donderdag 11 november 2010

Oude boeken…

Aan beide kanten van de bank staat een eenvoudig zwart IKEA tafeltje. Ik zou er best iets anders willen hebben, maar dan wel van hetzelfde formaat en het liefst met de mogelijkheid om er mijn leesmanden weer onder kwijt te kunnen. Zolang ik nog niet tegen iets aan loop dat aan die eisen voldoet, blijven de tafeltjes lekker staan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Rechts van het dienblad is de ruimte vrij, meestal wordt dat stukje gebruikt om een kop koffie of limonadeglas kwijt te kunnen.

Home & Lifestyle

Deze stapel oude boeken met het kleine wijzerplaatje vind ik erg mooi staan. Tot voor kort lag deze stapel in de vensterbank, maar ik schuif nog wel eens wat.

Home & Lifestyle 
Home & Lifestyle  
Home & Lifestyle

Deze oude boeken liggen er puur voor de sier, op zolder liggen onze echte leesboeken die ik graag meeneem wanneer we op vakantie gaan. De afgelopen zomer heb ik in de Provence de prachtige Stieg Larsson trilogie verslonden, jammer eigenlijk dat ik eenmaal thuis weinig tijd  maak voor zulke mooie boeken. Mijn aandacht verschuift zich dan meer naar woonbladen, waar ik overigens nooit genoeg van krijg en waar ik telkens weer van kan genieten

Home & Lifestyle



Ik wens je een fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

64 opmerkingen:

Yn'e Steeg zei

Laat die tafeltjes nog maar even staan hoor, ze zijn toch mooi zo?
Nee ik snap dat best hoor, wij zijn nu eenmaal dames die graag zo nu en dan wat anders willen.
Moet kunnen toch?
Het grappige is wel dat een buitenstaander meestal zegt, nou dat staat toch leuk, waarom wil je nu weer iets anders? Ja en..? wij kijken toch dagelijks tegen hetzelfde aan.


Fijne dag toegewenst, Jantsje

atelier nanda zei

Ik heb de trilogie ook gelezen. Dikke pillen echt voor een vakantie.Deel 1 heb ik op vakantie uitgelezen, thuisgekomen aan deel 2 en 3 begonnen. Net voor het slapen gaan. Alleen waren ze zo spannend dat ik vaak niet kon gaan slapen ik wilde maar doorlezen. Maar ze zijn de moeite waard.
groetjes,
nanda

Unknown zei

van lezen wordt je rijk...............*ZUCHT*...o ja Ingrid....zoooooooooooooo waar!!!! EN met dit weer, wat kun je beter doen dan lezen!!!!

Heerlijke tijd!

Liefs,
Lynda

Hannekie(Sisterly) zei

wat staat dat mooi zo zeg die oude boekjes. ik hou ook erg van boeken. waarschijnlijk omdat mijn vader vroeger boekbinder was en wij echt met oude boeken zijn opgegroeid. je hebt er een prachtig sfeertje mee gemaakt
gr hannie

Pauline zei

Die tafeltjes staan zeker nog leuk! De manden eronder vind ik ook erg mooi.
Ik heb ook overal in de woonkamer stapeltjes boeken en bladen. Mooie interieur- en kunstboeken. Leesboeken staan het meest op onze slaapkamer maar sinds kort heb ik een (nieuw)oud kastje en daar heb ik op 1 plank mijn mooiste, lees boeken met mooiste kaften, staan.
Fijne dag en pas op voor de storm vandaag.
Liefs, Pauline

Theemuts Rommelhoekje. zei

Mooi hoekje ,zo gezellig !!
Voor tijd maak ik elke dag wel even tijd.
Ik vind het heerlijk om te doen!

Lieve groet Romkje.

Theemuts Rommelhoekje. zei

de eerste tijd moet LEZEN zijn hahaha.

Romkje.

Unknown zei

Wat een mooi sfeertje zo naast de bank!

Tanja zei

Het is wel heel herkenbaar hoor Ingrid, het lezen in de vakantie, ik denk dat het met de rust en de tijd te maken heeft. Het leven van alledag neemt soms zoveel in beslag in je hoofd dat je de rust niet hebt om te lezen.
Mooie foto's, lekker sfeertje, het nodigt wel uit om te gaan lezen.

Ik wens jou ook een fijne dag

Groetjes
Tanja

flowersandhome zei

Wat een mooi hoekje in je huis! De boeken passen perfect in het plaatje!
Groetjes,
Marian

Susan zei

Hoi Ingrid,

Wat een prachtig stilleven zo op het tafeltje. Ook ik lees meestal boeken in de vakantie en tijdschriften thuis. Sommige boeken moet je in één keer uitlezen en dat lukt thuis gewoonweg niet...

Gr. Susan.

Unknown zei

heerlijke winter maanden geven meestal wat meer gelegenheid om te lezen..
kan me er altijd heerlijk in verliezen;-)
groetjes Kari

katja-Mariska zei

Wat een mooie sfeerplaatjes weer.
En ik lees ook te weinig boeken, heb er gewoon de tijd niet voor maar wel tussendoor woonbladen daar ben ik ook gek op.
Liefs Katja

Margot zei

Wat ben ik rijk...ik lees elke dag. Van thrillers tot romans en hoe dikker, hoe liever.
Stieg heb ik dus ook al lang verslonden...
Ik heb ook van die sierboeken...Blauwe in de badkamer, groene op het toilet en ecru in de keuken...alles op kleur natuurlijk.
Deze heb ik nog niet gelezen, maar ik denk ook dat ze uit elkaar vallen als ik er aan begin.
Mooie plaatjes weer hoor, en Ikea doet het nog goed..
Groetjes, Margot

Irma zei

helemaal mee eens kennis is macht, prachtige plaatjes, liefs Irma

bijzonder-oud zei

Hoi Ingrid,
Mooie foto's weer, leuk die oude boeken! Ik ben ook gek op oude boeken en ook op nieuwe, lezen vind ik heerlijk!

Ik maak er bewust tijd voor, elke dag als de kinderen weer naar school zijn tussen de middag ga ik even een half uurtje op de bank zitten om te lezen, lekker ontspannend ;-). En in de vakantie lees ik helemaal veel, zalig!

groetjes, fijne dag,
Yolanda

Judith zei

Hallo Ingrid,
Het ziet er heel gezellig uit. Boeken en een windlicht - het nodigt uit om lekker op de bank met een boek weg te kruipen. Maar helaas, van lezen komt er hier ook weinig van...
Fijne dag,
groetjes Judith

Carla zei

(poging 2...blogger doet weer eens moeilijk.)

Staat gaaf die boeken zo!!
En die tafeltjes van Ikea zijn toch zo beroerd nog niet, ik heb er ook 2, er kan van alles onder en dat voor die prijs.
Tja..als je ooit tegen iets betrers aanloopt kan het altijd nog toch.

fijne dag...liefs Carla.

kralenqueen zei

Hoi Ingrid, heerlijk dat verschuiven in je huis. Een keer in de zoveel tijd doe ik dat hier in huis ook. Alles lekker van z'n plek even poetsen en een ander plekje er voor zoeken. Je hebt wel een gezellig hoekje zo bij de bank. Alles op handbereik. De tijdschriften liggen bij ons ook naast de bank. Je kan ze dan zo pakken als je een momentje voor je zelf hebt.
Oh en.... de beugel is vandaag opgehaald, manlief deed dit dus kon ik geen foto maken van onze orthodontist met Vera en 1ste x beugel in.( ik moest zo lachen om jou verhaal dat het geen straf was om er naar toe te gaan. dat is hier net zo...)
En het lijkt wel of je me heel goed begint te kennen want..... de armband komt er zeker !! Ik droom er zelfs al van.Hij staat bovenaan me lijstje. Alleen denk ik dat het wel volgend jaar gaat worden. Verjaardag ofzo?? ben in aug jarig....nee dat is te lang :-)
Fijne dag. Liefs Rianne

Antonia zei

Hallo Ingrid, deze post kan direct op onze nieuwe website van de bibliotheek :-) Ben nu het tweede deel van Stieg Larsson aan het lezen. Is inderdaad prachtig! Mooie vormpjes zie ik bij je liggen trouwens. Lieve groet, Anja

Anoniem zei

Hoi,

wat leuek oude boeken heb je.I hou ervan een heb zelf ook feele oude bijbels.
Dat met teggen its moeten anloopen heb ik ook.

groetejs Conny

love lives in the kitchen zei

dear ingrid,
your pictures are always so calming to me, especially in this season you are able to make my days better!
thank you for sharing and for being my bloggy friend!
have a sweet day,
justyna

Ger zei

Goedemorgen lieve Ingrid,

Oh..... je kan er zo heerlijk mee in de weer zijn...met die stapeltjes oude boeken,doen het altijd goed om 'n sfeertje te creeëren in combinatie met andere spulletjes
Ze hebben door hun sleetse uiterlijk en vaak prachtige linnen omslag met opdruk, of lerenband met goud op snee een voorname uitstraling.
Ik heb ook nog 'n tik....moet er altijd fff aan ruiken.
De geur die ik ook herken als we in de gelegenheid zijn om een bibliotheek binnen te stappen waar de vele oude en antieke boeken bewaard zijn gebleven,bijvoorbeeld in een abdij of klooster.

Ik stop ook altijd wel een boek in weekeindtas of koffer, maar weet bijna van te voren al dat ik er enkel in zal lezen op de heen en terug vlucht.
Heb tijdens onze meestal rondreizen geen tijd om te lezen.
Ook al zijn we uren onderweg met de bus of trein, van de ene plaats naar de andere, ik kom niet aan lezen toe.....wil niks missen van alles wat ik zie in het straatbeeld of in de natuur.
Zo kan ik ook nooit snappen dat mensen dan slapen tijdens die rit.
Manlief heeft daar ook 'n handje van, ik kan het dan niet laten om hem aan te stoten met de woorden....kijk nou eens hoe mooi het hier is!!!!!

En als we gewoon even paar dagen weg zijn in B&B liggen daar altijd stapels woon en tuinbladen in de rietenmanden,sommige adresjes hebben zelfs een opkamer met kasten vol informatie,kook en fotoboeken uit die streek,net als laatst bij Pauline van Logement it Foarhûs, het is dan heerlijk om 's avonds in die manden of kasten te duiken.

Je hebt weer sfeervolle foto's gemaakt, en je komt ze vast een dezer dagen wel tegen de tafeltjes/kastjes die naar je zin zijn.

Fijne dag en liefs!!
Ger

Ingrid zei

Hey Ingrid en van je posten te lezen word je ook rijk!!.....prachtig je foto's weer en de cursor met sterretjes vind ik top!!!

geniet van een tof dagje vandaag...

Room Seventeen zei

Jaaaa, Stieg Larsson, heerlijk. Heb je de tv serie op Canvas ook gezien? Bijna net zoals het boek, geweldig. Mooi hoor die oude boeken, leuk om mee te stylen.

It's me zei

Wat heerlijk deze post...en ik ga gauw lezen hoor....wieweet hoe rijk ik word.......nee hoor....dat ben ik al !! heb een goed leven toch???...vroeger toen ik nog niet blogde....las ik veel.......zou je van bloggen ook rijk worden?????............hahahhh!! liefs Ria..

La Maison zei

Wat een mooie foto's Ingrid, het ziet er heel gezellig uit bij jou. Stieg Larsson ligt me steeds aan te kijken maar ik heb er de rust niet voor om erin te beginnen.
Misschien moet ik wat vaker mijn laptop uit laten.

Groetjes
Hermine

Jeanette zei

Ik lees nu door het bloggen ook meer woonmagazines en bladen. Echte literatuur daar kom in niet aan toe. Dat laat ik aan mijn man over. Die heeft Stieg Larsson in no time uitgelezen gedurende onze zomervakantie. (ja ja, 3 boeken in 4 weken)

Groet,
Jeanette

Mitt hvite hus zei

Hei ..

takk for omtanken ang min svigermor sin bortgang..

nydelige bilder... kjekt å lese ..blir lite av det til meg.. har rett og slett ikke tid..

ønsker deg en fin dag
klemmer 0)

Bizzy @ home zei

Mooie stapeltjes boeken. Hier nog een boekenwurm...en rijk dat ik ben;)
Mijn oudste lijkt op mij..komt bijna elke dag met een ander boek uit school. Heeft 'ie dus niet van een vreemde.
Mooie sfeer op een stormachtige middag..de kinderen balen als een stekker, hebben een prachtige lampion gemaakt, sneu hoor.
Lieve groet, Renny

t brocante sfeertje zei

Hai naamgenood,ja super he dat kastje.dankjewel voor t compliment!Heerlijk he die oude boeken is telkens weer overal leuk.Ik ben alleen maar rijk in mn vakanties dan neem ik echt de tijd om te lezen.Koop t hele jaar door boeken maar neem dan de tijd niet maar op vakantie raak ik niet meer uitgelezen (lees luieren)maar de spreuk lezen maakt je rijd ga ik voor aankomende zomervakantie goed onthouden.Groetjes,Ingrid

lia zei

Leuk, en je moet wel tijd maken om te gaan lezen. Ik heb het ook een hele tijd laten liggen, omdat ik (vond ikzelf) te veel hier achter de pc zat. Dus heb een grens gesteld voor mezelf en nu zit ik 's avonds weer veel vaker te lezen. Heerlijk......

lieve groet Lia

Bonjade zei

Oh ik ben gek op lezen......
Vooral die mooie JDL magazines.......;)
Fijne avond
Liefs

kienkele zei

Hoi Ingrid, bekend tafereeltje zo, bij ons hebben die tafeltjes jaren met z'n tweeen als salontafel gediend, ik zag gewoon nooit iets leukers! Intussen is er wel een andere, zodat er iets meer ruimte is. Wat dat lezen betreft, groot gelijk, heb net weer een paar mooie besteld, verheug me er al op!
Een lieve groet, Tineke

Fluitenkruid zei

Jouw leeshoekje is veel te mooi, dan kom je niet aan lezen toe want je blijft liever om je heen kijken. Ja ik vind boeken en lezen ook pure rijkdom x

Anja zei

Lezen is heerlijk als een boek me pakt blijf ik lezen, het geeft ook rust anders blijf ik in huis bezig maar ja ik moet dan wel beginnen in een boek..ha..ha..kun je me nog volgen?
Je tafeltjes zien er mooi uit genietse!!!
Groetjes Anja

Corine(THUIS) zei

Lezen..ik vind het heerlijk, zowel boeken als tijdschriften, ik lees alles wat er te lezen is!
En zo'n stapeltje oude boeken ligt er bij mij ook, dat straalt een heerlijke rust uit...
Groeten, Corine(THUIS)

Rozmeen zei

Prachtig decoreren met oude boeken, ik vind het ook geweldig om ergens neer te zetten met een touwtje eromheem, hoe geleefder hoe beter.

Laats heb ik een harde kaft van een boek afgehaald omdat ik de binnenkant veel mooier vond.. staat nu leuk met gedroogde bloemen erop.

Liefs,
Rozmeen

Pierelantijntjes zei

Wat staat dat gezellig zo Ingrid. Ik ben ook dol op lezen, maar heb op het ogenblik niet zoveel tijd. Heb wel een boek liggen voor als ik wat meer tijd heb: de tweeling van Tessa de Loo.
Nog bedankt voor de felicitatie. Ja, ik had natuurlijk veeeeeel te veel gebakken, maar Jan heeft al behoorlijk wat meegenomen naar zijn werk. Een stukje gebak gaat er altijd wel in bij de jongens. Ook de hartige taart was zo op zei Jan, en ook zei hij dat ik dat wel vaker mag doen.....Nou over 5 weken is onze zoon jarig dus dan mag ik mij weer uitleven ;-)
Fijne avond verder, liefs Ester

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Wat toevallig dat jij ook graag de boeken van Stieg Larsson leest. Mijn dochter leest ze ook graag en heeft zojuist het tweede deel uit.

Ik lees zelf eigenlijk altijd in het Engels en meestal ook van Engelse auteurs. Tijdschriften lees ik echter ook héél graag. Vooral tijdschriften over huis, tuin en keuken zijn bij mij favoriet. Met stip bovenaan de 'Country Living'!!

Een gezellige avond & lieve groet,

Madelief

Susi zei

Oh dear Ingrid..
I love your pictures.. and I love this snow on your mouse ;O))) soooo sweet...
Kisses Susi

alma zei

Prachtig die stapeltjes oude boeken. Heel fraai met een wijzerplaat!
Misschien loop je zo maar een keer tegen een ander tafeltje aan. Maar deze misstaan ook niet hoor!

Groetjes
Alma

Passione Helena zei

Oooh ik ben ook dol op boeken, vooral oude boekjes om mee te decoreren;-) Het staat zo gezellig, wat een heerlijk sfeertje heb je daar!

Helaas lees ik veels te weinig. Ik gun me niet de tijd. De zomervakantie zijn daar vaak uitermate geschikt voor.

Ik ben de laatste tijd niet helemaal up to date, maar probeer jullie zo goed als mogelijk te volgen hoor? Het reageren vergt wel veel energie de laatste dagen.

Ik wens jou ook een heel fijn weekend!
Liefs Helena

Karna zei

A good idea too decorate with old books..have a nice weekend!

Tilly zei

Wat een heerlijk gezellig hoekje. Prachtig zoals je het tafeltje hebt gedecoreerd...een knus hoekje om even weg te duiken met een goed boek.
Lieve groetjes Tilly.

Yvonne - Frl. Klein zei

Dear Ingrid,
My dad had a lot of old books, but unfortunately they gave my mom away.
They are so decorativ!
Have a wonderful weekend,
Yvonne

Marieke Reintjes zei

Hoii,
Wat ik zie op de foto`s ziet er erg leuk en sfeervol uit!! Een goed boek is heerlijk, alleen de tijd..ik moet mij er soms echt aan over geven, en als ik er eenmaal in zit...dan is het boek ook zo uit!
Hartelijke groet en fijn weekend, Marieke

Claudia B. zei

Goedemorgen Ingrid, bedankt voor je lieve reactie op mijn blog.

Ikea kan ook overal he! Het combineert moeiteloos met de oude boekjes en het sfeertje wat wij graag willen.

Lezen doe ik in iedergeval elke avond voor het slapen gaan, dan lees ik meestal een roman(geen bouquetreeks maar meer iets van Maeve Binchy of een of anders familieverhaal). Beneden lees ik thrillers, ook de boeken van stieg larsson natuurlijk. Ik mag nu aan deel 3 gaan beginnen.

Maar het klopt dat je thuis (met de afleiding van werk, huishouden, man, kinderen, tijdschriften, tv, laptop - niet in de juiste volgorde maar je snapt me wel...)niet zo veel aan lezen toekomt, snel maar weer een vakantie boeken dan :-)

Fijn weekend en plan voor jezelf een heerlijk leesuurtje in!

Anoniem zei

Heerlijk lezen, ik ben dol op boeken, ik zou eigenlijk niet zonder kunnen. Maar een grote boekenkast in mijn kamer, nou nee dat toch maar liever niet. De leesboeken berg ik braaf op zolder op, uit het zicht, want al die kleuren...brrr!

groetjes,
Mirelle

Mayflower zei

Wat heerlijk hè lieve Ingrid, lekker rommelen in huis en allemaal andere sfeerhoekjes maken. Wat staat dat mooi zo'n stapeltje oude boeken. Ik las vroeger veel meer dan tegenwoordig, ik gun mezelf er ook de tijd niet voor. Ik heb de boeken van Stieg Larsson niet gelezen maar wel de films gezien, echt heel mooi.
We kijken nu ook naar een Zweedse serie "Killing" die daar razend populair is. Manlief heeft deze van het internet geplukt en echt de moeite waard.
Wens je een fijn weekend.
Lieve groet, Mea

Berna zei

Een ware uitspraak Ingrid. En prachtig die oude boeken. Een enekele keer kopen we ook wel eens een oud boek alleen al omdat de kaft zo mooi is.
Hoe is het met je naaimachine?? :)
Goed weekend.

Splashes of Pink and Mint zei

Mooi zo die oude boekjes! Vind het zelf ook altijd heerlijk decoreren, heb dan ook diverse stapeltjes liggen hier in huis.
Je wijzerplaatje is ook erg leuk. Daar moet ik ook nog eens tegenaan lopen!
Fijn weekend!!!!!

All Seasons zei

Ik herken dit wel hor wat je schrijft. Je gaat op vakantie leest stapels boeken, maar als je dan thuis bent en je het net dat laatste boek net niet uit, dan duurt dat weken, soms wel maanden voor ik het boek echt eens uit heb. Hier ligt ook nog zo'n boek te wachten...
Ik zag dat je uit eten was, hoop dat je een heerlijke avond heb gehad.
Fijne weekend
Lieve groet,
Patricia

Michaja zei

Gisteren een heel lang berichtje geschreven en toen ging er iets fout en weg was die.
Nou ja dan nu maar opnieuw. Heel herkenbaar wat je schrijft. Hier neem ik ook totaal geen tijd om een boek te lezen en dat terwijl ik het zo leuk vinden lezen. Maar heb ook op het moment de rust er niet voor.
Zou gisteren naar de film gaan van het boek mijn naam is Sarah (met Karin) maar helaas hij was net afgelopen woensdag opgehouden met draaien.
Fijn weekend Ingrid
Liefs Michaja

Unknown zei

Bedankt! Jij ook!
Heb je alle drie van trilogie in je vakantie gelezen? zo zeg...ik heb nr 1 nog liggen, maar kwam er in de zomer niet doorheen...ga er deze winter hopelijk mee verder.
De woonbladen winnen het bij mij ook altijd. En die blader ik tig keer opnieuw door.
Groetjes Karin

Greet Lefèvre zei

Ingrid, wat krijg jij toch veel leuke reacties op je blog! En wat kan jij toch sfeer maken!! Zoals je zei soms is daar helemaal niet veel voor nodig! Met kleine dingen kan je heel veel leuks doen, maar je hebt enkel die feeling nodig! En dat heb jij, héél zeker!!!
Dank voor je lieve berichtjes om mijn blog Ingrid!! Nog een gezellig zaterdagavond!
xx
Greet

Daniëlle zei

Wat een prachtig hoekje zo met die boeken. Heerlijk boeken, ik zou niet zonder kunnen!
Prachtige foto's heb je er van gemaakt.
Groetjes
Dani

idémakeriet zei

Leuk dat je mee wou doen met mijn loterij maar helaas je had geen geluk.
Ja die mooie oude boeken zijn inderdaad gewoon mooi om neer te leggen.
Helaas heb ik nooit die bekoring gevonden om boeken te lezen maar woontijdschriften en knutselbladen des te meer, ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen.
Een fijne zondag
Lieve groeten gerda

Anja zei

Ja, hier ook een Stieg Larson lezer. Voor de vakantie heb ik deel 1 uitgelezen, in de vakantie deel 2 en een stuk deel 3 en de rest weer bij thuiskomst. Maar wat mis je dan het op je balkonnetje zitten met een goed boek hè. Want eenmaal thuis gaat alles tussen neus en lippen door. Dat herinnert mij weer aan de was die nog gevouwen moet worden! Ik ga er weer vandoor!

Groetjes, Anja

Meertje zei

Hallo Ingrid

Wat een prachtige foto´s zijn er weer op je blog.
Je vraag op mijn blog.
De applicatie heb ik er op geborduurd met de borduurmachine.
Het patroon is van
http://freche-fee.blogspot.com/
Groetjes Miriam

Gerreke zei

Hoi! Stomme vraag misschien, maar wat voor boeken zijn die eerste boekjes die ik zag?

Het lijken Bijbels, maar ik kan het niet goed zien.

Erg sfeervol, het dienblad!

himlaverket zei

Lovely blog of yours,
hugs ullamaria

Inspiration i vitt zei

hello my dear friend, yes Stig Larsson's books are among the best I have read, i read them for several years ago on a vacation.
So fine and decorative, it is with old, worn books. they fit nicely into the style. Hugs to you / Ingela.

Anoniem zei

Wat een prachtige boekenpost Ingrid,ik vind de tafeltjes wel gaaf,ziet er gezellie uit zo,ik wens je een fijne week,lieve groet Joke.