maandag 7 maart 2011

Kleur in de tuin…

Met de lente in het vooruitzicht begin ik mij langzaamaan voor te bereiden op het leven in de tuin. Wat een geweldig idee dat straks alles weer kleur begint te krijgen, de hortensia’s hun bloemen weer te voorschijn toveren en wij de eer hebben te mogen genieten van al dat moois.

Collage bloemservies

Blijf ik in huis naar verwachting naturel van kleur, dit jaar kies ik in de tuin voor fleurig. En dan heb ik het niet over mijn bloemen in de tuin, maar over de aankleding zoals servies, kussens, tafellopers, eierdopjes….noem het maar op…ik ga helemaal om! Ik ben al met de voorbereidingen begonnen, bij de kringloop vond ik een mooi gebloemd schaaltje van Jet by ter Steege en een paar mooi gebloemde kopjes met bijbehorend melkkannetje.

Collage bloemservies 2

Als je mij een paar jaar geleden had gezegd dat ik voor gebloemd servies zou gaan, had ik je waarschijnlijk meewarig aangekeken met één wenkbrauw ver opgetrokken, omdat ik dit toen gewoon nooit had verwacht. Maar je ziet het…de wonderen zijn de wereld nog niet uit, ook niet bij mij.

IMG_2326

Dit lieve kleine melkkannetje ga ik niet voor dat doel gebruiken…ik hoop dit jaar voor het eerst lathyrus uit eigen tuin te gaan plukken en dit kannetje daar telkens mee te gaan vullen. Zucht…ik zou bijna willen dat het al zover was…

Lieve groet, Ingrid63 opmerkingen:

Hannekie zei

nou dat heb ik nou precies zo..in de tuin fleurige kussen en bloemerig servies..en in huis gewoon sober en wit...grappig toch..je mokjes zijn leuk en je schaaltje prachtig..ik ga dit jaar ook maar eens lathyrus zaaien..leuk
liefs hannie

Pierelantijntjes zei

Wat een heerlijk vooruitzicht Ingrid...daar kan een mens zo van genieten he. En ook vandaag weer het zonnetje aan de hemel zie ik , dat vergroot alleen maar de zin om de tuin weer op te knappen.
Ik vind je "bloemetjes" geweldig. Wat zal dat gezellig staan op je tuintafel. Ook hier staan de hortensia's weer volop in de knop. Ben benieuwd als alles weer gaat bloeien. Kan ook haast niet wachten.
Een hele fijne week toegewenst,
liefs Ester

Rozmeen zei

Goedemorgen!

wat een heerlijk vrolijk sfeertje in je tuin en het wordt vandaag heeel zonnig :-)

Ik wens je een fijne dag.
Liefs,
Rozmeen

Romkje zei

Leuk al die kleur in de tuin !!
Ik hou er wel van.

fijne dag ,groetjes Romkje.

Thuis bij Tjits zei

de serviezen van Jet vind ik ook zo leuk en gezellig! en inderdaad hier ook voor buiten, ik zie het al helemaal voor me net als jij hihi..
ik heb hier in huis ook de natureltinten maar nu toch ook een vleugje rose in de vorm van bloemetjes.. zachtrose ronkeltjes zorgen hier toch nu echt voor een lentesfeer, zo fris en vrolijk, ik word daar echt blij van:)
vandaag weer zo'n mooie dag! vanmorgen eerst andere verplichtingen, maar vanmiddag ga ik lekker de tuin in:)

fijne, zonnige dag!
lieve groet, Tjits

Irma allemaal kleurtjes zei

heerlijk!!!!!kleur in de tuin, roze en alle pastel lila en paars en wit zucht mooi servies ik ben er zooooo dol op, irmaXXX

Rozet zei

Leuk servies zo bij elkaar al die bloemetjes, daar worden we vrolijk van... Van dat schaaltje heb ik ook een paar kopjes.
Ik kan ook niet wachten om de tuintafel en -stoelen weer buiten te zetten met kussens erin, staat meteen een stuk leuker!

Geniet van het zonnetje vandaag!

Groetjes, Jolanda (Rozet)

Miranda zei

Wat een gezellige, voorjaarsachtige post met alle vrolijke bloemetjes; ook vandaag weer een zonnige dag, geniet ervan!

Fijne week,
Miranda

Pauline zei

Vooral als je op zo'n morgen als vandaag wakker wordt en de zon schijnt. Dan krijg je helemaal zin in het nieuwe tuinseizoen. Wat een schattige spulletjes heb je al gekocht. Dat wordt straks genieten in de tuin.
Wens je een hele fijne week.
Liefs, Pauline

(Nog meer foto's; raar hè, maar goed je weet dat ik het ben. In die bloglijst kun je geloof ik toch wel de titel veranderen. Of vergis ik me weer.)

Nanda zei

Ja lekker voorjaar. Ik heb er ook helemaal zin in. Wat een schattig servies.
prettige zonnige maandag.
Nanda

Tilly zei

Idd een heerlijk vooruitzicht...weer wat kleur, geur en warmte buiten. Wat een lief servies heb je op de kop getikt voor in de tuin. Met straks de tuin in bloei en het mooie servies word het vast een prachtig sfeertje..was het idd maar zover.
Een hele fijne dag.
Lieve groetjes Tilly.

Huize Kip Kakel zei

Hoi Ingrid,
Heerlijk en wat ziet het er verleidelijk uit!
DROOM...ik kom deze zomer veel bij jullie tuinen kijken, daar die van mij natuurlijk een grote bouwput is!
Maar van een andere tuin genieten zonder het werk ervan hebben is ook leuk , al heb ik mijn dromen voor volgend jaar al in mijn hoofd zitten, hahaha

Fijne dag!
Groetjes Hannie

lia zei

Geduld Ingrid, het komt allemaal goed.
Vandaag staat de zon al aan de hemel, en kunnen we genieten. Oh Nee, sorry jij moest werken. Ik ook, maar wel thuis vandaag, dus pik het zonnetje even mee.
fijne week
liefs Lia

Fluitenkruid zei

Wat leuk al die fleurige spulletjes, nog even en dan kun je de lathyrus weer gaan zaaien :-)

Michelle zei

goedemorgen Ingrid

Dat wordt een heel gezellig sfeertje in jou tuin! en ja een mens veranderd wel degelijk...mooi wat je allemaal gaat gebruiken en ik kijk uit naar de lathyrus in jou mooie kannetje, nog even en de lente is er helemaal!

Lieve groetjes Michelle

Vosje zei

Ik droom even weg......
Wat is het heerlijk om lekker buiten te zitten tussen al het moois wat moeder natuur ons bied en heerlijke thee drinken uit het prachtige servies!!! hhmmmmm (plof) o ja..... moet de bedden verschonen.... maar alles hangt nu lekker in de zon ook heerlijk toch om daar vanavond weer lekker in weg te kruipen.
Fijne dag!!

Bonjade zei

Maar dit is toch idd heerlijk servies.....hier word je blij van en vrolijk....
Je krijgt zin in de lente!!!
Fijne week
liefs

Trädgårdsflow/Garden Flow zei

You should never say never :-) Sometimes you change your opinion about stuff and start liking the things you never thought you would..... Lovely floral china you have!

We have just come to the mountains now and it will be nice with a few days off. At home the snow is really starting to melt. But there's still much left.... Longing for som greenery!!!!

Hope you have a great week full of spring!
Warmest greetings
Charlotte

almay`s home zei

Heerlijk dat we straks wat meer buiten kunnen leven. Daar kan ik me ook al op verheugen.
Ik ben zelf dol op hortensia's. Ik alle seizoenen (behalve de winter dan) vind ik ze prachtig!
Mooie foto's en leuk servies!

Geniet lekker van je dag!

Lieve groet
Alma

Tierlantijn zei

Met het weertje van vandaag kom je helemaal in de stemming. Spring is coming!!! Heerlijk!

Groetjes! Ilona

Susan zei

Wat een schattig kannetje zeg! Ik zie het al helemaal voor me met die tere bloemetjes erin...
Geniet in ieder geval van de voorpret en je zult zien dat de lathyrus er snel in zal staan...hoop ik...haha!!!

Lieve groet van Susan.

Mayflower zei

Wat heb je een prachtig serviesgoed bij dekringloop gevonden lieve Ingrid. Ik vind de serviezen van Jet heel erg mooi en het is leuk om verschillende soorten serviezen met elkaar te mixen.
Ik zie het al helemaal voor me, de Lathyrus in dat mooie kannetje.
We hebben nu een heerlijk voorproefje op het Voorjaar en ik ben nu al volop buiten in de weer. Het groen van de algen weggeschrobt en de rozen en Acaciabol zijn gesnoeid en heel langzaam komen de eerste groene knoppen van de Hortensia's al te voorschijn. Ik heb er ook al zo'n zin in het buitenleven.
Ik wens je een fijne week.
Lieve groet, Mea

kienkele zei

Hoi Ingrid, volgens mij is iedereen zo langzamerhand klaar met deze lange winter. Ik heb er nog nooit last van gehad, maar deze keer, ik snak naar het voorjaar! Je kringloopvondsten zijn prachtig, met bloemetjes, maar toch wel weer heel neutraal. Ben heel benieuwd hoe jou tuintafel er straks uit komt te zien! Fijne week, lieve groet, Tineke

Willy zei

Hej Ingrid, leuk om te zien en te lezen. Gisteren schreef je nog, dat je normaal gesproken niet zo "bloemig" was en zie nu hier daar heb je al een mooi gebloemd servies. Misschien kun je het op een zonnig plekje in je tuin vandaag al wel gebruiken. Het is warmer dan gisteren.
Met de uitleg van Veronique als leidraad, krijg je vast en zeker prachtige Lathyrus. Nog wel even geduld hebben.
Fijne dag, lieve groet

Joan Ottevanger zei

Zo zie je maar je smaak verandert toch een beetje met de tijd.Je heb wel mooie spulletje gevonden zeg.

Corine zei

Leuk!! Bij mij mag het buiten ook allemaal wat uitbundiger, maar de schattige bloempjes zoals jij ze nu hebt, die hebben het bij mij toch niet lang volgehouden ;) heel lief, maar toch paste het niet bij mij!
Lathyrus..heb je al gezaaid? Ik ga het vandeweek ook even halen, een heerlijk dankbare plukbloem!
Groeten, Corine(THUIS)

Lida zei

Afwisseling maakt het leven spannend en ik heb voor buiten ook bloemetjes, hoort gewoon bij de tuin en staat ook zo lekker fris, helaas moet ik met aankleden wachten tot we een andere tuinset hebben, maar dan ga ik ook aan de slag! Groetjes
Lida
P.S. ga wel vast kijken bij de kringloop!

Weerspiegeling zei

Hoi Ingrid, ik krijg ook meer en meer zin in de lente! Hoe heerlijk zal dat zijn als we weer buiten kunnen eten en genieten van de zon!
De zon schijnt hier vandaag ook volop (bij een magere zes graden, maar toch..), helaas moet ik werken en kan ik er alleen maar naar KIJKEN..
Maar iedere dag komen we een stapje dichter bij de lente en de zomer. Wat zal het gezellig worden in jouw tuin met alle kleurtjes en bloempjes; geniet ervan!
lieve groetjes, Anita

Colin zei

Leuk die serviesdeeltjes zo met die bloemetjes; gewoon een lentesfeertje voor in je tuin, gezellig!

Room Seventeen zei

Grappig om te lezen dat je opeens zin hebt in een andere stijl. Ik probeer zelf ook wel eens een beetje te switchen, maar nee, met de bloemetjes en de kleurtjes wil het niet echt lukken. Toch te druk voor mij vrees ik. Bij jou ziet het er in ieder geval mooi en sfeervol uit!

Lynda zei

*PLOF*....ik zwéér je, dat servies he...heb ik (gehad) met een roze randje!!!! Of het hier nog ergens op zolder staat of dat ik het weg heb gebracht....moet ik even om liegen, maar ik had het dus compleet he...met theepot etc......nooit gebruikt ;)!!!
LENTE!!! LENTE!! LENTE!!! 9heb met jas aan al buiten gezeten)

Liefs,
Lynda

Marion zei

Heerlijk om zo vooruit te blikken naar het voorjaar en de zomer. Je hebt juweeltjes gevonden bij de kringloop. En dan straks met de lieflijke bloempjes van de siererwt....komt helemaal goed,
Groetjes,
Marion (Sjonke)

It's me zei

Wat een schattig kannetje......zeg Ingrid...het word ook hoog tijd dat de sneeuw van je blog verdwijnt hoor!!! ....hahahahhah!! liefs fijne week van mij....xxx....

puur wit zei

hoi mooi hoor en wat een leuk schaaltje en kopjes
schattig
mooi fleurig allemaal
gr sandra

G-style zei

Hoi Ingrid,
heerlijk he dat weertje van vandaag .....geeft de burger moed dat de lente er toch echt aankomt.

Ik hou natuurlijk zelf niet zo van bloemetjes .....staat ook in het stuk wat in de Ariadne komt....maar toch vind ik het bij anderen leuk en gezellig staan.

Meid door jouw post krijg ik nog meer zin aan de lente, dat lathyrus plukken klinkt in elk geval al ontzettend leuk .

fijne week verder, lieve groet Gea

wonen met brocante zei

Gisteren wilde ik ook met goede moed in de tuin beginnen, maar helaas (en eigenlijk gelukkig want ik heb geen groene vingers) de grond was nog bevroren. Maar toch kan ik ook niet wachten tot alles in bloei staat. Leuk servies en in de zomer zal het kannetje met lathyrus nog wel een keer voorbij komen in blogland denk ik! Groetjes Peggy

Emmy zei

Niets is zo veranderlijk dan een mens. Heerlijk toch al dat fleurigs buiten. Het was vandaag al lekker buiten in het zonnetje uit de wind heerrrrrrlijk even opwarmen. Groetjes Emmy

Ger zei

......Dus jij gaat de bloemetjes buiten zetten.....:-)

en ik denk dat tegen de tijd dat we weer buiten kunnen zitten en genieten van lange zwoele zomeravonden jij al een hele stapel serviesgoed bij elkaar hebt verzameld met subtiele bloemetjes als decor.

En Lathyrus knip je vroeg in de ochtend als er nog een beetje dauw op ligt, dan staan ze het langste.....in dit geval in een mooi kannetje!

Fijne avond!
Lieve groetjes,Ger

Eefies day zei

Je bloemetjes zijn gewoon mooi, ze fleuren je dag op als je het even niet meer ziet zitten...neem dan een kopje thee uit je bloemetjeskopje en je humeur klaart op, daar zijn die bloemen dus voor bedoeld:) Geniet ervan, de voorpret is al zo leuk..

Groet, Eefie

Gerreke zei

Hoi Ingrid,
Ik scrol me weer suf bij je ... hahha.
Prachtige hortensia heb je zeg. En je hebt het weer mooi op de kiek gezet. Echt romantisch zo.

Ik heb een witte. Net gekocht. Even wat anders dan al dat geel van de narcissen. Ben toe aan een andere kleur!

Heb je ook zo genoten van de zon? Ik wel, heb lekker in de tuin gezeten.

Siljo zei

Wat een pracht plaatjes !!
Groetjes Joke

Kom Achterom zei

ooh ik zie ze al staan!! je lathyrus!! mooi!!!!
Fijne week
Yolanda

Stina zei

leuk hoor dat servies van Jet, past mooi bij je hortensia's.
heerlijk het zonnetje maar nog wel een frisse wind buiten, heb in ieder geval nog wel mijn handschoenen aan...

fijne blogweek,
liefs
Stina

Michaja zei

Hier heb ik van het weekend het terras eens helemaal schoongemaakt (nog niet gesopt by the way) en dode planten weggegooid. Ja het tuin seizoen is begonnen!
Je kannetje is echt te schattig!
Fijne zonnige week
Liefs Michaja

Claudia. zei

Ingrid, leuk melkkannetje en gave mok, ook het bakje vind ik er leuk, maar ja mijn stijl en smaak loopt nogal uit-één.
Ik vind veel dingen nogal leuk.
Mijn aardigheidje omdat je mijn 100ste volger bent, komt er aan, ik ben niet zo snel...
Claudia.

Anneke zei

ik heb weer van al je foto,s genoten met zoveel moois om te zien.
vind je melkkannetje super

Mitt hvite hus zei

God morgen min venn..

Nydelig Hortensia... det er faktisk min favoritt blomst..
Så skjønt service...

ja våren er en deilig tid..
Klemmer til deg =)

Anneke zei

ik heb mij nu ook als volger aan kunnen melden bij je.
die foto,s van je tuin zeg , WOW.
het lijkt wel een klein paradijsje.
wat zal je daar lekker zitten zeg.
kom gauw weer kijken.

Linda zei

Een heerlijke voorjaars post. Met prachtige foto's.Schattig serviesje.Zit hier weer lekker te genieten met me kopje koffie. Ook hier schijnt nu de zon, wat een heerlijk voorjaars gevoel. Fijne dag nog.
Liefs, Linda

Anoniem zei

Haha geweldig,ik heb dat ook voor buiten en moet bekennen dat er binnen ook steeds meer kleur komt,ik vind je vondsten schitterend en ow heerlijk bosjes Lathyrus erin,ik wacht nu al op je tuinfoto`s haha,wens je een fijne dag,liefs Joke.

Greet zei

Dag Ingrid,
Oh ik kijk ook echt uit naar de lente en de zomer! Tot al onze hortensia's bloeien en de blaadjes weer aan de bomen komen!!! Maar je voelt de lente toch al wel he! Vandaag toch zeker hier!
Dank voor je berichtje lieve Ingrid!
xx
Greet

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Leuk om te horen dat je om bent! Ik moest wel een beetje lachen. Jij bent de tweede van wie ik het hoor. Een andere blogster uit Amerika had ook al behoeft aan iets meer kleur! De schaaltjes van Jet ter Steege die je hebt gevonden zijn erg lief. Wat een mooie vondst!!

Geniet van je dag! Heerlijk he die zon?!!!

Lieve groetjes van Madelief

Elly zei

Ga jij voor bloemetjesservies!!!!???
Mijn hele kast staat vol met bloemetjesservies, teveel serviezen om te tonen. Bij mij is het allemaal bloemen in de kast. Hoe kom ik er vanaf???
Ik wil namelijk nu juist gaan voor het sobere en strakke servies. Zo zie je maar weer hoe de smaak verandert.
Ik vind trouwens jouw kommetje wel heel mooi, daar heb ik een kussenhoesje van, ook van jet bij te Steege met precies hetzelfde bloemmotief.
Een hele lieve groet,
Elly

@nne zei

zo zie je maar! op de ene blog verschijnt een streepje grijs en zwart, op de andere onverwachte bloemenserviesjes. dat maakt het leven nou net zo leuk ... je evolueert en je verbaast je over jezelf! trouwens bedankt dat je me jonger schat. om eerlijk te zijn, dat doe ik van mezelf ook! liefs, @nne

Anja zei

Leuk je gebloemde schaal en kan. Heb vorig jaar Lathyrus geplant, had nog niet zo veel bloemen, hoop dat dat dit jaar wel gebeurd. Zie ook al overal kleine bosjes staan. Geweldig!!!
Groetjes Anja.

Antonia zei

Heerlijk hè Ingrid, om al te dromen over komende zomer. Kijk er wel van op dat je voor bloemetjes gaat :-) Ik zie het al helemaal voor me, zo'n romantisch tafereel in jouw tuin. Ik heb trouwens ook een paar zakjes Lathyrus gekocht na de tips van Veronique. Kan gewoon niet wachten! Hele fijne week gewenst, lieve groet Anja

Desirée-ScrapDees zei

ja heel herkenbaar! Ik heb ook zo vaak dingen die ik eerst niks vond en nu ineens superleuk, komt stiekem ook een beetje door jullie blogjes, daar zie ik vaak zulke leuke dingen op een hele leuke manier gepresenteerd worden, dat ik ineens bij mezelf denk, hé daar zou ik nooit op komen, toch maar eens aanschaffen!

Jeanette zei

Niets veranderlijker dan de mens. Ik vind je servies wel heel lief hoor.

Groet,
Jeanette

Bizzy @ home zei

Ja, zo kan het gebeuren dat je over 5 jaar al dit servies weer foeilelijk vindt, hihi.
Maar het is nu prachtig! En met lathyris helemaal straks. Ik heb vrijdag ook een zakje gehaald. Ga ze volgende week zaaien, vanaf half maart, stond er op het zakje.
Lieve groet Renny

bikim zei

gorgeous hortensia!!!!!!!
lovely photos!
take care,
Rosa

Villa König zei

Great pictures, love the combination of the flower and the china. Hugs Yvonne

t brocante sfeertje zei

hai,dar schaaltje met t roosje erin wat n schatje.Lekker he als de tuin weer gaan uitlopen en er weer kleur komt begin al te praten met de struiken of ze toch alstjeblieft op willen schieten en kleur laten zien.Jammer dat t vandaag,tenminste hier,weer winter was.Groetjes,Ingrid

Claudia. zei

Hoi Ingrid, wat zal ik zeggen van jou reactie, ... dat was het risico wat ik deed, om de klei achtige voorwerpje te versturen, dan had ik het (achteraf) maar in een doosje moeten laten versturen.
Volgende keer beter!
Bedankt voor je leuke reactie.
Groetjes Claudia.