zondag 26 februari 2012

Houten tuinladder…

In woon- en tuinbladen had ik al vaak mooie houten ladders zien staan. Het liefst had ik er zelf ook één en dan in zo’n grote romantische tuin, waar witte lakens aan een waslijn wapperen en lange tafels gedekt staan, met appelbomen, veel zon én zo’n mooie ladder.

Home & Lifestyle
Al voldoet onze tuin niet aan voornoemde beschrijving, toch ben ik met dat plekje groen bij huis erg blij en zag ik een ladder daar ook wel voor me. Maar zo goedkoop zijn ze vaak niet, dus ik keek er naar uit maar daar bleef het dan ook bij.

Home & Lifestyle
Totdat ik vorige week een rondje in de regio reed en bij een kringloopcentrum wat achteraf deze stevige houten ladder zag staan, zonder dat er een prijs op aangegeven stond. Toen ik hoorde dat ik er € 7,50 voor moest betalen, was ik verkocht.

Home & Lifestyle
Een al wat oudere man van de kringloop liep bijzonder vriendelijk mee naar de auto, want het was de vraag of de ladder daar in zou passen. Maar je ziet het, de ladder staat inmiddels in de tuin, voorlopig tegen onze kronkelwilg die in het najaar helemaal teruggesnoeid is en over een aantal weken weer flink gaat uitlopen.

Home & Lifestyle
De stam van de wilg zie je op de foto’s bijna niet meer terug, want de hedera vindt het heerlijk om hier tegen aan te groeien.  De komende tijd zal daar flink gesnoeid gaan worden om de stam weer wat meer lucht te verschaffen.

Nu is de tuin nog behoorlijk kleurloos, maar als ik in gedachten voor mij zie hoe het er over een paar maanden bij staat, kan ik daar helemaal blij van worden! En deze ladder past uitstekend in het plaatje dat ik voor ogen heb….


Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

woensdag 22 februari 2012

Spring…

Laatst kwam ik onderstaande foto’s tegen in mijn 'foto-archief'
Ik kreeg er spontaan lentekriebels van en ik weet ook wel waarom.

Home & Lifestyle
 Afgezien van het feit dat ik het heerlijk vind om buiten te leven vind ik het ook geweldig om bloemen te fotograferen en dat gaat nu eenmaal het best in de lente, de zomer en deels in de herfst…om de heel eenvoudige reden dat er dan volop bloemen zijn!

Home & Lifestyle
Ik heb het dan over bloemen in de tuin, in de berm of in een park
ik kan mij helemaal verheugen op de seizoenen die komen gaan!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle 

De temperatuur gaat al iets omhoog en de zon scheen de afgelopen dagen veelvuldig...

...we gaan de goede kant weer op !


Een fijne dag!

Liefs, Ingrid

vrijdag 17 februari 2012

Details in de keuken…

De linkerzijde van onze keuken zou ik ook nog laten zien, maar voor nu daarvan eerst enkele details. Toen het een paar jaar geleden daar nogal rommelig werd,  hebben we een extra plank gemaakt zodat ik mijn favoriete spulletjes wat meer kon spreiden.

Home & Lifestyle

 Niet dat het echt geholpen heeft…ik moet er nog steeds op letten dat het niet te vol wordt, 
want ik vind zoveel dingen mooi!

Home & Lifestyle




Home & Lifestyle

Less is more vind ik geweldig maar tot nu toe slaag ik er nooit in om het echt sober te houden. Blijkbaar past dat toch niet helemaal bij mij…

Home & Lifestyle

Bij het volgende kijkje in de keuken gaan we een plankje lager…

Een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

maandag 13 februari 2012

Anemoon…

Voor deze mooie kruikjes – die ik een tijd geleden bij de kringloop aantrof – kocht ik anemonen.

Home & Lifestyle
Op de één of andere manier is er sprake van een verwarde verhouding tussen mij en deze bloem :).

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Vaak is het blad al slap en verkreukeld, ook op de foto hierboven zie je dat terug, terwijl de bloemen net uit de winkel vandaan komen. Op de één of andere manier staan ze bij mij ook nooit lang, ik heb geen idee hoe dat komt!

Home & Lifestyle
Toch vind ik deze bloem in deze kruikjes wel mooi passen. 

Home & Lifestyle
Eens kijken of mijn liefde voor de anemoon groter wordt als de bloem opengaat :)!

Een fijne dag allemaal!


Liefs, Ingrid

vrijdag 10 februari 2012

Binnenkijken (03)

Na de binnenkijkers in de woonkamer is nu de keuken aan de beurt...

De keuken - die aan de voorzijde van ons huis zit - hebben we inmiddels alweer 12 jaar geleden laten plaatsen toen we in dit huis kwamen wonen.

Home & Lifestyle
De vorige bewoner had de keuken van de woonkamer gescheiden door middel van een ‘bar’. Aan de ene kant handig omdat je vanuit de woonkamer niet alles in de keuken kunt zien staan en de keukenradiator zo mooi weggewerkt is, aan de andere kant vind ik onze bar lastig om sfeervol aan te kleden.

Home & Lifestyle
Mochten we een keer overgaan tot het plaatsen van een andere keuken, dan is dat ook één van de wensen op het ‘veranderlijstje’.

Aan de linkerzijde zit ook nog een deel van de keuken, dat laat ik een andere keer aan jullie zien.


Een fijn weekend!

Liefs, Ingrid

P.S. Een paar weken geleden kocht ik samen met mijn oudste dochter voor haar slaapkamer een brocante lockerkast bij Old Basics. Als het een beetje meezit en de kast in de auto past, haalt manlief hem vanmiddag op. Uiteraard wordt dat ook een binnenkijker (maar daar moet ik even een goed moment voor uitkiezen…je weet wel, pubers en rommelbommen ).

dinsdag 7 februari 2012

Voorjaarsbloemen in style…

Een paar weken terug kwam Marjolijn van de blog The style of Miss M een bakkie thee bij mij doen. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik bij haar op ziekenbezoek zou gaan omdat zij onlangs een operatie heeft ondergaan, maar ze had het thuis wel een beetje gehad en vroeg of ze hier naartoe mocht komen….uiteraard mocht dat, gezellig! Ze nam een heel lief voorjaarsboeket mee…om vrolijk van te worden!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Marjolijn en ik hebben elkaar door het bloggen leren kennen. Door haar posten kwam ik er achter dat we in hetzelfde dorp wonen en een tijd geleden liepen we elkaar in het kleine winkelcentrum van het dorp tegen het lijf.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Het is dan zo leuk te ervaren dat het klikt! Nadat we vorig jaar samen naar de Potstal zijn gegaan en daar Corine, Lia en Hetty hebben ontmoet en in de buurt hebben genoten van een gezellige lunch, maakten we al gauw de afspraak om een keer bij elkaar aan te waaien.

Home & Lifestyle

We kwamen duidelijk tijd tekort dus dat doen we binnenkort gauw een keer over.

Home & Lifestyle

Bloggen blijft een bijzonder fenomeen en het heeft al veel moois voortgebracht! 
Lieve Marjolijn, tot gauw en nogmaals bedankt voor je prachtige tulpen!

 

Een fijne dag allemaal!

 

Liefs, Ingrid

vrijdag 3 februari 2012

Een witte wereld…

Begon het hier een uurtje terug heel voorzichtig te sneeuwen met kleine dwarrelende vlokjes, inmiddels wordt de wereld steeds witter en sneeuwt het steeds harder.

Home & Lifestyle
Als we straks een paar uurtjes verder zijn, zien we dit in de tuin misschien helemaal niet meer terug…

Home & Lifestyle
…dan is alles bedekt met een dikke laag sneeuw!

Home & Lifestyle
Ik vind het toch altijd wel een erg mooi gezicht hoor!

Ik heb mij voorgenomen om er niet meer op uit te gaan vandaag, het is mij vanmorgen al een paar keer in de rug geschoten dus het lijkt mij een goed plan om binnenshuis te genieten!
 
De kaarsjes zijn al aan, ik ga lekker een pot warme thee zetten!


Ik wens jullie een fijn wit weekend!

Liefs, Ingrid

woensdag 1 februari 2012

Amaryllis…

Een paar weken geleden liet ik jullie details zien van een amaryllisbol, waarvan de bloemen nog niet uitgekomen waren. Inmiddels heeft de amaryllis flink uitgepakt. Een aantal van jullie gaven aan ook benieuwd te zijn naar detailfoto’s van de bloem…bij deze!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Dat de bol haar inhoud heeft prijsgegeven is duidelijk zichtbaar, ze is rimpelig geworden en voelt hol aan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

De amaryllis is één van mijn favoriete bloemen, maar dan wel in de witte variant. Ik heb nooit eerder een amaryllis zo vanuit een bol zien opgroeien, maar het is de moeite meer dan waard.

Je hebt er wekenlang plezier van, eerst decoratief als bol en later van deze mooie bloemen. Ik heb de bol nooit water gegeven, dus voor degenen onder ons zonder groene vingers is deze bol ook een echte aanrader!

Een fijne dag allemaal!

Liefs, Ingrid

P.S. Lieve meiden, enorm bedankt voor alle reacties op mijn vorige post...zelfs een stille volgster vroeg om haar adres, geweldig toch! Dat is de kracht van blogland...elkaar steunen als het nodig is!