zondag 19 juni 2011

Kersentijd…

Als liefhebber van fruit kom ik in de zomer volledig aan mijn trekken en tot groot genoegen van mijn kant is ook de kersentijd weer aangebroken.

IMG_1324
De Betuwe staat bekend om de vele boomgaarden met kersen, maar aangezien ik daar niet direct in de buurt woon, heb ik ze vrijdag bij de groenteboer in het dorp gehaald. Ze waren heerlijk van smaak, dus dezelfde avond werd dit pondje kersen weggewerkt...

IMG_1307
Vroeger speelden we graag met kersen. We hingen ze als oorbellen om onze oren en waren druk met het tellen van ‘tweelingen’ en ‘drielingen’.
 IMG_1314

Monchoutaart met kersen vind ik ook zo lekker, maar de vakantie staat voor de deur dus ik hou mij in…

IMG_1322
 Maar voor de liefhebbers bij deze een recept

IMG_1315
IMG_1315b
(dubbelklik voor een vergroting)

Ik wens je een fijne dag!!

Lieve groet, Ingrid

72 opmerkingen:

Jeanette zei

Wellicht ben ik dan nu een keer de eerste die bij jou reageert. Ik houd niet van kersen maar de foto's zijn daarentegen heerlijk. Hier is het weer alleen maar slechter en kouder geworden.

Nog een fijne dag,
Jeanette

Room Seventeen zei

Kersen, heerlijk! En die monchoutaart...ben net met een kopje koffie achter mijn pc gekropen, dus het water loopt me door de mond ;-)

Desirée-ScrapDees zei

ik ben niet zo van de kersen, maar ik vind je plaatjes wel errug mooi zeg, leuk!

Susi zei

Very very delicous dear Ingrid.. your pictures are very nice..
Kisses Susi

Ingrid zei

Prachtig je kersenpost Ingrid,ik geniet ook weer van je mooie foto's (zalig) en dank je wel voor het lekkere recept.....geniet ook van een hele mooie zondag.....veel liefs x

Alle mooie dingen zei

ik ben gek op kersen... maar manlief niet... en het is gek maar dan koop je ze ook niet zomaar.
(stom he?)
hier ziet het er niet echt zomers (kersentijd) achtig uit.... wat een storm af en toe een flinke bui.. en ik wilde nog wel naar Westerland daar hebben ze een boerenlandfair...maar nu blijven we maar thuis
veel plezier vandaag
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

Bonjade zei

Heerlijk heerlijk...ze zien eruit om zo in te happen......
De taart ga ik zeker onthouden, hmmm....
Fijne dag
Liefs

Kom Achterom zei

ooh heerlijk kersen!!
Ik heb een boom in de voortuin maar deze wordt zo druk bezocht door vogels buurkinderen etc dat er niet veel overblijft. Het is nog een jonge boom dus draagt nog niet echt veel.
Prachtige foto's zeg echt even genieten
fijne dag
Yolanda

Hannekie(Sisterly) zei

mmmmm..monchou..van de week was een meisje van mijn werk geslaagd en kregen we ook monchoutaart met banaan en aardbeien..ook heerlijk...prachtige fotos heb je gamaakt.
liefs hannie

Splashes of Pink and Mint zei

Heerlijk hoor, kersen en ze zijn ook gewoon zo mooi, met hun glanzende diepdonkerrode kleur, vind je niet?
Nog een fijne zondag!
Lieve groetjes Elly

What's in a day zei

Wat jammer dat de Betuwe te ver is voor je,zo heerlijk, de sfeer in de boomgaard. Maar je hebt er wel weer heel mooie foto's van gemaakt.
Woensdag ga ik met 30 kleuters kersen plukken, zie je het voor je,dat is het voordeel van wonen in de Betuwe, ik zal een paar plaatjes schieten!!

Fijne zondag en lieve groet!!
Eefie

hokje zei

Krijg trek van je prachtige kersenfoto's; morgen maar eens even bij de groenteboer langs voor een pondje...

Fijne zondag.
Liefs,
Miranda

Het Hoogerhuys zei

Hoi Ingrid, ik sla je recept even op voor een andere keer, ik ben namelijk aan het
"dokter Franken"??!!
Maar ik ga hem zeker een keer proberen ☺
Je weet de kers trouwens weer mooi in beeld te brengen!!
Fijne zondag. groetjes Sandra

Martine zei

Ook ik kan enorm genieten van zo'n pondje kersen. En die monchoutaart, daar ben ik ook dol op. Maar inderdaad de vakantie staat voor de deur, dus even rustig aan doen met de calorietjes! Je foto's zijn echt geweldig!!
Gezellig zondag, groetjes, Martine

Ger zei

Toeval....kersenpost.....bij jou, bij mij...
denk het niet, zag al meerdere blogs waar vooral mooie foto's te zien zijn van de rode steenvrucht die niet alleen lekker en gezond is maar in mijn beleving ook een lieve,zomerse en zelfs erotische uitstraling heeft, maar ook fotogeniek is!

En dat heb jij lieve Ingrid ook weer mooi laten zien hier!!

Met ook nog eens een lekker recept erbij, wat vele zullen kennen want het was jaaaaaren lang populair in de categorie taart zonder oven.
Mijn kersenmeisje van 11 maakt de monchou taart ook wel eens.

Hier gingen de afgelopen weken al heel wat kilos kersen door onze monden,maar of ik de Hollandse kersen nou bij de groenteboer, op de markt of bij het stalletje onderweg in het Limburgse kocht,ze smaken wel.....maar kunnen en mogen niet in de schaduw staan wat smaak en gewicht per kers betreft in vergelijking met de kersen uit de Betuwe, die kersen rassen zie ik hier nooit in het Brabantse, maar als we geluk hebben en onze vrienden uit Tiel komen naar hier of wij gaan naar hun in de kersentijd worden wij al vele jaren super verwend met die heerlijke Betuwse kersen, vooral de Kordia en Regina hebben mijn voorkeur.
Als je die kersen ziet,de kleur,de glans de grote.....denk ik altijd.....die kunnen niet echt zijn, totdat ik bij het overhandigen in de papieren zak grijp en zo'n kers met fris groen steeltje(teken van net vers geplukt)in mijn mond stop en er mijn tanden inzet.......mmmmm....een ware beleving van genot wat ik dan proef!!!


Ik lees op verschillende websites dat het een ouderwets goed kersenjaar is.

Fijne zondag!!
Liefs,Ger

Elly's kleine idylle zei

Oooo, heerlijk kersentijd !!!!Bij ons staan ze ook in een schaaltje op het aanrecht en zo af en toe even een pikken heerlijk !!!
Prachtige kersenfoto's Ingrid mijn compliment,
Fijne zondag en een groet van Elly.

Joan Ottevanger zei

Mmmhhhm kersen ja die gaan er bij mij ook wel in.
Weet nog van jaren geleden dat mijn vader er ook zo gek op was.Hij kwam uit de Betuwe en bracht als ze daar op visite waren geweest bij familie ook altijd kersen mee voor mij.
Fijne zondag Groetjes Joan

Thuis bij Tjits zei

oh wat heerlijk monchoutaart!! helaas moet ik me net als jij even inhouden.. maar wie weet als mijn dochter volgende week thuiskomt:)
kersen vind ik ook heerlijk!! en je foto's zijn ook weer zo mooi, heel leuk gedaan ook met het lekkere felle kleurtje groen erbij!

fijne zondag!
lieve groet, Tjits

Anita zei

Mmm wat een verrukkelijke kersenpost op deze regenachtige vaderdag ;-) Jaah ik heb ze ook ooit als oorbellen gehad hihi
Dat recept van de monchoutaart ken ik: makkelijk en oh zo lekker !!!!!
FIJNE DAG
Groetjezz lfs mij

Anita zei

Oh ik ben ook een liefhebber van fruit uit de eigen Ruin. Je Photos Zinn geel leuk! Something went wring with my yesterday's Blog update. Thanks a Lot for telling me about the Problem! I have to check that....groetjes vanuit duitsland,Anita

Tanja zei

O Ingrid, wat een mooie foto's heb je weer gemaakt. Ik zeg je eerlijk dat ik geen kersen lust maar zo op de foto's vind ik ze zo mooi, de kleuren. Echte plaatjes.

Nog bedankt voor je mooie reactie bij mijn post.

Fijne zondag
Liefs
Tanja

It's me zei

Eh.....we zitten net aan ....je raad het al een stukje mon chou taart...heerlijk....nog over van gisteren.........enne er staat nog ...dusse.....je bent welkom.....liefs fijne dag van mij...xxx..

Kinderopvang Kiekeboe zei

Dit is echt een blog voor mij. Ik hou er echt van (:

Zou jij mij willen volgen? Klik dan op mijn naam en dan zie je mijn blog wel staan;) Haha.

Succes met je blog.

Kinderopvang Kiekeboe zei

Dit is echt een blog voor mij GEWELDIG.

Jansepans zei

Je blog is leuk! Dan moet je in de zomer toch eens door de Betuwe rijden. Gewoon gezellig, om de paar honder meter een ander stalletje. Toen ik kleiner en jonger was deed ik ook zulke spelletjes leuk was dat. Dank voor je lekkere recept! Ik hou hiervan! Fijne dag. Lieve groet Janneke

marga zei

Mmmmmmmmmmmmm lekker, kersen.
En daarbij is rood fruit ook nog eens héél gezond. En wat een mooie foto's heb je er weer van gemaakt!

lia zei

Nou ik woon tussen de kersen in. Maar er is toch maar 1 boomgaard waar ik mijn kersen koop. Heerlijk zo van de boom in het bakje....

fijne dag, liefs Lia

Jeanette zei

Ja, ik hou wel van kersen hoor, vooral die hele donkere vind ik lekker. jammer dat er zo`n dille pit in zit:-) mooi foto`s vooral met dat frisse groen van een chrysantbloem?

liefs...

G-STYLE zei

Ohhh, daar ben ik ook zo gek op ....monchou taart .......en hoezo machtig , ik werk zo twee stukken weg hoor . Maar ook ik hou me in want ben 2,2 kilo kwijt en dat moet toch minstens verdubbeld zijn als ik weer naar de dietiste ga over vier weken.

Maar wat een prachtige post weer Ingrid, je foto's zo mooi helder en aanlokkelijk om te zien .
Ik had gisteren ook een pondje gehaald en de helft daarvan is al door de jongste weg gesmikkeld , die vind ze ook zo heerlijk .

Nou ik wens je een fijne dag , met drie meiden hier te logeren , zijn we een beetje aan het rommelen ...

lieve groet Gea

Met Brocant Label zei

Hoi Ingrid,
Hier ook midden in Betuwe (Driel) volgens mij woon jij dus in de buurt !Wij hebben zelf 2 kersenbomen maar de spreeuwen zijn ons altijd voor, een net erover hebben we wel eens gedaan maar het is zo'n gedoe. Ach en overal staan hier van die tentjes die kersen verkopen, nog gezellig ook toch. Kunnen we samen kersen gaan eten haha.

Lieve Groet,
Yvonne

butiksofie zei

Ich lieeebe Kirschen! Ganz liebe Grüße und einen schönen Sonntag, Anja

All Seasons zei

Oooh lekker kersen. Ik vind ze zó lekker en zo mooi van kleur. Leuk staat het in je draadmand, jammer dat zo'n mand zo leeg is ;-) Ach, mogen nog even gauw naar de groenteboer nieuwe halen...
Ik wens je een hele fijne zondag
Lieve groet,
Patricia

Michelle zei

Jaaaaaaa kersen zijn heerlijk!! wat heb je er weer mooie foto's van gemaakt!! ook ik hing ze als kind aan de oren en nu doen onze grote kinderen het ook nog hihi

Fijne zondag
Lieve groetjes Michelle

Bij Guusje Thuis zei

Heerlijk kersen; hier gaan er ook wat pondjes doorheen. Je hebt ze weer mooi op de foto gezet! Groetjes, Colin

Unknown zei

exáct hetzelfde recept als vroeger thuis!!!! Maar ik hou me ook nog even in;)...ik hou het bij foto's kijken!!;)

Liefs,
Lynda

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Mmmmmm ziet er heerlijk uit en wat een mooie foto's weer ....fijne zondag

lieve groet rosita

Pieternel zei

ooo die zijn lekker, wij rijden wel eens richting de grebbebergen, daar staan allemaal van die kraampjes langs de kant met al dat heerlijk fruit. Meestal is het al op voordat we thuis zijn, maar zo heerlijk vers.. ooo genieten.

Zomergroetjes Pieternel

{ T G L } zei

Hmmm heerlijk, kersen! En prachtige foto's, trouwens.

Ik heb een recept op mijn blog staan voor kokos-macaroon-met-lemon-curd Monchou taart. Ook erg lekker. Je kan het recept vinden onder de tab { F O O D }

Groetjes,
This Good Life

Corine(THUIS) zei

Ingrid wat heb je weer prachtige foto's gemaakt! Ik wil de kersen wel zo van m'n scherm plukken, ben er namelijk ook gek op :)
Groeten, Corine(THUIS)

alma zei

Heerlijk Ingrid, je recept voor een monchoutaart. Handig om het nu even op een rijtje te hebben. Mooi gedecoreerd met je prachtige foto's. Het water loopt me in de mond!

Lieve groet
Alma

Tilly zei

Hmm..heerlijk kersen. Bij de tekst voor een kersen mon-chou taart liep het water mij letterlijk in de mond. Ga het recept zo even opslaan om de taart binnenkort te maken. Prachtige foto's...genieten.
Lieve groetjes Tilly.

Kim zei

Ik vind ze ook heerlijk en laten we eerlijk wezen... beter een pondje kerssen dan een pondje chocolade naar binnen werken. Naar mijn idee zijn ze net zo lekker. Dus die keus zal snel gemaakt zijn.

Groetjes van Kim

Jolanda zei

Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Genieten van de plaatjes en de kersen want ik vind ze ook erg lekker. Nog niet gegeten dit jaar aar ga ze ook gauw halen, lieve groet

Madelief zei

Lieve Ingrid,

Wat heb je de kersen mooi vastgelegd. Wij hebben ze hier ook op de keukentafel staan. Zo nu en dan bij het langslopen pakken we er eentje uit de fruittest. Het is heerlijk 'snoepen'!

Ik ben vandaag nog langs je woonplaats gereden op weg naar Bingerden. Zijn Jullie nog naar de kwekerijdagen geweest? Het was wel verschrikkelijk vies weer, maar desondanks hebben we toch een erg gezellige dag gehad! En mooie planten voor in de tuin gevonden :-)!

Ik wens je een gezellige nieuwe week!

Veel lieve groetjes van Madelief x

Stina zei

wat een leuke kersen post, en dank je voor het recept.
zelf hou ik niet van kersen,als we monchoutaart hebben, vis ik altijd de kersen eruit.

fijne avond
liefs Stina

flowersandhome zei

Hey Ingrid! Bedankt voor het recept! Ik dacht al, Monchou taart, wat is dat voor iets maar je geeft er het receptje bij dus dank je! Ik probeer dit zeker eens uit.
Een drieling zelfs bij jou! ;-)) Hier geen ene tweeling wat dochter niet zo leuk vond natuurlijk.
Wat heb je alles weer mooi in beeld gebracht.
Heel mooi draadmandje ook.
Groetjes,
Marian

Marga zei

Hallo Ingrid.
Kersen, hhmmmmmm......heerlijk.
Ook ik weet nog dat we oorbellen droegen van kersen.
En de taart waarvan je het recept hebt gegeven komt me vast nog wel eens van pas.
Fijne avond.
Groetjes Marga

Samira zei

Die zien er lekker uit! Wat zo'n boom ons toch allemaal brengt hea?! Na de prachtige bloesem, heerlijke vruchten.

Ik heb mijn schoonvader al gevraagd om met me naar de Betuwe te gaan om kersen rechtstreeks bij de boer te kopen. Mjam..

Lieve groetjes Samira

Het stokpaardje zei

Kersen ik ben er dol op maar dan puur en niet verwerkt in taart. Helaas ben ik de enige hier in huis die ze eet.
groetjes Iris

Judith zei

Kersen - mijn lievelingsfruit!
Hmmm, een kersentaart, lekker
wanneer heb je tijd voor een kopje koffie? hihi

fijne avond nog, groetjes van Judith

Mayflower zei

Hier staan ook van die stalletjes met fruit, ga van de week maar om kersen uit. Ik vind ze wel lekker, maar 1 of 2 keer heb ik het wel weer gehad voor een jaar.
Mooie foto's weer en dat recept sla ik snel over hihi.
Fijne week Ingrid.
Lieve groet, Mea

Gerreke zei

Ohhh kersen verrukkelijk!

Maia zei

Wat een super foto's en ik wist helemaal nog niet dat het al kersentijd was?
Fijne week,
Groetjes Maia

Susan zei

MMMMMMMMMM...Kersen!! Wat een prachtige foto's en bedankt voor het heerlijke kersentaart recept...ik ga hem zeker een keertje maken!!

Gr. Susan.

Petra zei

Ik woon ook tussen de kersen, al gaat er 1 bongerd weg ;-(( Heb zelfs kersen op m'n blog staan en zat gisteren net aan de Mon Chou taart hier m'n bericht te typen en toen liep m'n computer vast dus probeer ik het nu nog even. Ik heb ook nog een Mon Chou recept op m'n blog staan, ik heb het al vaak moeten uitdelen en hele families worden er mee 'groot' haha. Geweldige foto's had je weer!

Hele fijne week, liefs Petra

Miss M zei

Ooeoeoeoeee, lekker deze kersen!! Mmmmm... ik zag ze ook al bij de groenteboer liggen!
Je hebt er een hele mooie en smakelijke foto van gemaakt!
Lekker he, zo'n MonChoutaart, mmmm... ik kan er ook zo van genieten! Wat ook erg lekker is om over zo'n taart in plaats van zo'n blik vlaaivulling, verse aardbeien te gebruiken. Echt lekker joh.
Grappig dat jij niet het hele pak Bastogne-koeken gebruikt. Ik doe het wel namelijk. Lekker zo'n dikke bodem, hihi.
Even nog over je vorige post: te raadt het nooit, maar ik was vorige week ook bij de Leenbakker en heb ook de HOME-letters gekocht... samen met de LOVE-letters. Vond het zo toevallig dus toen ik je post las!
Deze letters wil ik waarschijnlijk donkergrijs gaan verven, of misschien wel zwart. En in de gang ophangen, waar we nu momenteel bezig mee zijn. Maar er moet nog een hoop gebeuren, dus voordat de letters opgehangen zijn, zal ik wel een laagje stof op zijn gevallen :-)

Fijne dag, hier schijnt het zonnetje volop! Bij jullie ook?

Liefs, Marjolijn.

Yvonne zei

Kersen, heerlijk, je kunt me er voor wakker maken...
wij komen gedurig in de Betuwe, dus gezellig bij de kraampjes aan de weg (en tegenwoordig staan er ook overal fruit automaten, weg romantiek haha)
kersen, aardbeien, pruimen enz... halen, mmmmmm
wat een heerlijk recept zeg, ik heb hem opgeslagen, ga ik nog wel een keer maken
fijne dag
lieve groetjes Yvon

Twa zei

Mmmmmm, wat een heelijke post!
Groetjes Antoinette.

@nne zei

dit recept ga ik beslist uitproberen! liefs, @nne

Een sneller kloppend hart zei

Jammm...dit recept heb ik opgeslagen, lijkt me heerlijk!
Krijg meteen trek (heb net de lasagne in de oven geschoven :)
Prachtige foto's, wat zijn kersen ook mooi van dichtbij!

Veel groetjes, Veronique

Annelies zei

oeiii wat ziet dat er lekker uit! ik heb het recept meteen opgeslagen, ga ik zeker uitproberen!'
Maar ehh..jij als Italie liefhebber bent vorig jaar in Frankrijk op vakantie geweest? Vlakbij nog wel lees ik! Waar zaten jullie dan?
En dit jaar..Italie of Frankrijk? ;)
lieve groet, Annelies

Sanne zei

Liebe Ingrid,

soooooooo schöne Bilder von Kirschen !!!
ich kann keine Kirschen mehr sehen, wir haben in diesem Jahr soooooooooviele Kirschen im Garten, dass ich schon 35 Gläser Marmelade und ca. 100 Tüten eingefroren habe...

Schick dir ganz liebe , verregnete Grüße,
Sanne

Bizzy @ home zei

Een prachtige kersenpost, al lust ik ze niet....
Lieve groet, Renny

Antonia zei

Heerlijke foto's Ingrid, ben ook dol op kersen. Hier staan ze ook nooit lang :-) Mooi de foto's met het vormpje en de chrysanten! Hele fijne nieuwe week gewenst, lieve groetjes Anja

Helena, The Swenglish Home zei

Dear Ingrid,

What BEAUTIFUL photos! So much so that they actually made my mouth water, even though I am not terribly fond of cherries!

Thank you so much for all your encouragement - you are such a lovely blog friend.

I promise I will not send the clouds your way. I was thinking more of somewhere in the world where the crops are drying out and they both need and want rain...

Love from Helena

Michaja zei

Monchou kennen ze hier volgens mij niet en heb geen idee wat ik er voor in de plaats zou kunnen gebruiken, jij wel?
Prachtige foto's weer Ingrid! Hier ben ik altijd nog even druk opzoek naar tweelingen en drielingen en hang ik de kersen in de oren van de kinderen :)
Liefs Michaja

Willy zei

Helemaal mijn smaak. Nu nog een geschikte dag voor zo'n heerlijke taart uitzoeken ;)
Lieve groet

Margot zei

Wij deden vroeger het spelletje, wie het langst de pit in zijn mond kan houden...dat kon uren duren, soms zelfs dagen...zal je verdere details besparen...haha...
Maar ik vind ze heerlijk...niet de pitten hoor.
Zoete groetjes, Margot

Claudia Leertouwer zei

Wat heb je er weer een geweldig mooi post van gemaakt Ingrid! Mijn complimenten!!!

theeleuten zei

Oh ze zijn zo lekker, ik heb al heel wat pondjes op....hihihi en ik moet lachen om die monchoutaart, een collega had van het weekend heel lief voor ons taart gemaakt, maar ze was een beetje eigenwijs met de ingredienten, dus we hadden monchou-soep....lekker van smaak maar het was wel een rommeltaart....hihihi
Ka en dat spelen deed ik vroeger ook....en dan lekker opeten.
Er komt nog veel meer van dat lekkere fruit, verukkelijk in de zomer!

Groetjes Evelien

THE BLACK BARN zei

WAT EEN MOOIE FOTO'S ZEG!!
GEWELDIG ZEG!!

FIJNE WEEK,
MIRANDA

Pauline zei

Mmmmm....kersen. Heerlijk. En zeker in een monchou taart. Ik schrok deze week wel van de prijzen. Ruim 6 euro per kilo hier. Pfff. Jammer dat onze eigen boom nog maar een paar kersen heeft en die nog door de vogels opgegeten worden ook.
Liefs, Pauline