij

lia zei

Hey lieve Ingrid, van Harte gefeliciteerd met je verjaardag.
En wat een heerlijke zonnige dag om jarig te zijn.

Buren is mooi hé, ik kom er met regelmaat, alleen heel vaak zonder camera. En vroeger toen ik nog "jong" was helemaal, had daar zelfs nog een vriendje. Het ligt een beetje tussen mijn geboortedorp en mijn woonplaats nu in.

Fijne avond
Liefs Lia

House of Seasons zei

Leuke buren.....
Lieve Ingrid, van harte gefeliciteerd met je bijna 50 verjaardag!
Ik wens je alle goeds voor je nieuwe jaar!
Wij waren 2 jaar geleden in Buren en ik vond het ook heel fotogeniek, heb je de ooievaars gezien?????
Liefs
Lia

Bij Guusje Thuis zei

Lieve Ingrid, wat een zonnige dag om een verjaardagte vieren, gefeliciteerd!

Marjonel M zei

Hoi Ingrid, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Mooie foto`s van Buren, ik ben er nog nooit geweest wie weet!

Fijne avond liefs, Marjonel

Ús hûs ús thús zei

Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een heerlijke zonnige dag om jarig te zijn.
Wat hebben jullie vorige week een leuk uitje gehad! Wat een prachtig dorp is Buren. Je hebt er ook prachtige foto's van gemaakt! Ik heb heerlijk mee genoten!
Groetjes van Aleta

Anoniem zei

Lieve Ingrid,
Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een fantastische dag heb je om jarig te zijn met dit mooie weer.
En wat een prachtige dag hebben jullie gehad in Buuren.
Ik ben twee keer de foto's bij langs gegaan, zo mooi vind ik die oude stadjes. Wat een mooie foto's!
Ik wens je nog een heel mooi end van de avond!

Liefs, Gerry

Willy zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Buren is een prachtig stadje en dat geven je foto's hier ook weer. Leuk om boven op de molen te zijn geweest. Lieve groet,

flowersandhome zei

Wat een mooi stadje is Buren. Dankjewel dat je ons even meenam op jullie wandeltocht.
Voor jou en je man: Happy Birthday!
Marian

SOBERenSTIJL zei

Van harte gefeliciteerd! Wat een mooie plaatjes van Buren, ben er nog nooit geweest, maar wie weet....
Groetjes, Dorine

kienkele zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Ingrid, ben wel op het nippertje, maar het kan nog net!
Hoop dat je een leuke dag hebt gehad. Groeten, Tineke

fleur zei

Gefeliciteerd Ingrid; Natuurlijk ben je nog LANG GEEN 50!!!
Mooie sfeerplaatjes van Buren! Wie weet ga ik er ook eens buurten!
groetjes Fleur

het moonhuis zei

Van harte gefeliciteerd!!
Wat leuk dat jullie in Buren zijn geweest, ik ken Buren goed en zie bekende plaatjes. Mooie foto´s heb je weer gemaakt, wat zullen jullie genoten hebben!!


Liefs Monica

Rozen van papier zei

Buuren is werkelijk een prachtig stadje! Mooie foto's heb je er van genomen en de sfeer goed weergegeven!

Groetjes Janny

June zei

Hello dear Ingrid! Your photos of this beautiful place are wonderful! I love seeing places that I will maybe never get to see, but wish I could. Your photos are just as good as being there in person!
many hugs...

La Blomst-Living zei

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Ingrid! Wat heb je prachtige foto's gemaakt in Buren.
Vorig jaar en ook dit jaar ben ik door Buren heen/langs gefietst. Het wordt tijd voor een wandeling zie ik, ik vind het zo'n mooi plaatsje. Hier hou ik ook zo van. Bedankt voor de sightseeing!
Lieve groet,
Linda

Athomebymy zei

Zalig die foto's daar kan je echt inspiratie opdoen ..

Liefs Petra

Indruk zei

Lieve Ingrid, Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een lrachtig verslag van je bezoek aan Buuren. Het lijkt wel alsof de tujd er heeft stil gestaan. Wat biedt Nederland toch mooie plekjes. Liefs Pascale X

Thuis bij Tjits zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Ingrid en ook mijn felicitaties voor de 50e verjaardag van je man! Wat heerlijk om dan zo'n mooie rit te maken en de dag gezellig samen door te brengen en wat is Buren prachtig!

Dank je voor je lieve reactie, ik geniet nog steeds na:)

Fijne dag!
lieve groet Tjits

Mama van Jenthe (Kelly) zei

Van harte gefeliciteerd!!

Heerlijk om naar die foto's te kijken. Het is daar prachtig!

Things and Thoughts zei

Never been there but this atmosphere looks familiar to me and I have really missed this kind of beauty which is typical of cities and places of North Europe.Everything seems to be in order,clean and well managed...By us, it's a little different...
I really liked your post, it's wonderful Ingrid!

Blomkje en Wenje zei

Allereerst de hartelijke felicitaties voor jou en natuurlijk ook nog voor je man. Wat een leuk uitstapje en wat heb je het mooi in beeld gebracht!

Fijne dag

Groetjes, Pietrik

Sanny zei

Nog van harte gefeliciteerd. En wat maak je toch prachtige foto's!!!!

Groetjes,
Sanny

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Ik las je titel 'buren' en dacht; o jee, toch geen bonje met je buren hè? Maar toen zag ik al snel dat het over het plaatsje Buren ging.. Wat een mooi dorp is dat zeg. Ik ken het helemaal niet, maar het staat nu wel hoog op mijn to-go-lijstje hoor. Daar wil ik ook wel eens wandelen. Ziet er prachtig uit. Je hebt er wel heel mooie foto's van gemaakt.
Leuke weetjes ook allemaal...
Ik wens je een heerlijke woensdag,
Lieve groet,
Mirjam

Unknown zei

Dag Ingrid!
The pictures are beautiful! What an amazing little place.... and so peaceful.
And let me not forget to say "van harte gefeliciteerd met je verjaardag!" Ik wens je een ongelooflik jaar!
With love from Canada
Je naamgenoot,
Ingrid

Miriam de Vries zei

Prachtige foto's, heb genoten! Ben er nog nooit geweest, maar hou het in gedachten nu ik jouw foto's heb gezien!

Fijne dag nog,

Miriam
't Bezige Bijtje

Martine zei

Ai, een dag te laat. Maar bij deze nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en die van je man.
Wat een mooie foto's van Buren. Ik ben er nog nooit geweest, maar zo te zien moet ik er nodig eens een keer naar toe. Ziet er heel sfeervol uit.
een fijne zonnige dag, liefs Martine

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een mooie foto's zeg, lijkt me een leuk dropje !

Liefs Lieke

Shabby soul zei

What a stunning place!
Thank you for share your tour with us. I love that black barn door, and the narrow streets.
Hugs from a very hot Bologna, my darling!
Silvia

Corine(THUIS) zei

We hebben hier wat gedoe met de internetverbinding, met als gevolg dat ik deze verjaardagspost bijna had gemist!
Gelukkig had ik je al gefeliciteerd :-) Wij zijn ook gek op plaatsjes als Buren, jaren geleden kochten we er zelfs onze napoleonpaspop...
Jullie hadden echt lekker tuinfeestweer!

Petra zei

Hoi Ingrid,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! En Buren, vroeger kwamen we er best veel maar toen woonden we er ook net iets dichter bij. Geen rede om er nu niet heen te gaan want zover zijn we nu ook weer niet verhuisd. Soms komt het er niet van en wat is dat jammer!! Denk dat we een dezer weken gewoon is wel gaan! Bedankt voor de tip en een fijn weekend.

Groetjes Petra

Linda zei

Wat een fijne verjaardag zul je gehad hebben Ingrid , nog mijn late felicitatie ;-)
Het zier er prachtig uit daar in Buren, mooie kiekjes en heb je gemaakt.

Fijne dag.
Lieve groetjes, Linda

Anoniem zei

Alsnog van harte gefeliciteerd Ingrid,dat klinkt als een gezellig daagje,schitterend je foto`s,lieve groet Musje.

What's in a day zei

Wat is Buren mooi, onze dochters reden paard in een dorp ernaast, ik ging dan altijd even een rondje Buren doen...mooi om te genieten van al die mooie details..jullie hebben echt een heerlijk plekje opgezocht samen.

Fijn weekend Ingrid en lieve groet,
Eefie

Bauke zei

Oopsie, beetje laat, maar natuurlijk nog gefeliciteerd met je verjaardag en die van je hubby!! Wat heb je weer schitterende foto's geplaatst, het blijft een genot om je blog te bekijken.

Groetjes Patricia
www.landelijkwonen.info

Unknown zei

Nog van harte met je verjaardag en die van je man ook. Buren is een prachtig plaatsje en dat heb je laten zien door je mooie foto's. Dat was een fijne dag en dat is te zien. Groetjes, Annet

Passione Helena zei

Wat een prachtige foto's van het plaatsje Buren, ze kunnen zo in een magazine!

Proficiat met jullie beide verjaardagen...al is het een wel een beetje aan de late kant. Fijn dat de zon deze feestelijke dag versierde met mooie stralen, dat past namelijk ook helemaal bij jouw ;-)

Liefs Helena

Marie-José zei

Hallo Ingrid,

Wat een leuke inspirerende blog heb je. Heel veelzijdig en vooral de Buren foto's zijn prachtig, goeie tip!
Mijn lief en ik zijn vorige week naar Naarden Vesting geweest, ook zo'n leuk plaatsje. Wij waren er op zondag, gehoord dat alle winkeltjes open waren...helaas...
Ik ben zelf een beginnend blogger en 'loop'nu alle blogs af te schuimen naar bruikbare tips & tricks ;)
Maar ik blijf je volgen, leuk!
Lieve groet,MJ

Marie-José zei

Oh ja...wel ff mijn blog erbij zetten natuurlijkt;)
(seeshappyhome)