donderdag 10 januari 2013

Kastje kijken…

Ik zeg je eerlijk dat ik dit gedeelte van de woonkamer het lastigst vind om sfeervol in te richten. Het liefst zou ik de televisie in een klein laatje willen schuiven, maar dat gaat nu eenmaal niet. Gelukkig is model 'dikbuik' allang de deur uitgewerkt, maar toch

Home & Lifestyle
Dat de televisie schuin staat komt doordat we niet recht voor de televisie kunnen zitten omdat daar de broodkast tegen de wand staat. Recht tegenover de bank staat de vitrinekast, dus dat is ook geen optie. De televisie staat op een tv-meubel van I.kea, de kleur lijkt zwart maar is in werkelijkheid heel donkerbruin. Rechts hiervan zit de achterdeur naar de tuin.

Home & Lifestyle
Achter deze kan met hortensia zit de televisie-aansluiting. Niet fraai van uiterlijk, vandaar dat ik een poging heb gedaan om dit op deze manier weg te werken.

Home & Lifestyle
Naast apparatuur en een stoere krans liggen er in de tv-meubel uiteraard ook een aantal woonboeken. Na het fotograferen zag ik dat een paar woonboeken ‘op hun kop’ leken te liggen, maar dat is schone schijn. De boeken liggen met de voorkant naar boven, blijkbaar worden in het buitenland de titels op de ruggen anders geplaatst dan hier. In de letterbox liggen oude exemplaren van de Ariadne at Home, ik kijk ze nog regelmatig in voor inspiratie.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Dit windlicht van RM vond ik ooit voor een paar euro bij de kringloop. In de voet ontbreekt een heel klein stukje glas, maar niemand die het ziet. ‘s Avonds – en soms ook overdag – gaat hier vaak een kaarsje aan.

Home & Lifestyle
De plank boven de televisie vind ik nog altijd mooi, ik heb hier de afgelopen paar jaar ook amper iets aan veranderd en vermoed dat dit voorlopig ook wel blijft zoals het is. De witte wand zou ik wel heel graag van een kleurtje willen voorzien, maar als ik thuis ga stemmen verlies ik met 3 tegen 1...ik moet dus nog even geduld hebben ;).

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Mocht jij ook willen laten zien welk plekje de televisie in jouw kamer heeft gekregen, kijk dan ook even bij Leni van de blog Eeuwige Liefde/Amore Eterno. Van Leni kwam deze oproep, een leuk idee!!

Liefs, Ingrid
.

60 opmerkingen:

Abacaxi & Hortelã zei

Hoi Ingrid,

Wat een bekend probleem... Helaas!
Hier hangt 'ie aan de muur maar het blijft me een doorn in het oog...

Wie weet verzin ik er ooit nog iets op, laat ik het meteen weten hoor :)

Ik wens je een fijne donderdag!

Liefs uit het zuiden,
Chantal

P.S. Leuke workshop gehad en Oosterbeek is écht een leuk plaatsje, mooie winkels, lekkere eetgelegenheden... Bezoekje waard hoor! Voor een middagje of zo...

incasadisilvia zei

Bellissime foto!
A presto...
Silvia

oma leentje zei

Al met al toch een mooie oplossing .Die tv zo .Een heerlijk hoekje zo hoor. Ik vind het ook heerlijk om af en toe te schuiven maar ben ook van mening "goed is goed".. en dan blijft het best ern tijd zo staan. Leuk dat je ook een tv post plaatste. Gr en een heel fijne dag

Marjonel M zei

Mooie foto's heb je gemaakt Ingrid,
ik heb nog een tv van ongeveer 15 jaar oud het is er nog 1 met een dikke kont ha ha...Hij doet het nog prima en staat mij eigenlijk ook nog niet in de weg.

Fijne dag groet, Marjonel

Sabine zei

Toch vind ik je tv hoek mooi gestijld. Hier zit de tv aansluiting zo hoog dat je er bijna een boom voor moet zetten wil je hem verbergen. Je krans is ook schitterend zeg. Liefs Sabine

Unknown zei

Lovely, Ingrid, I like that style!

Hugs

Amalie

Sanne zei

Dear Ingrid,

the same here with the TV ...baber ich habe mich an den schwarzen Riesen gwöhnt und noch mehr schwarze Accesoires uim Zimmer verteilt..
So schön auch deine Idee hinter der Vase den Anschluss zu verstecken.,,muss ich mir merken !!!
Here are 3 others, too..

Lieber Gruß,
Sanne

Petra zei

Helemaal jij Ingrid! En dat is leuk om te zien. Ik zal mijn TV maar niet laten zien, het is een oude met toeter, in de kast en in de hoek gedraaid en een stuk uit kast gezaagd. Maar we hadden een paar jaar geleden een nieuwe gewonnen, die heb ik op MP gezet. Het ding gaf zoveel licht in huis het leek wel of ik in een aquarium woonde. Ik hoop dat deze nog een poosje mee wil gaan..

Hele fijne dag!
Groetjes Petra

Sientje zei

WAUW die kan met hortensia's zoho mooi. Het lukt mij maar niet om hortensia's zo mooi te drogen.

Bonjade zei

Goedemorgen!
Oh daar is het idee van.....
Zie ineens zoveel t.v's.
Maar leuk om eens te zien hoe ieder die hoek heeft.

Ha bij ons kan ik het niet laten zien want wij hebben hem niet in een hoek staan ;)

Ha nee hoor ook gewoon bovenop een kast.
Niet erin, dat idee is leuk maar wij hebben dat gehad en op die manier bleven toch altijd de deurtjes open staan......
Dus nu erop ;)

Fijne dag

Liefs

Els zei

Je hebt er een heel mooi hoekje van gemaakt! Zoals ik al eerder schreef, ik vind het helemaal niet erg als een tv in het zicht staat. Juist omdat het niet meer van die bakbeesten zijn :-) Wij hebben hetzelfde tvmeubel gehad, nu hebben we een strak hoogglans wit exemplaar, ook van Ikea. Veranderingen...ik merk dat meerderen aan zo'n idee moeten wennen. Ik heb ook weer van alles in mijn hoofd gekregen, manlief denkt erover na haha :-)

Alvast een fijn weekend
Liefs Els

my way of living zei

Ja bij ons staat hij ook schuin omdat hij in een hoek staat.
Vond het altijd moeilijk maar ben nu wel tevreden.
Staat bij jou ook gezellig met die mooie spulletjes er bij.

gr. Anita

Homemade and more zei

Heel sfeervol ingericht.
Nog een fijne dag,
Martine

Bizzy @ home zei

Ja, al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding, schiet mij te binnen. Niet dat het geheel nou lelijk is, maar ja, decoratief zal het niet worden, een beeldbuis. Toch hoort het ook gewoon bij het leven en dan heb jij het heel mooi opgelost zo.
Misschien zet ik die van mij ook nog wel even op de foto, maar wanneer...tijd....
Lieve groet, Renny

Wunderbares Zuhause zei

Dear Ingrid,
it looks really nice. I like this idea!
Have a nice day!
Hughs,
Lucia

Anneke zei

wow, ik vind het allemaal prachtig zoals jij sfeer kunt creeeren en mega mooie fot,os.
fijne week meisje en liefs van an

Hannekie(Sisterly) zei

ik vind het wel een mooie plek hoor...inderdaad is het altijd lastig die tv..je ziet in woonbladen nooit een televisie in de kamer staan is je dat wel eens opgevallen..ik heb hem in een dichte kast..ook wel fijn hoor..ik zie hem overdag tenminste niet ahha
liefs hannie

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

hahaha zag al vele plekjes voorbij komen nou van mij zit hij weg verstopt in de kast ook ik heb wel een platte maar toch met de dvd en rest lekker in de grijze kast ....deurtjes dicht alles foetsie .... wat minder stof ook ...maar vind deze tv niet zo lelijk staan als die oudere tv . alleen al die draden pfff ....wens je een fijne week en veel kijk plezier ....lieve groet rosita

Room Seventeen zei

Hier staat de tv in de kast, lekker uit het zicht ;-)

Inge R. zei

ben ik blij dat wij geen tv hebben!
k zou m echt in een mooie kast zetten als ik jou was....verder ziet het er wel top uit, en dat windlicht heb je het mee getroffen zeg!
knap dat je die plank zo lang al kunt laten staan, wilde dat ik dat kon...zucht.
enne....dat schilderen van de muur, hier nog 1!! snik, mag ook al niet, erg is dat he?

groetjes!

Anoniem zei

Ja, de televisie, het is geen mooi woonmeubel, maar wel een die veel gebruikt wordt. Dus hij heeft wel een plekje nodig.
Ik vind dat je het best mooi hebt opgelost Ingrid, ook omdat je in de kleurstelling blijft.
En dat heb ik soms ook, dat als iets mooi staat, zoals bij jouw de plank erboven, dat je dan niet verandert.
Zelf heb ik de tv er uit gedaan omdat ik relatief weinig keek. Ik ben een echte radiofan. En wat ik wel wil kijken gaat via de laptop.
Ik wens je een mooie dag!

Lieve groet,
Gerry

Marit zei

Hoi Ingrid, ik ken het probleem. Ik moet zeggen dat we wel een mooi exemplaar TV hebben (wit) maar hij staat op een lelijke standaard... Manlief is aan het bedenken om zelf een kast te maken....ik hoop maar dat ie er snel aan begint :-)
Fijne dag, liefs Marit

Mayflower zei

Ook bij jou staat de tv niet lelijk vind ik, komt ook door het kastje en de spulletjes er omheen.
Leuk die plank erboven en je heb een creatieve oplossing om de snoeren uit het zicht te werken gevonden. Dat vind ik dan ook het lelijkste van dit soort apparatuur, waar laat ik al die snoeren hihi en hoe werk ik deze zo netjes mogelijk weg.
Fijne dag nog Ingrid.
Lieve groet, Mea

Dineke@esatto zei

ha Ingrid!

ik dacht dat de oproep bij alie van huisje weltevree vandaan komt dus dat heb ik zojuist verkeerd aan gegeven op mijn blog..

Bij jou is de TV ook mooi geïntegreerd in het geheel, en stoer gestyled, leuk!

Lieve groet

Dineke

Ingrid zei

Hallo Ingrid,
Een jaar heb ik je stil gevolgd. Je hebt een mooi blog waar ik leuke ideeën op zag. Daarom blijf ik je volgen.
Je t.v. Hoek ziet er toch goed uit hoor er is mooi om heen gestyld.
Alvast een fijn weekend, Ingrid.

lien zei

Nou, je bent er super in geslaagd om ook het tv hoekje sfeervol in te richten! Echt heel gezellig ziet het er uit. Ik denk dat ik eens een avondje tv kom kijken bij jou, haha.
(grapje) Liefs Carolien

Nely zei

Dear Ingrid,
so wonderful details in your home,
I like hydrangeas so much,looks so beautiful!
Many hugs,
Nely!

It's me zei

Ziet er goed uit hoor!!..ik vind vooral de krans in het vakje zo leuk staan !!...liefs van mij...xxx...

Unknown zei

Ik vind de oplossing voor het stopcontact super gevonden. Prachtig die hortensia's op die kan. Zal ook eens een post maken over de tv, zie het nu vaak voorbij komen.
Vind dat jullie een leuke tvhoek hebben hoor. Groetjes, Nancy

House of Seasons zei

Ziet er prachtig uit, en ja die tv, kunnen we toch niet missen in huis dus.......
Liefs
Lia
PS Nou ben ik een keer de eerste!!!!!!!

Pascale zei

Ik vind het zo wel meevallen. Op een laag meubel komt hij toch niet zo prominent de kamer in en inderdaad, we zijn er al op vooruit gegaan sinds de TV "flat" is. Fijne avond, Pascale

Rozen van papier zei

Nou toch wel stijlvol allemaal hoor, je ziet ook wel eens dat een televisie aan de muur wordt opgehangen(met een steun. Maar ach, ze zijn erg functioneel en de nieuwste zijn erg mooi.Ik weet nog dat mijn tante een van de eerste tv's had, het beeld was een beetje groenig, haha, maar zo leuk ingebouwd in een houten kastje echt heel leuk.

groeten Janny

Maaike zei

Hoi Ingrid,
Mooie foto´s hoor! En ja, ik vind de TV ook niet het mooist in een kamer, maar ja..
Gelukkig hebben wij hem nu in een kast staan.
Toch heb je het sfeervol gedaan en de snoeren mooi weggewerkt!
Groetjes, Maaike (frisse rommel)

Lemons and blue zei

Mijn televisie staat op een oud wit kastje, en erboven hangt net zo'n plank als bij jou alleen heb ik er twee naast elkaar.Bij mij is het plankje juist een van de dingen die ik veel verander, nu staan er o.a weer twee oude boeken op die ik in de kringloop vond, vaak staat er een waxine lichtje, beeldje of een oude prent, vaasje met bloemen, schelpen zo zie je het verandert maar steeds :)
Groetjes Joke

What's in a day zei

Bij jou dus ook een plekje waar je hem ziet...maar wel een mooi plekje hoor...hier staat hij ook op een laag meubel, en idd die snoeren en aansluitingen.....ik heb ze weggewerkt door er een luik voor te zetten.
Mooi je plankje..zoiets heb ik boven onze bank..dat bevalt ook prima.

Fijne avond en liefs,
♥Eefie

Tussen Wal en Schip zei

Wat leuk om zo bij iedereen mee te kijken hoe ze er mee omgaat! Het ziet er leuk uit bij je hoor. Ben helemaal verliefd op dat verroeste &-teken. Leukkkie!!

Lieve groet,
Alberta

Barbara zei

Pfffff ik ken dat probleem :(

Daarom staat bij mij de moderne televisie nog steeds in 'n hoekje op een (ondertussen) ouderwets draaibaar TV kastje.

Maar... bij jou ziet er heel sfeervol uit!

Fijne avond,
B.

La Blomst-Living zei

Ha Ingrid,
Zo alles bij elkaar heb je er een mooi sfeertje van gemaakt. Het past toch heel goed bij elkaar? En haha, ik heb dat ook: pas op een foto zie ik soms dingen die me anders niet eens opvallen zoals die boeken bij jou. Ik heb trouwens nog wel een 'dikbuik' tv in een kast verstopt!
Lieve groetjes, Linda

My name is Riet zei

Tegenwoordig heb ik gelukkig een goeie plaats voor de TV. Eerder met die dikbuiken had ik er een mooie kast omheen. Tja gewoon maar uitproberen he. Lieve groet van Riet

Bij Guusje Thuis zei

Hoewel een tv-hoekje altijd lastig is, jou weer prima gelukt om er toch jouw sfeer neer te zetten.

Alie zei

Nou, zo met die donkere tv-meubel valt hij eigenlijk helemaal niet zo op. Ik vind het in ieder geval een heel gezellig hoekje. Alie

Liefde voor kransen ♡ zei

Altijd lastig die tv's. Maar jou tv-hoek ziet er prima uit! En door al die mooie spullen die je er omheen gestyled heb vergeet je de hele tv! Zo mooi je kan met hortensia's! Liefs Lindy

Willy zei

We kunnen niet meer zonder, dus zo'n tv staat ook meestal wel centraal in de kamer. Ik heb al wel eens zitten denken om er een hoes voor te maken.
Lieve groet,

flowersandhome zei

Wat is dat allemaal weer mooi Ingrid, zucht, echt genieten hier bij jou! Wij doen het nog altijd met de versie 'dikbuik', haha, en zolang die het blijft doen ook met de dito dikbuik kast natuurlijk waar de tv dan toch een beetje 'in' zit dus laten we 't nog maar even zo.... ;-)
Lieve groet,
Marian

La Maison zei

Ik zeur niet meer over de tv, stel je voor dat er nog een groter ding zou komen.
Hij hangt bij ons aan de muur en staat ook nog vaak aan omdat mijn lief verslaafd is aan passief sporten.
Het zou mooi zijn als je met 1 druk op een knop alles in de muur zou kunnen laten verdwijnen. Er zijn vast wel huizen die dat hebben;))

Lieve groet
Hermine

Landelijk at Home zei

Ik vind het er erg sfeervol uitzien! ;)

Groetjes Wilianne

Bloemerig Bloemen Blog / Marieke Nolsen zei

HEt staat prachtig joh.
Groet,

Marieke

Unknown zei

Het probleem van velen van ons. Je ziet ook zelden of nooit tv's in mooie woontijdschriften. Bij ons hangt de tv in een nis tussen de woonkamer en de keuken in, maar is nog steeds een lelijke hoek. En niet te spreken over snoeren en stopcontacten. Je oplossing met de hortensia is mooi. Het windlicht ook. Groetjes, Annet

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Ik vind dat je er nog een gezellig hoekje van hebt gemaakt! Ik zie dat jullie ook niet voor een heel groot formaat tv hebben gekozen. Bij ons staat de tv in de kast. Heel praktisch! Hij komt er alleen uit wanneer wij tv kijken.

Je hebt een mooie stapel boeken liggen. Voor mij ook een aantal bekende ertussen.

De giveaway die je hebt gewonnen past ook perfect bij jouw interieur!

Ik wens je een fijn weekend toe!

Liefs van Madelief x

lia zei

Het is een hoekje wat ik toch een beetje verwacht had bij jou Ingrid. En bij een iets donkerdere muur zou de tv minder opvallen. Maar ja 3 tegen 1....
Hier hangt hij gewoon aan de muur.
En momenteel zijn twee zonen bezig om er weer iets op aan te sluiten. Heb gezegd dat het goed is, als ik maar geen snoeren zie..... Een stopcontact en een snoer vind ik al een ramp.

Maar ja, aan de andere kant er zijn erger dingen.

Fijn weekend
Liefs Lia

Ingrid zei

Ik vind alles weer heel mooi Ingrid,de bloemen ,je windlicht en je tijdschriften vind ik top!!
geniet van een zalig weekend....liefs

Pauline zei

Ik heb me er maar bij neergelegd dat de televisie niet in een laatje weg te moffelen is. Hetzelfde geldt voor mijn pc. Die staat nu ook in de kamer en niet meer boven (zo ongezellig om steeds boven te zitten als iedereen beneden is). En weet je...het went. Alles staat op oude brocante tafeltjes en dat maakt het al minder erg, voor mij dan. Voor het beeldscherm van mijn pc heb ik net zolang gezocht totdat ik een witte vond. De tv is nog wel zwart, maar inderdaad niet meer zo dik als eerdere tv's hier.
Leuk dat jij ook aansluitingen camoufleert. Daar ben ik ook altijd mee bezig. Een grote bolvaas, een rieten mand, ik verzin altijd wel wat.
Al met al vind ik jullie TV plekje erg mooi.
En...zo meteen komt er een film die speelt in Parijs dus ik ga zo ook weer eens naar onze TV kijken.
Wens je een fijn weekend.
Liefs, Pauline

Loraine Living zei

Het is lastig om de tv een leuk plaatsje te geven, maar ik vind het zo heel gezellig staan.
Oh ...leuke kannen, ik ben er gek op ;)
Fijn weekend, lieve groet Diana

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Nou, je vind het misschien moeilijk om te doen, maar het is je bijzonder goed gelukt. Blijft lastig natuurlijk, zo'n apparaat gezellig te integreren, maar de tv hoort er nu eenmaal bij vind ik zelf, want ik kijk maar al te graag een heerlijke film zo nu en dan...
Ik wens je een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Lisanne van de Klift zei

Heel herkenbaar! Leuk bericht! Ik denk er de laatste tijd over om m in een kast te stoppen :-) Denk dat mijn mannetje dat niet goed gaat vinden. Zucht... Blijven proberen dus!!

Liefs Lisanne
lisannevandeklift.blogspot.com

hokje zei

Niet het mooiste item in de kamer, maar op deze manier toch gezellig gedecoreerd!

Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

ida zei

Mooi hoekje Ingrid leuk met het plankje daar boven, hier staat de TV gewoon midden op de kast en met alle mooie spullentjes die het éen geheel maken!
Fijne week!
Liefs Ida

Anita zei

Het blijft een lastig ding zo'n TV maar missen kunnen we hem ook niet ;-)
Ik vind dat je het prachtig hebt opgelost.
Niets meer aan doen hoor hahah helemaal oké
Groetjezz lfs mij

A fresh start of me zei

Ik vind dat je je "probleem" toch aardig opgelost heb...
Het is 1 mooi geheel geworden..
Ik heb het geluk dat de omlijsting van mijn televisie haast dezelfde kleur heeft als de muurkleur die erachter zit..
Groetjes Chris

Passione Helena zei

Ja..naar deze post was ik op zoek! Je was alweer twee berichten verder haha... Ik had deze post wel al snel gelezen, maar niet de tijd om er op te reageren.

Het is een lastig object! Ze worden ook steeds groter. Maar idd, we kunnen niet zonder. Maar jullie hebben het prachtig opgelost. Het mag gefotografeerd worden hoor?!!

Fijne dag nog!

Liefs Xx