woensdag 29 juni 2011

Zeeuws knoopje…

Als ik op andere blogs geniet van mooie tuinfoto’s, ben ik vaak verbaasd over de aanwezige kennis van planten en bloemen…het lijkt wel of iedereen de namen uit de mouw schudt en alles hoepla…zo in een post kan vermelden. Dat is bij mij duidelijk nog niet het geval, maar de laatste tijd doe ik wel mijn best om mijn kennis op dit vlak iets te vergroten.

IMG_1263IMG_2950

Inmiddels weet ik dat we al jaren een Zeeuws knoopje in de tuin hebben.

Het Zeeuws knoopje is een dankbare vaste plant. Vrijwel de hele zomer verschijnen er onafgebroken innemende bloemen. De schermvormige bloemen zijn een lang leven beschoren. Ze groeien op vrijwel iedere grond als die in de zomer maar vochtig genoeg blijft. Het is een uitstekende plant voor in de zon of halfschaduw.

IMG_2951

Bloemen zijn bij een vluchtige blik schermvormig van opbouw. In werkelijkheid is het scherm opgebouwd uit kransen met piepkleine bloemen, die omgeven zijn met een ruche van bloemschutblaadjes.

IMG_2952IMG_2972
IMG_2953

Vanuit onze tuin is dit mijn bijdrage aan een bloemetje op woensdag, wil je meer bloemen zien, klik dan hier!

Ik wens je een fijne dag!

68 opmerkingen:

atelier nanda zei

Wat een prachtige foto's, Ingrid. Het zeeuws knoopje is inderdaad een dankbare plant maar zo op de foto echt waanzinnig. Heel mooi!
groetjes,
nanda

Thuis bij Tjits zei

wat leuk het zeeuws knoopje en wat heb je de bloem prachtig in beeld gebracht! en wat leuk je beschrijving erbij!
hier genieten we ook al jaren van dit mooie bloemetje en gelukkig heeft de tuin geen schade opgelopen door het weer van vannacht!
hoop dat de tuin bij jou er ook weer fris en fleurig bijstaat!

lieve groetjes, Tjits

faire un songe zei

Wat een mooi lief bloempje is dit toch....
Mooie foto's ook...
Fijne dag
Liefs Hetty

Tilly zei

Wat prachtig in woord en beeld gebracht. Schitterend de macro foto's waarop de zachte kleuren duidelijk te zien zijn.
Lieve groetjes Tilly.

bijzonder-oud zei

wat een prachtige foto's heb je gemaakt! ze spatten gewoon van het scherm af....

En zeeuws knoopje is leuk inderdaad, ik vind ze ook prachtig!
groetjes en een fijne dag vandaag,
Yolanda

Susan zei

Wat een mooie foto's van het Zeeuws Knoopje! Ook mijn bloemenkennis is niet zo groot maar toch heb ik een gokje gewaagt bij Claudia...je weet maar nooit toch???

Gr. Susan.

Het Hoogerhuys zei

Prachtig Ingrid, ik heb hem ook in de tuin.
Zag hem van de week bij een andere Ingrid die had een roze op haar blog, ook erg mooi!
Je hebt ze weer prachtig in beeld gebracht, genietplaatjes!!
Fijne dag, groetjes Sandra

Anita zei

Prachtige foto's van dit zeeuwse blommetje ;-)
Zo mooi tot in detail vastgelegd: complimenten !!!
Ik ga straks ook even foto's maken
van mijn hele speciale bloemetje op deze woensdag.
FIJNE DAG
Groetjezz lfs mij

Rozet zei

Prachtige foto's weer Ingrid. Het Zeeuws knoopje vind ik ook prachtig, helaas is het nu uit onze tuin verdwenen omdat mijn man in het voorjaar dacht dat het onkruid was... Maar ga het zeker opnieuw planten!

Fijne dag, gelukkig wat aangenamer dan gisteren!

Groetjes, Jolanda (Rozet)

Corine(THUIS) zei

Jij bent lekker bezig geweest met je camera! Mooi!
En ja ik heb ze ook in de tuin, variërend van wit naar donkerroze..Ik ga zo eerst maar eens kijken hoe alles er bij staat na het onweer van afgelopen nacht....
Groeten, Corine(THUIS)

Fluitenkruid zei

Wat heb je er een mooie plaatjes van geschoten en met jouw verhaal erbij weet ik zeker dat ik 'm ook in mijn tuin wil. Lieve groetjes jannet

Sjonke's Kronkels zei

Geweldig mooi gefotografeerd weer Ingrid.
Fleurige bloemengroet,
Marion

Irma zei

Heej Ingrid de Latijnse naam is Astrantia ( even bijde hand doen)hihi;-))
prachtig is ze he, ik ben er ook al jaren weg van heb er ook verschillende staan en bewonder mij altijd over de kunst hoe dit bloemetje is opgebouwt zooooo mooi, je foto's zijn om te smullen een hele fijne dag en geniet van je tuin, irmaXXX

Bizzy @ home zei

Prachtige foto's van het zeeuws knopje. Die staan ook nog op mijn lijstje, maar dan in de nieuwe tuin. Hier komt niks meer bij. Google weet ook erg veel. Als ik bv. een naam niet weet, google ik op kleur en bloeimaand. Dus bv. roze bloem bloeimaand juni...dan krijg je vaak met afbeeldingen wel de juiste.
Fijne woensdag,
xRenny

Michelle zei

Het zeeuws knoopje is prachtig en weer zo'n prachtige foto's...zucht!

enneuh...weet je tegenwoordig laat ik het kaartje aan de plant hangen, zo vergeet ik de naam niet meer, kan ik altijd ff gaan spieken hihi...

fijne woensdag!
lieve groetjes Michelle

ps; wat betreft de lekkere maaltijd van de jongens, veel te weinig, veel te weinig...

laatst moesten ze oefenen voor hun examen keuken een 4 gangen menu allebei, maar ik mocht niet mee eten (je weet wel waarom) toen zag ik wel groen hoor...;-) nog 2 dagen dan mag ik stilletjes beginnen kauwen, dan mogen de jongens voor mij een groot buffet klaar maken hahaha...

Jolanda zei

lieve Ingrid, de bolemennamen schut je misschien niet uit je mouw maar de mooie plaatjes wel...wat een prachtig bloemetje, sinds dit jaar heb ik ook een aantal exemplaren in m'n tuin. En het bloeit zo lekker lang!
Mag ik vragen of je een extra lens hebt gebruikt? Ik wil bij m'n Canon 1000 een zoomlens kopen.
Lieve groetjes Jolanda

All Seasons zei

Ik blijft het een prachtige mooie bloem vinden en het gekke is dat ik haar nog steeds niet in mijn tuin heb staan.
Mooie foto's heb je ervan gemaakt, Ingrid
Lieve groet,
Patricia

@nne zei

alleen de naam al klinkt als klokjes in de oren ... Zeeuws Knoopje! Bedankt voor je schitterende orde aan deze prachtige bloemen. liefs, @nne

http://truutske.blogspot.com zei

Oh...ik heb ook totaal geen verstand van namen van bloemen en planten maar kan er enorm van genieten en ach dat is de bedoeling ook.
Prachtig trouwens dit zeeuwsknopje en zo mooi op de foto gezet. Goed joh!
Groetjes, Trudie

Room Seventeen zei

Zeeuws knoopje...weer wat geleerd ;-)
Mooie foto's Ingrid.

Antonia zei

Prachtige foto's van het Zeeuwse knoopje Ingrid. Vind vooral de detailfoto's prachtig! Wat een raar weer hebben we toch hè, het heeft hier flink gedonderd. Maar gelukkig is de voorspelde hagel uitgebleven. Ik wens jou ook een hele fijne dag, lieve groetjes Anja

Desirée-ScrapDees zei

wat een prachtige plaatjes heb je weer zeg, heerlijk om te zien! En ik ken deze plant helemaal niet, ziet er wel mooi uit!
En het mooie van mijn Tante Nel is, dat ze zo'n typische stijl heeft. Als wij ergens in een winkel of zo zijn, dan is bij ons steevast de uitdrukking: das echt een tante Nel ding hihi! En dat gebeurd heel vaak hihi

Wunderbares Zuhause zei

Och WOOW...it's so beautifull, dear Ingrid....especially the first photo!
Have a very nice day!
Warm regards,
Lucia

Alice zei

Wat een prachtige foto's heb je gemaakt en geen zorgen: alles kennis is te vinden op het www..:-)
Ook 1 van mijn favorieten het zeeuwse knoopje.
Gr. Alice

Linda zei

Prachtige foto's heb je er weer van gemaakt. Bij mij staat deze prachtige plant met zijn mooie bloempjes ook in de tuin te schitteren.
Fijne dag nog.
Lieve groet, Linda

flowersandhome zei

Wat een prachtfoto's weer Ingrid!!!
Moest wel even lachen met je 'hoepla' ivm de namen van planten; ik ken ook niet alle planten hoor. Zeeuws knoopje kende ik nu toevallig wel want ik vind 't zo'n mooi plantje. Mooi in dit wit ook, had ik nog nooit gezien. Bloeit die echt de hele zomer????? Hier is de astrantia(ja, da's ook een naam ervoor ;-) alweer lang uitgebloeid en vermeerderen doet het ook niet zo vlotjes maar het blijft toch bestaan en daar ben ik al blij om ;-) Misschien ligt het wel aan de grondsoort dat het hier niet zo doorbloeit.
Geniet van je Zeeuws knoopje deze heeeeeele zomer lang Ingrid!!!!! Ik neem nog eens een kijkje bij je foto's!
Groetjes,
Marian

Shabby soul zei

A big hug to my darling friend from a very very hot Italy!
Have a nice day!
Silvia

rommy moosie68 zei

hoi ja ik ben ook steeds de naam kwijt van het bloemetje wat je vandaag op je blog hebt als ik de naam zie denk ja ik weet het weer maar ja paar weken veder een hij is weer gevlogen hahah het zal de leeftijd wel zijn denk fijne dag liefs rommy

Ger zei

Hoi Ingrid,

Om alle planten en bloemen soorten met hun wetenschappelijke Latijnse en Nederlandse namen te kunnen benoemen en tot welke familie ze behoren moet je wel een studie hierover achter de rug hebben.
Maar oog en interesse voor bloemen en planten helpt je al een stukje op de goede weg,dan blijft het meestal niet alleen bij kijken en ruiken want de meeste mensen zijn van nature ook leergierig/nieuwsgierig en dan ga je opzoek......naar die plant,boom of bloem in dit geval.
En dat jij interesse hebt in bloemen is al een hele tijd te zien aan de prachtige foto's die je er van maakt!!

Flora en Fauna wekken ook altijd mijn interesse,wil graag weten wat het precies is wat ik zie in de natuur, hoe de naam is en waar het oorspronkelijk vandaan komt etc.

Vroeger sjouwde ik met volle tassen van de bieb naar huis met boeken over planten,dieren,bloemen,tuinen,koken,stijlen etc.
Blader nog graag door boeken....
maar tegenwoordig haal ik ook veel op het internet vandaan.
Het is een manier van zoeken met zoekwoorden die ik ingeef en dan scroll je van de ene info in de andere, vaak met afbeeldingen erbij wat het allemaal nog makkelijker maakt, en dan ben ik uren....wat zeg ik....dagen zoet tot ik gevonden heb wat ik zocht.
Het kan een klein zaadje van iets zijn en meer info heb ik vaak niet, maar meestal vind ik het wel van welke soort het is.
Trouwens....eerder ben ik ook niet tevreden;-)

als het om bloemen,bomen,planten gaat steek ik hier vaak mijn licht op,'n kleine greep

http://toptropicals.com/index.htm
http://www.tuinkrant.com/plantengids/

plantenvinder.net
plantenzoeker.com

Fijn verkoelende dag!
Lieve groeten!
Ger

Marjan zei

Wat een prachtige foto's. Zo mooi, elk detail is te zien. Altijd mooi het Zeeuws Knoopje. Ik heb er zelf ook maar zal ze eens een ander plekje geven. Ze bloeien nu al voor het 2e jaar niet.
groetjes Juul

jootje. zei

ze staan bij mij ook volop in de tuin, maar zo goed had ik ze nog nooit bekeken! terwijl het toch een van mijn lievelingsbloemen is, dankjewel voor de mooie foto´s ingrid! groetjes van jootje.

Mitt hvite hus zei

Nydelige bilder Ingrid... og blomsternavn er jeg dårlig på... med du hadde en vakker staude i hagen din..

håper du nyter deilige sommer dager..

klem Kerstin

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Prachtige foto's en wat een mooi bloementje ... kan ook niet alle namen maar geniet er wel van ... lieve groet rosita

Mayflower zei

Een prachtige bijdrage lieve Ingrid, ik vind dit toch zo'n mooie bloem. Ik gebruik ze regelmatig voor kleine boeketjes.
Je heb er weer prachtige foto's van gemaakt.
Ik heb ook maar een beperkte kennis over planten hoor, vroeger zat ik altijd met mijn neus in de tuinboeken en wilde ook wel weten wat te planten, maar ik vergeet ook heel veel hihi.
Fijne dag nog en een lieve groet, Mea

Berna zei

Prachtig die fijne bloemetjes he. Vooral de rode variant vind ik erg mooi.
En je plantenkennis komt vanzelf ;)

Eline Du Mongh Photography zei

Prachtig zeg !!

Groetjes
Eline DM*

Ps: kom zeker ook is kijken naar mijn blogje, en laat dan ook wat feedback achter.

Yvonne - Frl. Klein zei

Wonderful pic´s ! I love this flowers!
Hugs,
Yvonne

Stina zei

we leren zeker veel planten kennen hier in blogland, zelf heb ik die niet, maar mooi is die zeker,je maakt er ook zulke mooie foto's van.

liefs Stina

Unknown zei

Ach gossie namen...helaas daar kan ik je niet helpen, maar zo te zien heb je alwat antwoorden, prachtige foto's, Groetjes Nicole

Claudia Leertouwer zei

Ik plant gewwon alleen maar iets waarvan ik de naam ken en dan ook alleen witte versie...

Laten we nu toch heel dicht bij Zeeland wonen, jouw keuze hou ik daarom maar eens in mijn achterhoofd, wit, een naam om makkelijk te onthouden, dan kan het bijna niet meer mis gaan...

Miss M zei

Mooi, ik heb ook weleens een zeeuws knoopje in mijn tuin gehad; ze doen het altijd!!

Prachtige foto's heb je ervan gemaakt.

Liefs, Marjolijn.

Unknown zei

ik vindt dit één van de schattigste bloempjes die er zijn.....weelderig en sober......helemaal leuk!

Liefs,
Lynda

Villa König zei

Gorgeous flower photos!!! WOW! Hugs Yvonne

It's me zei

Tja de Astrantia.....stinkt wel een beetje...ik heb er heel wat door mijn handen laten gaan vandaag...pffff...kan eigenlijk geen bloem meer zien hahahhah!!.....mooie foto's !! liefs van mij....xxx..

Een sneller kloppend hart zei

Jeetje, dat is echt een prachtige bloem...wonderschoon en superfoto's weer!

Fijne avond

Veel groetjes, Veronique

wonen met brocante zei

Ik had er wel eens van gehoord maar wist niet welke bloem erbij hoorde. Maar hij is prachtig en je hebt er ontzettend mooie foto's van gemaakt. Groetjes Peggy

Jansepans zei

Te leuk dat bloemetjes van jou! Mooie foto's van gemaakt.
Wees niet bang, niet iedereen heeft veel kennis van bloemen. Vind het altijd heel leuk dat mensen het erbij zetten. Zo verbreed mijn kennis ook... Fijne avond. Lieve groet Janneke

Agnes zei

Ik vind dit zo'n mooie bloem! En ook prachtig gefotografeerd trouwens. Ik had er nog nooit van gehoord maar heb hem nu een paar keer voorbij zien komen. Toch maar eens op zoek in het tuincentrum.
Fijne avond nog.
Lieve groet,
Agnes

kralenqueen zei

Prachtige fotoos heb je dr weer van gemaakt Ingrid ! En ik kende een zeeuws kno(o)pje alleen als sieraad.
Fijne avond.

Bianca zei

Prachtige bloem.....maar euh.....deze kende ik nog niet hoor.....ben ook niet zo goed met namen van bloemen en planten.....thank god for Google.....hihihi.....
Groetjes Bianca xx

Daniëlle zei

Wat een schitteremde bloemen zitten er aan deze plant! Klinkt als een ideale plant voor bij mij in de tuin, ik ga deze zeker onthouden.
Super foto's ook!
Groetjes
Dani

House of Seasons zei

Ik ben even aan het oefenen met mijn nieuwe blog en ga je zeker volgen, wat een prachtige foto's.
Bedankt voor je lieve reakties.
House of Seasons

Het stokpaardje zei

Wat een mooie foto's heb je weten te maken van dit lieflijk bloemetje.
Groetjes Iris

Le Style zei

Hartelijk dank voor je berichtje!
Ben even stil van je supermooie foto's.....

Geniet ervan!

Fijne avond!!

Maria zei

Oooh ik wil ze ook zo graag in mijn tuin.
Zo'n lief bloemetje
Hele mooi foto's zeg,geweldig

liefs Maria

Maia zei

Poeh hè wat heb je al veel reakties, ik heb ze expres maar niet allemaal gelezen want anders weet ik niet wat ik zelf moet typen als reaktie (haha)
Wat een mooie bloempjes heb je gefotografeerd, vooral die laatste twee foto's zijn geweldig prachtig!
De tuinen van Arcen zijn altijd mooi maar die rozen zijn in juni het mooist onthouden voor als je een keer gaat.
Fijne avond,
Groetjes Maia

Bij Guusje Thuis zei

Tis wit met geweldig mooie bloemen ... onthouden dus en kijken of ik er volgend jaar een plekje voor heb want ze zijn leuk, net als jouw prachtige foto's trouwens! Groetjes, Colin

Willy zei

Ik weet niet of ik het al eens eerder heb gezien, maar vandaag zie ik 'm op twee blogs. Vind het ook een hele mooie bloem, echt een Zeeuwsknoopje.
Lieve groet

Low Tide High Style zei

I have never seen this flower before, it's beautiful and your photos are wonderful as always!

Kat :)

G-STYLE zei

OOhhh Ingrid , wat een prachtige plaatjes laat je ons hier zien , super mooie foto's hoor !
En je kennis is indrukwekkend, ook jij kan dat dus......

Ik wens je een hele fijne dag vandaag , hier begint de bewolking weg te trekken en de zon begint z'n best te doen .

Ik ga zo op de fiets naar yoga , dan vanmiddag boodschappen doen met oudste dochter die vrijdag voor 9 weken naar Schiermonnikoog vertrekt.

Vanavond nog een feestje op het werk dus ik heb de dag alweer heerlijk gevuld vandaag.

tot de volgende keer , lieve groet Gea

Anita zei

Toevallig kende ik de naam van dit schattige bloempje ook.Ik heb het zo goed onthouden omdat ik het zo graag in mijn tuin wil maar het vertikt het daar om ook maar enig bloemetje te laten zien en dit jaar is het niet meer op gekomen.Heel jammer want ze zijn inderdaad erg mooi en in verschillende kleuren te koop.
Geniet er dus maar van!
Groetjes Anita

Ingrid zei

Wat een prachtige foto's weer Ingrid en wat leuk dat ze in je tuin staan,hier staan al ander in de vaasjes.....en wat een groot aantal reacties,zeker verdient met zoveel moois hier!!!liefs..

love lives in the kitchen zei

dear ingrid, it's always a pleasure to make a jump in your blog! your pictures are so cute and the atmosphere very relaxing. unfortunately i still have very little time to blog... new job is very absorbing and hot italian summer in the city doesn't helpo to be productive :( i'm looking so much forward for august to come - i will finally be able to take a break!
sending you hugs,
justyna

hokje zei

Vind het altijd erg leuk als mensen de namen erbij vermelden, maar geniet ook altijd erg van de mooie foto's!

Fijne dag,
Miranda

Splashes of Pink and Mint zei

Ook dit heb je weer prachtig gevangen in de lens!
Mooi is deze witte soort hè!
Fijn weekend!
Liefs Elly

Le Patiné zei

Dat is zeker een mooie plant. En zeker ook heb je er mooie foto's van gemaakt.
Heb je trouwens je neus er wel eens ingestoken?
Ze ruiken naar drop.

Groetjes Natasja
(100en1dingenblog)

Sonja zei

Mijn favoriet van de tuinplantjes..!! of komt dat omdat we bijna in Zeeland wonen ;) Mooi plaatjes, super..

Groetjes, Sonja

Pauline zei

Schitterend Ingrid.
Echt prachtige detailfoto's !
Liefs, Pauline