donderdag 19 april 2012

Werk in uitvoering…

De afgelopen weken is er hard gewerkt in de tuin. De schilder heeft de kozijnen en de deur aan de achterkant van het huis in een grijs jasje gestoken, een deel van het tuinhuisje heeft hij van dezelfde kleur voorzien en manlief heeft dit weekend het terras schoongespoten met de hogedruk…het knapt er elk jaar weer zo van op!

Home & Lifestyle
Toen ik gisteren zand in de voegen van het terras aan het vegen was, keek ik zo eens naar dit tafereeltje…het leek wel of ik met mijn spulletjes op een brocante markt was gaan staan. Maar ja, werk in uitvoering en dan moet de boel even aan de kant.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
We hopen op een aantal droge dagen want we willen zelf het tuinhuisje nog afmaken wat schilderwerk betreft en de schutting moet ook nog van een nieuw laagje worden voorzien. Dat laatste was niet gepland, maar door het (met een schuursponsje, want het ging zo moeilijk) verwijderen van vogelpoep zijn er allemaal lichte plekken ontstaan en dat hadden we pas in de gaten toen het opgedroogd was.


Home & Lifestyle

Ook het vlonderterras aan het water moet nog schoongespoten worden, maar daarbij zijn we gelukkig niet zo afhankelijk van het weer. Als dan de nieuwe oppottafel in elkaar gezet is en op zijn plek is geplaatst, zijn de meeste (grote) klussen voor dit voorjaar in de tuin wel gedaan en kan het grote genieten beginnen.

Home & Lifestyle

Nu maar hopen op heel veel zonnestralen bij een aangename temperatuur! Natuurlijk krijgen jullie nog de nodige foto’s van de tuin te zien…dit wordt vervolgd!


Home & Lifestyle

Ik wens jullie allemaal alvast een heel fijn weekend!

Lieve groet, Ingrid

74 opmerkingen:

Lida zei

Heerlijk hè als het zo lekker schhon en netjes is, dan kun jestraks als het lekker mooi weer is er echt van genieten! Hier schiet het ook al op, behalve het tuinhuis, helaas nog geen weer om dat te verven, maar dat doen de mannen later dus wel enn ik ga er van zitten genieten!! Groetjes
Lida

Pierelantijntjes zei

Wel leuk die foto's van al die spulletjes zo.
Wat hebben jullie al veel gedaan in de tuin. Wij moeten nog beginnen....eigen schuld hoor, was veel te veel met m'n hobby's bezig...
fijne dag Ingrid!
liefs Ester

Lilie's Home zei

Wat een mooie tuin moet jij hebben! Lekker als alles fris en geverfd is.

Groetjes,

Lizet

Unknown zei

Wat zijn jullie al goed opgeschoten, zo hoef je straks bij het mooie weer enkel nog maar te genieten :))
Hier is een heel grote tuin gereduceerd tot een postzegeltuintje en terras, eens zien of me dat nog wel lukt ;))
Liefs, Sonja

Marjonel M zei

Dat geeft altijd een voldaan gevoel als alles weer schoon en opgeknapt is, nu de zon nog en genieten maar!

Fijn Dag Marjonel

Thuis bij Tjits zei

stel dat je echt op een brocantemarkt had gestaan met je spulletjes dan was je vast alles al kwijt geweest:))
groot gelijk dat je dat niet doet want dit staat veel te leuk in je eigen tuin, helemaal als alles straks weer spik en span is!
en die droge dagen.. nog eventjes geduld vrees is.. halverwege volgende week schijnt het beter weer te worden, ik hoop dat het grote tuingenieten dan kan beginnen!

heel fijn weekend Ingrid,
lieve groet, Tjits

Marjon zei

Heerlijke foto's Ingrid en inderdaad het lijkt net of je op een markt bent...Ik vind het zo leuk, de verweerde spullen in de tuin. Maar het is zo fijn als alles weer schoon is. Je ladder is toch echt fantastisch....lieve groet Marjon

Joke zei

Heerlijk toch zo een tuin
genieten wordt dat!!
Lieve groetjes Joke

BizzyChrissy zei

Alsof je alles hebt gestyled.
Ziet er zo gezellig uit. en heerlijk als je alles weer schoon en netjes hebt.
Maar wat een werk he?
Geeft een heerlijk voldaan gevoel
Lieve groet Christien

Hanna zei

Härliga bilder.
Ha en fin dag!
Kram
Hanna

Claudia Leertouwer zei

Wat ben je er al lekker vroeg bij, nu maar duimen voor mooi weer...

Kom Achterom zei

ooh heerlijk lekker aan de slag alles schoon en een fris kleurtje! en dan de 2e ronde genieten! Heerlijk zitten in je tuin met een kop koffie en om je heen kijken! Klapper zijn natuurlijk de net gevulde potten met 1 jarige! Fijne dag
Yolanda

Anoniem zei

Hoi Ingrid,

Als het wél zo was dat je een brocanteverkoop aan het houden was, dan had ik wel een oogje op die mooie hoge standaard... haha!!
Flink bezig ben je, maar het moet ook eerst een rommel zijn voordat het opknapt, zo zei mijn moeder vroeger altijd.
Maar dan kijk je straks weer lekker naar buiten, of ben je lekker buiten, ligt maar net aan het weer.

Jij ook fijn weekend alvast!
Groet van mij,
Hanneke

Judith zei

Zo grappig dat je soms met de schoonmaak dingen bij elkaar zet zonder erbij na te denken en dat het dan eigenlijk gewoon een heel mooi stilleven geeft!

Met een beetje geluk zijn jullie precies optijd klaar met de klussen in de tuin voordat het mooie lenteweer begint!

Groetjes

Nicole (MLBV crafting) zei

Fijn om zo lekker samen bezig te zijn in de tuin. Je brocantekraampje ziet er super gezellig uit ;-)
Fijne dag en groetjes, Nicole

Elly's kleine idylle zei

Het is inderdaad net een brocante winkeltje.......Hier wil ook wel even shoppen hoor......Heel sfeervol zo bij elkaar...En ja leve de hogedrukspuit, die doet echt wonderen en het ziet er gelijk al weer een stuk netter uit zo na de winter.....Wij zijn ook bijna klaar maar het weer is niet om naar huis te schrijven....
Ik wens je een fijne dag en lieve groetjes...ELLY.

ida zei

Heerlijk hé als alles weer lekker schoon en netjes op z,n plaats staat ,en nu nog zo,n graad of 20 ben daar wel aan toe tja wie niet hé !
Liefs ida

Willy zei

Zelfs van werk in uitvoering weet je prachtige foto's te maken.
Succes met het karwei!
Lieve groet,

Le Patiné zei

Heerlijk ja weer rommelen in de tuin. Hier moeten nog de nieuwe dakgoten geplaatst worden en de vijver afgemaakt. Dan kan het grote tuin decoreren weer beginnen. Ben benieuwd hoe het wordt bij jullie. Laat maar gauw weer foto's zien.

Liefs Natasja

Barnyard Country Gifts zei

Nu het grote werk gedaan is, kan het leukste werkje beginnen; het opnieuw inrichten!
Ik moet bekennen dat wij nog helemaal niets aan de tuin gedaan hebben.
Lieve groet, Annemieke

Carla zei

Jullie gaan echt goed hè!!
Heerlijk idee dat als de zon straks schijnt je heerlijk kunt genieten.
Hier moeten we nog...ik wacht echt ff op warmer weer hoor!!

liefs Carla

Tanja zei

Wat een werk Ingrid, jeetje maar wel hele leuke en mooie foto's met alles zo bijelkaar.
Geeft eigenlijk ook een heel apart sfeertje maar lekker als het allemaal straks weer zijn plek heeft, dan zit je er toch weer heel mooi bij.

Wat ben ik blij met het wonderspul dat Mr H meeneemt van zijn werk, gewoon met wat water in een gieter over de betegelde binnenplaats en de volgende dag is al het groen (van de tegels) helemaal weg en blijft weg tot de winter.

Fijne dag
Liefs
Tanja

Villa König zei

Great stuff!!! Hugs Yvonne

Alie zei

Prachtig plekje hebben jullie daar zo aan het water en wat een spulletjes heb je al verzameld! De hosta's zijn echt één van mijn lievelingsplanten. Ze doen het elk jaar weer even mooi (zelfs met amper nog aarde). Groetjes Alie

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Go waneer kan ik komen sneupen bij je in de tuin hahahah lijkt wel een verkoop zie allemaal hele mooie dingen staan ,alles eigenlijk hahahah....heerlijk he als alles weer gedaan is ja de zon laat ons weer even in de steek , hier in Harlingen is het halen en brengen nu de zon over 5 min weer een regenbui ...maar ja april doet wat hij wil he ....fijn weekend vast ...lieve groet rosita

Anoniem zei

Als je in de tuin staat zal het ongetwijfeld anders zijn, maar op de foto's lijken het allemaal mooie stillevens!
Maar jullie schieten al lekker op, en dan ga je alleen maar meer verlangen om er ook te kunnen zitten.

Lieve groet,
Gerry

flowersandhome zei

wat vind ik al je verweerde spulletjes mooi!!! Vooral die kroon spant de... kroon; vind ik werkelijk prachtig! De hosta's in pot staan er al mooi bij. Hier zijn nog maar net de eerste toppen zichtbaar. Hopelijk komt nu gauw de zon en kan je van je opgefriste tuin en terras genieten.
Groetjes,
Marian

Sanne zei

Dear Ingrid,

everything looks so beautiful, love all your things in the garden... !!! Here it´s cold and stormy not the best for gardentime,

have a nice day,

Sanne

hokje zei

Fijn dat alles er weer strak uit ziet, nu nog wat mooi weer om te kunnen genieten van je geverfde huis en gezellige tuin...

Fijne dag. Lieve groet, Miranda

Anoniem zei

Heerlijk als alles weer fris en geverfd is! Je tuin en je decoraties zien er prachtig uit en wat ver zijn je hosta's al, die van ons komen nog maar net boven!

Groetjes,
Esther

Ps: Sinds kort staat mijn webwinkel op facebook. Help je mij mee om mijn winkeltje te laten groeien? Klik dan even op 'vind ik leuk' ...daar doe je me een groot plezier mee!
http://www.facebook.com/pages/Brocanterie-Derdijk/343153025747928

All Seasons zei

Je 'brocante marktje' leverd je prachtige plaatjes op. Mooi geheel zo alles bij elkaar om de boel te ontruimen.
Hoop ook zo dat het warmer wordt én droog, dan kunnen we allemaal in de tuin aan gang, hier net zo, maar de tijd en het weer..
Ik wens je succes met de laatste klusjes!

Lieve groet,
Patricia

Astrid zei

Druk bezig in de tuin….en nu maar duimen dat de zon zich snel zal laten zien! Leuke foto's!
Fijne dag en groet Kiki

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Heerlijk, in de tuin bezig zijn...fijn als je het zo op ziet knappen! Wij moeten ook nog even met de hogedrukspuit erdoor...heel hard nodig!
Lieve groet, Hilde

Rozmeen zei

Nu hard werken en straks lekker in het zonnetje genieten..

Liefs,
Rozmeen

Ger zei

Ja lieve Ingrid....
elk jaar komt het weer terug dat onderhoud aan schutting,schuur en tuinhuis....is het geen lik verf dan is het wel de groene aanslag,vogelpoep,spinnenwebben of opspattend zand.

En ik merk ook dat er elk jaar weer meer spulletjes bij komen van ijzer tot zink,van schelpen tot oude dakpannen,van oud tuingereedschap tot serie oude gewichten die eens bij bascule hoorden, etc.om die tuinhoekjes net dat extra sfeertje te geven.
Waar wij massaal zó dol op zijn.

Maar als ik jou spulletjes zo bij elkaar zie staan op de foto's met het frisse groene blad erbij......mwah....het heeft wel wat hoor,ik noem dat sfeervol.....een ander misschien oude zooi;-)

Als het weertje zich nou ook nog van zijn beste kant wil laten zien kunnen we weer genieten buiten.
Liever geen weken aan een stuk regen want dan kan manlief wéér de teakhouten tuinmeubels onder handen nemen.......de zon moet erbij kunnen om de vergrijsde kleur te krijgen(voor mij geen laklaag of iets dergelijks)

Fijne week gewenst en lieve groeten!!!
Ger

Michelle zei

Jij kan inderdaad gelijk op een brocante markt met jou spulletjes...maar hou ze maar lekker in de tuin en als het mooi weer wordt, geniet ervan!

Fijn weekend!
Liefs Michelle

faire un songe zei

Goed bezig............!!!!!
Nu alleen nog wat zon en dan wordt het genieten.
Groetjes Hetty

My name is Riet zei

Wat een heerlijk gevoel als alles weer opgeknapt is hè en kan je straks gaan genieten. De zomer zal toch wel eens komen.
Lieve groet van Riet

Berna zei

Helaas moet hier nog veel aan de tuin gebeuren. Die van jou ziet er goed en verzorgd uit. Laat de zon maar komen.

Corine(THUIS) zei

Lieve schat, vogelpoep in de tuin is heel natuurlijk..dat hoef je toch niet weg te poetsen?! Hooguit even spuiten met de slang..zou ik zeggen, maar ja daar heb je nu niks meer aan:)
Succes met verven!!
Ik moet trouwens zeggen dat je privébrocantemarkt er gezellig uit ziet :))
Groeten, Corine

lia zei

Ja, die zonnestralen.... daar wachten we allemaal op. Ook al schijnt vandaag de zon wel af en toe.
Jij kunt straks dus weer op een schoon terras zitten.

Lieve groet Lia

It's me zei

Ben zeer benieuwd naar het eindresultaat hoor......liefs van mij....xxx....

Anita zei

Jeetje Ingrid wat zijn jullie lekker bezig :-)
Prachtige foto's van alle brocante bij elkaar.
Ze lachen me thuis altijd uit (toe) als ik weer aan kom zetten met die oale troep ;-)
FIJN WEEKEND Groetjezz lfs mij

SENKA zei

Beautiful :)
I like your style, will flllow you!

House of Seasons zei

hallo Ingrid, ik vind je brocante marktje erg leuk, al dat werk minder, wij hebben het ook pas gedaan, brrrrrrr.
Nu mag het mooi weer worden om te genieten van de gedane arbeid!!!!
Liefs
Lia

Mayflower zei

Zo krijg je onverwacht een heel mooi plaatje van alle spullen die door alle werkzaamheden bij elkaar gezet zijn Ingrid.
Jullie zijn ook druk aan het klussen lees ik.
Wat heerlijk als straks alles dan klaar is en strak in de verf zit. Dat is genieten.
Ik heb zojuist binnen de deurkozijnen in de verf gezet, je ziet het zienderogen opknappen.
Ik wens je nog een fijne avond en succes met de verdere klussen.
Lieve groet, Mea

Anoniem zei

Wat een mooie foto's! Mooi voor je kaarten! ;-)
En wat een prachtige grijze kleur op de schutting, ik heb meteen zin om de pot grijze verf hier open te maken en eindelijk te beginnen met verven!

Succes met alle klusjes!

groetjes,
Mirelle

Bij Guusje Thuis zei

Alsof je je eigen tuinfair hebt, maar fijn dat de meeste klussen weer gedaan zijn. Zodra de zon komt, kun jij van/in je tuin genieten. Groetjes Colin

Created by Essie zei

Mooie foto's en wat is het resultaat altijd weer fijn als het is opgeknapt en opgefrist. Kan je er straks weer heerlijk van genieten met het mooie weer

lieve groet
Esther

Mirjam zei

Hoi Ingrid,
Wat zal het mooi geworden zijn bij jullie. En ik geloof direct dat jullie gaan genieten straks in de tuin, als het eenmaal wat mooier weer is geworden. Bij ons moet het terrasje ook nog van het groen worden ontdaan, en de tuintafel moet nog worden geschuurd en opnieuw gebeitsd. Het is een handgemaakte tafel (door zwager) van steigerhout en staat hier nu al weer ruim 3 jaar. Blijft echt heel mooi en is qua maat precies goed. Ik zal binnenkort eens een paar foto's maken van de tuin in zijn geheel, dan zie je eens hoe een minituin er uit ziet... haha...
Ik wens je alvast een heel mooi weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Jolanda zei

Lekker bezig Ingrid! Je brocantehoekje vind ik wel leuk, ik zou het zo laten....succes met de laatste klussen, lieve groet

Unknown zei

Bij ons is het ook nog groen achter het huis. We moeten dus ook nog bezig. Je kunt zo op de markt met je spulletjes.
Ik wens je een heel fijn weekend. Volgens mij zit het zonnetje er niet echt in de komende dagen.
Groetjes, Nancy

Miss M zei

Grappig he, als je alles even opzij zet en je krijgt dan zo'n mooi stilleven!
Wat zonde dat jullie kale plekken hebben op de schutting, maar de hogedrukspuit kan daar ook goed dienst doen hoor! Even spuiten en alle aanslag is weg! Of... gaat het om het geschilderde gedeelte?
Mooie foto's Ingrid!
Nog even en we kunnen genieten van de zon, al was het vanmiddag wel lekker hoor!

Liefs, Marjolijn ♥

Nely zei

So great looks,amazing vintage details:)
Hugs Nely!

What's in a day zei

O, jij bent al heerlijk ver in de tuin, wat mooi dat je terras al schoon is, dat staat hier zaterdag op de planning, als ik weg ben, gaat manlief aan de slag:))
Je verzameling is zo grappig, maar als het allemaal een plekje heeft dan ben je er weer zo blij mee.
Ik hoop op veel zon, maar ik denk het niet, jammergenoeg want de tuin kleurt al wel en dat mis je nu toch wel hoor.

Geniet van je weekend, weer of geen weer.

Lieve groet van mij,
♥Eefie

Bonjade zei

Zegge....waar is die markt.....;)
Zie zo veel mooie spulletjes....kom eraan.

Enne krijgen we het schilderwerk ook nog in beeld....?
Wij moeten namelijk ook nog de kwast ter hand nemen en wat inspiratie is altijd goed ;)

Gezellig en sfeervol was dit bezoekje hier weer.....

Fijn avond

Liefs

MARIANNE zei

Heerlijk dat je al zo ver bent in de tuin, en ook het houtwerk geschilderd, en straks je nieuwe oppot tafel...nou en dan genieten ervan hoor!

Dank je wel ook voor je lieve reactie over Sascha.
Groetjes van Marianne.

Huize Kip Kakel zei

Deze foto's vind ik al prachtig, juist leuk als het niet gestyled is:)
Je brocante hoekje vind ik wel gaaf zo!
Sterkte met de schilder klussen, hier goot het vanavond enorm, bij jullie niet?
Fijn weekend, groetjes Hannie

Linda zei

Druk aan het klussen dus maar zo te lezen schiet het al lekker op. Wat fijn want als het echte mooie weer begint zitten jullie er lekker fris en fruitig bij ! Mooie plaatjes heb je er van genomen. En je brocante marktje ziet er geweldig uit hihi.
Fijn weekend als vast Ingrid.

Groetjes, Linda

Cosy Life by Elly zei

Nou jullie hebben veel werk verzet zeg..Ben benieuwd naar de foto's! Enne erg leuke spulletjes heb je staan.
Fijn weekend en lieve groetjes, Elly

lien zei

Heerlijk he zo in de tuin bezig zijn! Als het weer nu ook nog meewerkt is het helemaal leuk. Wat een mooie spulletjes, haha, deed me ook even denken aan een Brocante buitenmarktje! Geniet ervan! Liefs Carolien

Greet Lefèvre zei

Dag Ingrid,
Wat leuk die foto's die hebt genomen van je spulletjes! Mooie stillevens! Echt waar! Ook wij moeten nog veel werken in de tuin maar het weer hier is niet ideaal hé!!
Veel werkgenot dit weekend!!
xx
Greet

Dineke@esatto zei

't Is inderdaad net een brocantemarkt..;-)
Ziet er leuk uit!
En grijs houtwerk....is ook van mij nog een wens..
Maar alles op zijn tijd!

Geniet van je mooie opgeruimde tuin!

Dineke

Fort lapin zei

Ohh heerlijk als je tuin weer zomer klaar is!!!

Je hebt leuke spullen zo bij elkaar!!


Fijn weekend
Lieve groet Peet

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Wat een gezellige foto's van je tuin! Je hebt een hele verzameling tuinbrocante opgebouwd :-) Het maakt inderdaad een mooi plaatje.

Ik hoop dat jullie het mooie weer snel krijgen, dan krijgen wij het ook. Bij ons moet het huisje ook nog af worden geschilderd.

Een heel fijn weekend. Geniet ervan!

Liefs, Madelief x

Loraine Living zei

Wat een sfeervolle hoekjes! Het mooie weer laat wel even op zich wachten en de grond is zo nat.
Succes we met opknappen, we duimen voor droog weer. Fijn weekend, groetjes Diana

ida zei

Fijn weekend Ingrid
Lieve gr..ida

Elly's kleine idylle zei

Hoi Ingrid,
Even terugkomen op jouw vraag of ik tips heb voor jouw "schaduwplek" in de tuin.
Een schaduwtuin kun je best mooi inrichten.
Een tip: geen te donkere planten; wit is bij uitstek een mooie kleur voor een schaduwplek.
Ik heb wat meerdere kleuren uitgezocht. Een geranium (de ooievaarsbek) is een hele goede keuze. Is in meerdere kleuren beschikbaar en doet het altijd goed. bijvoorbeeld de "Ann Folkard", de "Anne Thomson" en "Blue Sunrise". De akelei "Cameo White". De Astilbesoorten doen het ook goed in de schaduw evenals het Zeeuws knopje (volgens mij de "Astrantia major"). Verder alle campanulasoorten.Deze kun je direct na de bloei helemaal terugknippen (tot ca. 5 cm. boven de grond) en dan krijg je een tweede bloei.
Voor bloei in het najaar kun je nog de Anemone nemen. Bijvoorbeeld "Serenade", "Prinz Heinri" en "September Charm".
Keuze genoeg dus, zowel qua plantensoorten als qua kleur.
Ik denk Ingrid dat je hiermee wel vooruit kunt om van je schaduwplek een sfeerrijke hoek te maken.
Ik wens je heel veel succes en een goed weekend,
Lieve groetjes, Elly

Passione Helena zei

Geweldig deze foto's!! Een brocante markt in je eigen tuin,lieve Ingrid.. super! Waar een schoonmaak actie toe kan leiden;-) Het weer is rampzalig als je aan het verven bent. Wij zijn onze schuur aan het beitsen..tussen de buien en de schaarse tijd van manlief door.

Maar de tweede helft van volgende week zal het mooier worden, volgens de weervoorspellingen. Hopelijk zijn jullie dan zover om er van te genieten.

Maar deze beelden hebben mij echt laten genieten! Leuk te zien hoe alles zo bij elkaar staat.

Ik lag nog niet op één oor, zoals je verneemt. Ik heb nog heel wat in te halen in blogland en heb daar vanavond even tijd voor gemaakt...maar heb nog lang niet iedereen kunnen bezoeken.

Welterusten X

Fijne zondag!
Liefs

Pauline zei

Het bankje met al je spulletjes ziet er inderdaad zo leuk uit. Toch zal alles wel weer een eigen plaatsje krijgen in de tuin. Fijn dat veel grote klussen nu gedaan zijn. Helaas is dat hier nog niet zo. We hebben nog veel werk te doen in de tuin. Het weer zit elke keer niet mee om te beginnen. Ach, het komt wel.
Mooi zijn die hosta's hè, als ze net hun neuzen uit de aarde steken en die frissen groene bladeren nog niet door de slakken zijn ontdekt.
Liefs, Pauline

Els zei

Als wij misschien volgend jaar een tuinhuis plaatsen wil ik ook met grijstinten werken. Ze staan zo stoer! Mooie spullen heb je in de tuin...
Fijne zondag

Liefs Els

Anoniem zei

Hi Ingrid, so good to be back again! I love that crowne, it's beautiful!!! Have a great Sunday!

hugs, Kristin

Petra zei

Wat leuk een nieuw kleurtje, wat zal het mooi worden allemaal, ben benieuwd naar de foto's.

De meubels van mijn vriendin komen (volgens mij allemaal) van Seizoen en Stijl. Dus zou toch wel Hoffz kunnen zijn..

Was gisteren ook nog bij De Stijlhoek, weer 100 meter verderop.
Was het ook alweer zo leuk!

Groetjes Petra

My Beautiful World zei

Amazing things here love them, So happy to be here visiting you again, I have enjoyed catching up on all your wonderful posts, Hope you have a great weekend my friend.

Always Wendy