vrijdag 1 juli 2011

Mijn woonboerderij…

Waarschijnlijk ben ik niet de enige als ik zeg dat ik wel eens droom van een woonboerderij.

IMG_1256

In gedachten zie ik borders vol met bloemen (ik denk maar even niet aan het onderhoud ervan), kijk ik uit over weilanden met vee en zie ik in de tuin een lange tafel met lange tuinbanken staan…prachtig gedekt en wachtend op de komst van vrienden, waarmee we een hele middag en lange avond gaan genieten van het buitenleven….

IMG_1239IMG_1241a
Maar wakker wordende uit die droom moet ik het doen met wat ik nu heb en daar ben ik ook niet ontevreden over hoor!

IMG_1244
IMG_1247
IMG_1250
IMG_1252
Om toch een beetje mijn droom van een woonboerderij in vervulling te laten gaan, geef ik er in de tuin een draai aan en kom ik met een paar melkflessen al een heel eind hihi…

IMG_1254
En zolang mijn droom een droom blijft (en dat zou best eens heel lang kunnen duren) geniet ik heerlijk van alles wat we wél hebben…!

Ik wens je een heel fijn weekend!

Lieve groet, Ingrid

59 opmerkingen:

Corine(THUIS) zei

Blij en tevreden je dromen dromen...heerlijk toch?! En de boerderijsfeer heb je alvast prachtig in je eigen tuin ingevoerd :)
Onze droom is een oude schoolmeesterswoning...
door deze post van jou, zal vandaag een lekkere mijmerdag worden!!
Groeten, Corine(THUIS)

M. zei

ik droom gewoon met je mee,alleen zie je bij mij in de tuin niet zoveel bloemen enz...maar natuurlijk mijn kippen en hier binnen de katten en de hond...ach dan krijg je ook een beetje zo'n idee....o,ja ik heb ook nog tomaatjes en aardbeien in mijn tuin...
ach de dromen blijven en dat is maar goed ook..
een heel fijn weekend en lieve groetjes Manuela

Anoniem zei

Dat is de kunst van het leven wat je hier beschrijft: blijven dromen maar intussen genieten van wat je wél hebt!
Lieve groet, Sonja

Het Hoogerhuys zei

Lieve Ingrid,
Je foto's zijn weer plaatjes om te zien en je ooievaarsbek is fantastische!
Ik wens je nog een fijne dag, Sandra

Tilly zei

Een droom die ik met je deel. Hier om de hoek staat een schattig boerderijtje.. altijd als we er langs komen zeg ik altijd " eens wonen we daar"....ik blijf dromen. Prachtige die melkbussen en die met het etiketje is schitterend.
Een heel fijn weekend.
Lieve groetjes Tilly.

Yvonne zei

Ohh heerlijk, ik droom even met je mee Ingrid, maar ook wij zijn super tevreden met wat we hebben
en het leuke is dat ik hier zo vaak bij de blogmeiden zie, dat wij ook met hele kleine simpele dingen of gebaren heel gelukkig kunnen zijn, heerlijk toch !
vind je hoekjes wel erg leuk !!!
Gezellig weekend gewenst en droom maar lekker verder.....
Liefs Yvon

Hannekie(Sisterly) zei

is toch heerlijk zo een droom..ik droom van een huis met en suite deuren en een mooie eet keuken waar we met zijn allen rond de tafel zitten. maar ik heb een klein huurhuisje en ik vind het een lief huisje en ben toch wel tevreden. maar dromen mag toch..en ondertussen heb ik toch maar een paar oude en suite deuren gekocht en opgeslagen wie weet...en jou tuin ziet er geweldig uit..prachtige fotos
liefs hannie

Anita zei

Gewoon blijven dromen lieve Ingrid ;-)
Al jaren staan hier een paar zinken melkbussen onder de carport.
We houden gewoon van een landelijke style hihi
Neuh wij wonen ook beslist niet verkeerd
maarre een beetje wegdromen prikkelt je fantasie ;-)
GENIETEN van wat je wél hebt maakt je een rijk mens !!!
FIJNE DAG
Ik wacht op de nieuwe bank en stoelen die straks worden bezorgd.
Groetjezz lfs mij

Nicole Claudia zei

Dromen is fijn, maar wakker worden en blij zijn met wat je wèl hebt is ook héél fijn!!

Groetjes, Collie

kralenqueen zei

Hoi Ingrid,

Mooie dagdroom heb je beschreven. En ik denk dat iedereen wel zo'n droom heeft. Alleen de een kan hem waar maken en bij de andere blijft heerlijk dromen ! Fijn weekend alvast. Liefs Rianne

Sjonke's Kronkels zei

Geweldige droom heb jij!!!
Ik droom iets kleiner....ik wil graag een nieuwe badkamer in mijn eigen, kleine huisje.....
Lieve groetjes,
Marion

Fluitenkruid zei

Ik droom lekker met je mee want er is niets fijners.
Mocht je droom ooit uitkomen dan kun je je vast ook een goede tuinman veroorloven en is het nog meer genieten geblazen :-)
Fijn weekend, lieve groetjes

flowing moments zei

Ha.ha ja daar droom ik ook wel eens van maar; als ik zie wat een werk onze gewone tuin meebrengt denk ik toch maar niet!!! Wij hebben vrienden met een enorme tuin, planten, vijver, groentetuin en fruit tuin en daar vind ik het heerlijk om te zitten en te genieten . Maar ik hoor ook wel dat ze haast elke dag erin bezig zijn en daar hebben ze ook heel veel plezier in . Ik zie mijzelf dat nog niet doen daarvoor vind ik teveel andere dingen ook erg leuk :)

Groetjes Joke

Bizzy @ home zei

Ja, ik heb ook zo mijn dromen. En die moet je ook hebben. De melkbusjes zijn er i.i.g. al. Zo verzamel ik alvast engels theeservies...voor mijn droom. Heerlijk toch...of ze ooit uitkomen, wie zal het zeggen. Ik ga er i.i.g. wel voor.
Mooie foto's weer bij jou...het is of ze iedere keer mooier worden, hou komt dat nou hihi...

Fijne dag en weekend,
Lieve groet, Renny

vosgesparis zei

dromen mag altijd toch ;) Maar als ik zo dat plaatje van je tuin in je sidebar zie heb je helemaal niets te klagen ;)
Jij ook een heel fijn weekend
desiree

Ger zei

....Dagdromen.....niks mis mee....bij mij is het van tijd tot tijd dagvullend;-)

Doe maar lekker lieve Ingrid, je bent trouwens al een aardig eindje opweg, leuke melkdragers,Franse boeren geraniums,landelijke sfeerplaatjes...,
ik mis de klompen,rubberlaarzen,overall,riek,schop en boerenbontzakdoek om je hoofd geknoopt nog;-)
Laat zien,laat zien.....dat worden vast ook mooie sfeerplaatjes!!

En net wat je schrijft.....zo'n woonboerderij met boerentuin brengt veel werk met zich mee, en die lange tafel met vrienden trouwens ook....

Heb geen woonboerderij maar een klein stadstuintje,geen veranda of overkapping, maar wel hoop op goed weer voor zondag want dan kunnen wij aan een lange tafel zitten met de familie om onze trouwdag te vieren.
En ook daar ben ik druk mee,bedenken wat voor lekkers ik op tafel ga zetten,boodschappen halen,ff checken of er voldoende drank koud staat,morgen beginnen met de mise en place(klinkt al aardig Frans) want het is als echtgenote,moeder,schoonmoeder,oma,zus,schoonzus en gastvrouw wel gezellig om zelf ook aan die gedekte tafel te zitten en niet enkel op en neer hoeven de draven van de keuken naar het terras en terug.
Maar ook mij hoor je niet klagen:-)

Maak er een fijn weekend van!!
Doen wij ook!
Lieve groeten,
Ger

Martine zei

Ik droom ook van een boerderij, lijkt me geweldig. Om de sfeer alvast een beetje in huis te halen heb ik een houten trog, een koeienschilderij, want de buren zullen niet blij zijn met echte koeien in mijn achtertuin hi hi. In de vakantie gaan we balken aan het plafond maken, zodat we toch een beetje de stoere boerderijsfeer in huis krijgen.

Een vriendin van mij heeft een oude boerderij, maar als ik zie hoeveel onderhoud er in het pand gaat zitten, wordt de droom bijna een nachtmerrie. Dat is weer de andere , minder leuke kant.

groetjes en een fijn weekend,
Martine

Room Seventeen zei

Oh heerlijk een beetje dagdromen over je ideale stekkie. De ene keer zit ik in mijn kasteel in Frankrijk, de andere keer in mijn riante Long Island in Amerika. En oh ja, ik heb natuurlijk ook nog een droomstulpje in Zweden. Pfff,ben er maar druk mee met dat gemijmer ;-))

Emmy zei

Wees maar blij dat je het niet hebt anders had je niet van die heerlijke dromen waar je helemaal van weg mijmert. Fijn weekend groetjes Emmy

rommy moosie68 zei

hoi ja daar droom ik ook wel van een dan zou ik graag poesen opvangen die oud of ziek zijn dan helpen een dan nog de rest van hun leven die ze dan nog hebben het leuk te maken een veel liefde geven voor ze dat blijft mijn droom groetjes rommy droom ze hahah

Mayflower zei

Een heerlijke droom lieve Ingrid, ik droom even met je mee, want dit zou ook zomaar mijn droom kunnen zijn hihi.
Je foto's geven een heerlijke landelijke sfeer weer met de melkbussen en wat geniet ik weer van je foto's, jaloersmakend mooi hihi.
De schaal met de Ooievaarsbekbloempjes vind ik super.
Heeft je dochter een leuk slaapfeest gehad? Ik moest wel even lachen om die tijdelijke verbanning naar de slaapkamer. Gelukkig is je reactie goed overgekomen, bedankt daarvoor.
Wens je een fijn weekend.
Lieve groet, Mea

Brabbels en Kiekjes zei

Als je kan genieten van wat je hebt, ben je een RIJK mens...
Enne dromen; Altijd blijven doen!

Fijn weekend,
Liefs

Willy zei

Lekker blijven dromen, doe ik ook, van een huisje in Zweden. Je foto's zijn weer prachtig.
Fijn weekend in je boerderijtuin.
Groetjes

Berna zei

Ieder mens moet dromen hebben toch?
Weer prachtige foto's. Waarom ben je geen fotograaf geworden voor een mooi woon-/tuinblad? Ik zou het blad meteen gekocht hebben.
En ja wij zaten bij Fayence in de buurt ong 20 km van Grasse.
Goed weekend.

lien zei

Wat een leuk bericht met al die prachtige foto's.
En ik droom er wel eens van dat ik zo goed zou kunnen fotograferen!!
Fijn weekend !

jootje. zei

wat is dromen toch heerlijk hé... fijn weekend, groetjes van jootje.

Wunderbares Zuhause zei

Dear Ingrid,
I hope your dream of a farmhouse will be come true someday! Certainly it would be very nice to have a farm also with farm animals. Very idyllic.
Have a very nice weekend.
Warm regards,
Lucia

Anoniem zei

Mooie droom heb je en dromen mag en is fijn,vind ik,ik droom er ook van,alhoewel ik hier niet weg wil,maar toch soms zie ik dan mijn eigen pony in een weitje voor of achter het huis lopen en een oprijlaan van hortensia`s,oke ik stop,want anders word het een heeeeel lang verhaal haha,ik vind je foto`s prachtig en het ziet er sfeervol boerderijachtig uit,dus je droom is een beetje uitgekomen,een fijn weekend,lieve groetjes Joke.

Michelle zei

Dromen zijn heerlijk en sommige proberen we en kunnen we waar maken, andere blijven steeds een beetje buiten ons bereik...maar we zijn blij met wat we hebben!!

Prachtige foto's, Ingrid!
Een fijn weekend
Lieve groetjes Michelle

Irma zei

laat ik nou ook die dromen hebben hihihi ook melkflessen hier om het sfeertje te creeren:-))
liefs irma en ik heb genoten van je foto's.

Bij Guusje Thuis zei

ik droom met je mee; een woonboerderij geweldig, maar een huis met 'karakter' vind ik ook al helemaal super ... nog maar even verder dromen en elke keer als we langs dat ene plekje komen waar al een tijdje HET huis te koop staat, knikken en dezelfde grap over die staatslot-goudvis maken. Groetjes, Colin

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Mmmmmm zie ze elke dag staan in friesland lijkt me ook erg mooi tis heerlijk om te dromen hoe ik het zou inrichten.... heerlijke droom hebben zelf eenprachtig huis in harlingen en heb het erg landelijk in gericht stukje droom in eigen huis hahaha ...wens je een prettig weekend met veel droom plezier .


lieve groet rosita

butiksofie zei

Das sind wunderschöne Sachen! Und tolle Bilder!GLG Anja

puur wit zei

hoi dromen moet je altijd hebben als die er niet meer zijn
ik moest er niet aan denken als je alles zou hebben
iedereen heeft zijn wensen en wie weet gaan ze ooit in vervulling
zeg nooit nooit
maar de melkbus is erg leuk
dat is alvast 1 ding
fijn weekend gr sandra

Created by Essie zei

Dromen moet je in ieder geval hebben.
wij wonen op een boerderij. en het vele werk in de tuin is beste veel. Het is fijn wonen. Maar droom lekker verder want er zitten ook mindere kanten aan. die vertel ik je lekker niet . Want wil jouw verder laten dromen en niet verstoren.
Zo heeft alles voor en nadelen.

Wees blij met wat je hebt.

Maar wat heb je weer prachtige foto's gemaakt van de melkbussen

Een fijn weekend
liefs Esther

Jansepans zei

Heerlijke droom! Het is ook prachtig. Mijn pap en mam wonen ook op een boerderij, puur genieten. Ze gaan nu twee weken op vakantie en ja wij kruipen lekker in hun huis. Je hebt mooie plaatjes geschoten. Vooral die roze bloemetjes op dat zink, super combi. Droom lekker verder! Lieve groet Janneke

Huize Kip Kakel zei

Volgens mij moeten er boerderijtjes bij gebouwd worden in Nederland, als al onze dromen zouden uitkomen..;-))
Ik zie altijd wel dat die mensen op onze vrije zaterdagmiddag nog hard aan het werk zijn in de tuin of boomgaard..en ik fiets daar dan genietend van andermans pracht langs, heeft ook wel wat!
maar dromen mag altijd en ik droom ook mee hoor!
Fijn weekend, groetjes Hannie

Agnes zei

Ik droom met je mee Ingrid. Lijkt me ook fantastisch. Maar voor nu moet ik het ook doen met m'n postzegelformaat tuintje. Maar dat is best een fijne plek om te dromen;) Je foto's zijn weer prachtig, heerlijk sfeertje.
Fijn weekend!
Lieve groet,
Agnes

Stina zei

heerlijk om af en toe te dromen over iets wat je graag zou willen.

maar prachtig ziet je post er weer uit.

fijn weekend
liefs Stina

Linda zei

Het is heerlijk om te dromen :-) Wat een mooie
foto's, heel sfeervol...ik wens je een heerlijk weekend.

Liefs,
Linda

Petra zei

Leuk dat je mijn volger bent geworden Ingrid.
Jou blog is erg mooi en dus meld ik mij ook graag aan als jou volger.
Groetjes van Petra

Alma zei

Wat een prachtige foto's heb je toch weer. En hee, dromen mag, hoor!

Kijken of het gelukt is om deze reactie geplaatst te krijgen. Dat is dan een teken dat je advies klopt.

Tadaaaa

http://truutske.blogspot.com zei

Prachtige foto's...prachtige droom....!!
Heerlijk toch als je zo kunt genieten van een droom die je voor ogen hebt.
Ik wens je een heerlijk weekend,
liefs, Trudie

Lida zei

Ha, dat ken ik! Mijn DP kijkt 's morgens uit het raam om zijn "landgoed" te bewonderen en al hebben we een schitterende stadstuin, die boerentuin blijft ook onze droom, misschien ooit, eens, we dromen gewoon lekker verder, net als jij! Heerlijk toch! Groetjes
Lida

It's me zei

Wieweet komt je droom ooit uit !! zeg nooit nooit.....liefs fijn weekend....Ria...xxx..

Antonia zei

Echt een heerlijke droom Ingrid, zo'n woonboerderij! Je bent al goed op weg met de landelijke sfeer die je hebt neergezet. Heel fijn zonnig weekend gewenst, lieve groetjes Anja

Ingrid zei

Ik denk dat je al in je droom leeft Ingrid....wat een pracht van een tuin aan het water hebben jullie...daar droom ik soms ook van...en ik geniet hier ook weer met volle teugen van je prachtige foto's...veel liefs en moois voor het weekend.....

Maia zei

Wat een geweldige droom met nog geweldigere foto's!
Die roze bloemetjes met die prachtige tekening erin zo mooi!
Ja hoor je moet je dromen hebben, ik droom wel eens van een opgeruimde/lege zolder waar ik helemaal een knutselhok van kan maken.
Helaas pindakaas dat gaat nooit gebeuren nu de kids nog thuis zijn...en ook daar geniet ik super van!
Dank voor je reaktie (zo snel!) op mijn blog!
Fijn weekend,
Groetjes Maia

Linda zei

Wat een heerlijke post met prachtige foto's (zit weer lekker te genieten )en wat een heerlijke dromen allemaal. Nou een mooi landelijke boerderij met rieten dak en een mooie tuin er om heen lijkt mij wel wat. Tja wie weet komen al onze dromen nog ooit eens uit. Maar voor nu genieten we gewoon van al het mooie's wat we nu hebben. Fijn weekend gewenst.

Lieve groet, Linda

Bianca zei

Och....ik zou ook zo graag een klein boerderijtje willen hebben....
stukje land erbij..
Euh....in mijn droom lopen er dan een koe, wat ganzen en kippen rond ( geen idee hoeveel werk dat met zich mee brengt ) maar ach....in mijn droom gaat alles van zelf :)......Gave melkbussen hoor....passen wel bij mij koe..hihihi
Groetjes Bianca xx

hokje zei

Heerlijk om een mooie droom te hebben, maar fijn dat je kunt genieten van wat je hebt! Prachtige foto's heb je gemaakt.

Fijn weekend,
Miranda

Mitt hvite hus zei

Herlige drømmer du har Ingrid... og drømmer skal vi ha..noen går i oppfyllelse andre ikke... sånn er det.. men å sette pris på det en har er viktig

God helg min venn

klem Kerstin

What's in a day zei

Ja, maak mijn droom maar weer levend hoor, wat zet je dit weer prachtig neer, die sfeer is geweldig en helemaal goed.
Wij, manlief en ik reden vanavond langs de Linge, we zijn gestopt en hebben bedacht dat we daar een huisje kopen, ahum, dat dromen wij hoor, bootje voor de deur, vishengeltje, ach ik droom vannacht wel verder.

Lieve groetjes,
Eefie

Trädgårdsflow/Garden Flow zei

It's nice to have dreams. It keeps you heading towards it and meanwhile you do small dreamy things on the path to the bigger dream. I am too dreaming about living on the countryside...... Sometimes that dream i so strong that I nearly is packing the bags hihi...... BUT with kids in school-age, we need to wait at least a couple of years until we can do someting about the dream. Luckily my husband shares the dream....

Wishing you a lovely weekend!
Love
Charlotte

Le Style zei

Heerlijk om dromen te hebben...
Droom even met je prachtige foto's mee.
Je melkbussen zijn "Prachtexemplaren"!

Geniet van je weekend.....

Hartelijke groetjes

G-STYLE zei

Hoi Ingrid,

mijn droom zou een jaren 30 woning zijn met erker en glas in lood ramen..... maar een woonboerderij zou ook niet gek zijn als ik zo jouw sfeer in de tuin zie.

Heerlijke post weer en vooral ook heerlijk blijven dromen ...... dat kan geen kwaad maar ook ik ben tevreden met wat we hebben .

Fijn weekend verder, lieve groet Gea

La Maison zei

Dromen moet je hebben Ingrid en je kunt er veel fantasie bij hebben. Je foto's zijn echt en prachtig. En ik weet dat dromen uit kunnen komen.
Geniet intussen maar van je prachtige tuin.
Een fijne zomer en liefs

Hermine

Anoniem zei

Oh, wat een heerlijk droom!
Ooit ben ik opgegroeid op een boederij, en ik droom er inderdaad ook van, om er (binnen afzienbare tijd...als we ons eigen huis hebben verkocht) te gaan wonen. Wel op een geheel andere plek, maar we hebben er zin in, tot die tijd dromen wij ook verder.

Fijn weekend
Liefs Inge

Pauline zei

Nou, daar droom ik ook van hoor. En een beetje dromen kan ook helemaal geen kwaad. Je kan er zelfs leuke ideeën voor opdoen voor je eigen tuin.
Voornaamste is dat je blijft genieten van wat je hebt. Zolang je dat maar blijft doen is dat dromen helemaal niet erg.
Liefs, Pauline