maandag 29 november 2010

Let it snow...

Als we net zo’n winter krijgen als vorig jaar, dan staat ons nog een prachtige witte wereld vol sneeuw te wachten. Hoewel ik helemaal niet zo’n sneeuwliefhebber ben, heb ik vorig jaar enorm genoten van wandelingen hier vlakbij op de dijk, waarbij we ver van ons af over de weilanden konden kijken en alles wit en wazig was.

Collage hyacint

Ik kreeg er ook na een aantal weken geen genoeg van, het bleef die winter zo mooi liggen en ook in de tuin was het een prachtig gezicht!

Ik weet niet hoe ik dit jaar het eerste sneeuwvlokje ga ervaren, maar in huis maak ik – sneeuw of geen sneeuw - al een klein sprongetje naar het voorjaar. In de glazen vaas staan hyacinten, voorzien van een laagje sneeuw maar eenmaal in bloei ook een voorteken van een nieuw seizoen dat na de winter op ons staat te wachten.

Sneeuw of geen sneeuw, ik laat het gewoon over mij heen komen en maak mij er niet druk om…GENIETEN is tenslotte het toverwoord en als je er open voor staat, kan dat naar eigen invulling in alle seizoenen... 

Lieve groet, Ingrid

64 opmerkingen:

marga zei

Het is zeker mooi om te zien maar voor mij hoeft het niet zo. Heb er ontzettend veel last van en ik denk dat ik niet de enige ben maar ja, als 't komt dan komt het hé!
Fijne week, groetjes Marga

Willy zei

Van mij mag er wel wat vallen, vind het een prachtig gezicht. Mooie foto's, leuk bewerkt met een enkele vlok. Misschien gaat het vandaag nog sneeuwen.
Fijne dag, lieve groet

Pierelantijntjes zei

Ik vind het ook prachtig om te zien hoor Ingrid. Het is toch telkens weer bijzonder. Vorig jaar hebben de kinderen ook zo genoten van de sneeuw.
Wat leuk dat er een klein laagje sneeuw op de grond bij de hyacinten ligt.
Ik wens je een hele fijne week toe,
lieve groet van Ester

Theemuts Rommelhoekje. zei

Vorig jaar hebben wij er ook erg van genoten.
Laat maat komen die sneeuw !!!
Prachtige foto's heb je weer gemaakt..
groetjes Romkje.

Bizzy @ home zei

Van mij mag het wel even winteren, maar liever vriezen dan sneeuwen..gisteren zag ik de eerste mensen alweer schaatsen op natuurijs. Ja, dan begint het mij te bruizen...als echte diepFrys,hihi. Want stel je toch eens voor dat er eens een 11 stedentocht zou komen...nou ja, zo ben je dan wat aan het fantaseren.
Ik geniet nu ook van je mooie plaatjes met stiekum een tintje voorjaar. Het schept wel weer verwachting en hoop.
LIeve groet, Renny

Thuis bij Tjits zei

Mooie foto's Ingrid! De hyancinten zijn zo eigenlijk op zijn mooist vind ik, nog zo vol belofte.. en je hebt helemaal gelijk met het genieten van de seizoenen, ik hou daar ook van, ieder seizoen heeft zo zijn charme.

fijn dag! lieve groet, Tjitske

Ingrid zei

Ik ben het helemaal met je eens Ingrid en vind ook je foto's weer mooi!!geniet van een zalig dagje ondanks de koude.....

G-STYLE zei

Prachtige collage weer, heerlijk sfeertje zet je neer......

Tja en die sneeuw, ik vind het prachtig maar moet wel eerlijk bekennen dat ik het vorig jaar wel veel vond en stiekem dus ook niet erg vond toen het eenmaal weg was allemaal. Maar je hebt gelijk hoor, er komt wat komt en daar moet je dan maar gewoon van genieten .

Fijne dag vandaag, lieve groet Gea

hokje zei

Wat betreft de sneeuw, maar gewoon afwachten en er inderdaad maar zoveel mogelijk van genieten. Vind het zelf niet erg prettig als ik de weg op moet, maar voor de kids is het super en ik vind het ook heerlijk om dan een lange wandeling met de hond te maken...

Fijne week,
Miranda

Pauline zei

Ondertussen weet jij dat ik er zeker van geniet. Maar ook houd ik er juist nu van om de voorbodes van het voorjaar binnen te halen.
Wat een prachtig mozaiek heb je gemaakt en de verticale tekst vind ik erg mooi.
Geniet van deze nieuwe week. Kans op sneeuw is er nog steeds !
Liefs, Pauline

kralenqueen zei

Ingrid dat heb je weer mooi gezegd. Sneeuw of geen sneeuw ik laat het ook maar op me af komen. Als de wegen maar schoon gemaakt worden zodat je toch nog ergens zonder ongelukken kunt komen. Dan vindt ik het prima. Fijne week. Liefs Rianne

Room Seventeen zei

Sprongetje naar het voorjaar? Haha, mij mag je met een heteluchtkanon naar het voorjaar schieten hoor. Brrrrr, ik sla de winter liever over. Hier ligt al sinds vorige week vrijdag een dun laagje sneeuw, en zaterdag zag het er sprookjesachtig uit met bevroren rijp op de bomen. Deze week nog meer sneeuw las ik...)-:
Fijne week, groetjes Hennie

Emmy zei

Het is leuk als je er normaal doorheen kunt komen maar als je er iedere keer doorheen moet en het is echt een hele berg glibberige drap vind ik het niet leuk meer Groetjes Emmy

Unknown zei

je zult niet verbaast zijn als ik zeg dat ik vorig jaar er nog lang niet klaar mee was/??;)
Laat maar komen, wij zijn blij! Al ben ik blij met elk seizoen....we doen het met dat wat we krijgen toch, maar ooooh als het toch zo zou mogen zijn dan we nu alvast een beetje sneeuw zoudne krijgen, wat een super begin van december!!!!

Liefs,
Lynda

Yvonne zei

Gezellig die bolletjes Ingrid!
Afgelopen Zaterdag waren we een brocante rondje aan het doen en zijn bij Deja Vu geweest in Oosterhout, daar zag ik ze in oude zinken potjes staan, toen ik in de auto zat had ik spijt dat ik er niet een paar had meegenomen, want dit past vind ik juist heel mooi bij sneeuw en winterlandschap
Je snapt zeker wel waar ik vandaag voor op pad ga:-)
Geniet er lekker van !
Lieve groetjes Yvon

kienkele zei

En zo is het maar net Ingrid, laten we gewoon GENIETEN van wat er op ons pad komt. Ik hoop stiekem ook wel op wat sneeuw, de tuin is nu al prachtig, maar een laagje verse sneeuw maakt het helemaal compleet!
Hele fijne nieuwe week, lieve groeten, Tineke

Fluitenkruid zei

Ik zag van de week weer die mooie paper whites en moest gelijk aan jou denken. Mooie nieuwe week wens ik je toe!

Michaja zei

Hier ook geen liefhebber van sneeuw. Brrr veel te koud. Hier momenteel ook heel koud. Ligt een flinke laag ijs op mijn auto. Hopelijk is het weg als ik de auto straks nodig heb :)
Fijne week
Liefs Michaja

Rozmeen zei

Goedemorgen,

Ja we zien het wel en als het vakt kunnen we er inderdaad maar het beste van maken en genieten van een witte wereld en misschien een white christmas??

Liefs en een fijne dag,
Rozmeen

Unknown zei

Ik vind het prachtig sneeuw....ook al is het niet altijd handig,maar laat het maar komen zoals het komt.
Prachtige foto's !!!

THE BLACK BARN zei

JE FOTO'S ZIJN GEWELDIG.
IK MAAK OOK ELK JAAR EEN VAAS MET HYACINTEN.
HET GEEFT OOK GELIJK WEER EEN VOORJAARS GEVOEL.

LIEVE GROET,
MIRANDA

Hannekie(Sisterly) zei

ik heb er vorig jaar wel last van gehad omdat ik soms gewoon niet naar mijn werk kon komen. maar daar zal ik dit jaar dus geen last van hebben dus een beetje sneeuw lijkt me toch wel heerlijk..
leuk zo je bloembollen
gr hannie

http://truutske.blogspot.com zei

Prachtige foto's van je hyacinten in glas met sneeuwlaagje. Ja, ik hou van sneeuw en van de winter...hoort er gewoon bij. Eigenlijk vind ik elk jaargetijde wel "iets" hebben. Wens je een gezellige week, Trudie.

Bij Guusje Thuis zei

Leuk je hyacintenbollen en die sneeuw ... zo mooi om te zien en om door te wandelen ... maar o wee als je er persé door heen moet en iedereen om je heen ook glibbert, dan blijf ik liever thuis :-)

Groetjes,
Colinda

Ger zei

Er zit niets anders op dan af te wachten.....de natuur laat zich niet dwingen,gelukkig niet;-)

Behalve dan in een gezellig verwarmde huiskamer waar het optrekken van de voorjaarsbollen geen probleem is.

Het wordt hier als maar grijzer en grauwer.....er zit sneeuw in de lucht....

Fijne (blog)week!

Lieve groet,
Ger

Bonjade zei

Oh vind ze super....nu ook!!! Mooi met zo'n extra laagje....
Hier ligt ook al een laagje buiten...
Fijne dag
Liefs
Oh heb het geprobeerd, maar hij blijft maar raar doen en nu er maar weer af ;(

It's me zei

Helemaal waar maar of ik nou kan genieten van sneeuw ooit ??? ik weet het niet hoor.......vind het mooi als ik naar buiten kijk .....maar daar houd het bij op........erg he??? liefs fijne dag van mij......Ria....

Anoniem zei

Ook al hebben we vorig jaar een enorme dosis sneeuw gehad ook ik was vanmorgen weer blij als een kind met het eerste vlokje. Het geeft dit winters seizoen toch een bijzonder tintje.
Wat heb je een mooie collage gemaakt, hier komen de bollen meestal pas na kerst, omdat ik het dan altijd zo leeg vind in huis!
fijne week verder van Sonja

Corine(THUIS) zei

Heerlijke voorjaarsbodes, die bloeiende bollen..maar eigenlijk houdenw e onszelf voor de gek, het voorjaar is nog lang niet in aantocht...het is hier net begonnen met sneeuwen, heel minimaal, maar het blijft wel liggen, dus als het de hele dag doorgaat wordt het toch een aardig laagje ;(
Fijne dag (binnen denk ik want het buiten gemeen koud!)
Groeten, Corine(THUIS)

lia zei

Sneeuw is prachtig, en het geeft van die prachtige beelden, maarrrrr. Er is natuurlijk een maar, de wegen moesten verwarmd zijn. Want dat vind ik maar niets, kinderen en man al vroeg op weg. Maar goed heb me ook voorgenomen om het maar over me heen te laten komen want het helpt toch niet.
Maar hier nog steeds geen sneeuw *pfffff**

liefs Lia

Vosje zei

Ik vind het heerlijk als het lekker koud is en het sneeuwt of vriest echt winter ,terwijl ik een koukleum ben hoor!! Het hoort er voor mij zo bij dat sfeertje ik heb zo de p..t aan dat druilerige regenachtige weer daar kan ik dus niet tegen!! en we maken het toch gewoon warm en gezellig binnenshuis!! Dus laat maar komen ik zit er klaar voor!! Groetjes Truus

Margot zei

Ik doe met je mee....het kan niet snel genoeg voorjaar zijn....ook al is kerst natuurlijk nog een leuke onderbreking.
Warme groetjes, Margot

Unknown zei

Vindt de sneeuw ook werkelijk schitterend,maar moet zelf op de fiets naar het werk,dus toch maar liever geen sneeuw,alleen dan tijdens de kerstdagen...

groetjes Kari

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Terwijl ik achter de computer zit te schrijven vallen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden. Het ziet er prachtig uit! Nu nog de kaarsjes aan en de kerstlichtjes rondom de spiegel, en dan is voor mij het plaatje compleet. Ik ben wel blij dat we het weekend sneeuwvrij zijn doorgekomen. Anders hadden we onze uitstap weer moeten verzetten :-)!

Mooi je hyacinten! Ze staan bij ons ook op tafel. Zelfs wanneer ze nog in knop staan zijn ze al mooi!

Een gezellige avond!

Lieve groet, Madelief

Yvonne - Frl. Klein zei

Wonderful decoration and photos, dear Ingrid!!!!

Have a nice new week
Yvonne

Moois van mie zei

hé ! lukt dat al nu ? Bollen binnen ? Ik had namelijk een potje hyacinten in de tuin staan van vorig jaar en die krijgen al knopjes. Dus heb ik ze maar in de living gezet en nu ben ik erg benieuwd!

Nieneke zei

Ik ben het helemaal met je eens, Ingrid! Juist die afwisseling van de verschillende seizoenen, de bijhorende kleding, aankleding , eten en activiteiten die je kunt ondernemen maakt Nederland en de seizoenen zo leuk!!!
Maar ik zie wel op tegen het naar en van mijn werk rijden in de gladheid...

Anoniem zei

Wat een wijze woorden Ingrid,je hebt gelijk maar toch ik wil geen sneeuw!vind het vreselijk en mijn kleine pony glijd alle kanten op,je foto`s vind ik prachtig en ook ik haal eerdaags hyacinten,met de kerst heb ik ze altijd en haha na de kerst snel op naar de lente,ik wens je een fijne avond,lieve groet Joke.

theeleuten zei

Ach ja sneeuw hoort erbij in de winter...zo heeft elk seizoen zijn charme.....
Je hyacintjes zijn schatjes......ik vind de voorjaarsbolletjes altijd zo leuk.Ik ben niet zo'n bloemenkoper(te zuinig voor mijzelf, denk ik...) en die bolletjes koop ik altijd!!
Je hebt er mooie plaatjes van gemaakt!!
Gezellige week, Evelien

Yn'e Steeg zei

Mooi die potten met hyacinten, een beetje voorjaar in de winter toch?

groetjes, Jantsje

Mayflower zei

Ik ben ook dol op de seizoenen en dus ook van de winter, maar dan moet het ook ècht winteren. Dus vorig jaar heb ik zo lopen zeuren om een witte wereld.....en die hebben we dan ook gekregen haha....een hele lange winterse winter. Nadeel is alleen dat het werk voor mijn mannetjes wat stil komt te liggen.
Hier begint het er op dit moment al aardig wit uit te zien buiten.
Ik vind je hyacinten in je glazen pot heel mooi, maar ook je krans is een plaatje lieve Ingrid.
Fijne avond.
Lieve groet, Mea

Marga zei

Hallo Ingrid.
Moet wel even weer wennen aan de kou. Hou meer van de zomer.
Moet vannacht werken en rij dan ong. 100 km. Dit is minder leuk als het glad is. Moet dan echt geconcentreerd rijden. Maar ja.
Maar het landschap en de dwarrelende sneeuwvlokken overdag dat is wel leuk.
Groetjes Marga

Tanja zei

Laat ik ook eerlijk zijn dat ik een dikke berg sneeuw niet leuk vindt puur omdat ik ook gewoon naar mijn werk moet, bang ben om uit te glijden. Maar het is altijd een geweldig mooi gezicht de sneeuw. Ik vind je foto's met de hyacinten wel heel erg mooi en vooral sfeervol.
Groetjes
Tanja

Gerreke zei

Ik kan het alleen maar met je eens zijn. Prachtig die bollen in het glas. Weerspiegelen het nieuwe leven dat straks komt! Prachtig! Mooi in deze tijd!

De eerste sneeuw is hier net gevallen. Prachtig!

Anja zei

Ik vind het mooi om te zien voor even, dan mis ik de natuurtinten. Eigenlijk zou ik het liefst in januari met het voorjaar beginnen.
Mooie plaatjes van je hyacinten, leuk met die letters erbij.
Groetjes Anja.

Mitt hvite hus zei

hei kjære Ingrid..

takk for hyggelig hilsen..

så utrolig kosleig historie om Praha... Det er en vakker by... var der for et par år siden på samme tid.. så koselig med julepyntede gater... og jeg gleder meg veldig til å kommetilbake igjen...

Nydelige bilder av sviblene dine...

ønsker deg en fin uke videre..

klem Kerstin

Marieke Reintjes zei

Hoii,
Mooi hoor de bolletjes, lekker fris dat groen..
Nu ligt er hier dus een laagje sneeuw, prachtig hoor..., maar alles weer zo nat!!! En het is te vroeg, net als vorig jaar, als er dan sneeuw valt, dan het liefst met kerst!!
Fijne avond, groetjes Marieke

Stina zei

Zelf geniet ik altijd wel van de winter, zó gezellig warm en knus en vul maar in.

Mooi die hyacinten ze komen hier al helemaal in bloei en dan gaat het snel.

Nog een fijne week liefs Stina

Inspiration i vitt zei

Hello dear friend, see that Christmas has come home to you. You decorating and doing so well. With you, I would feel comfortable. Warm hugs to you / Ingela.

alma zei

Hoi Ingrid,

Zoal je al gezien had ;) heb ik de bolletjes ook al staan! Ik ben zo blij met mijn terrine!! Maar vond het overdreven om 2 posten zo vlak na elkaar te plaatsen.... Komt deze week.

Ik vind je hyacinten erg leuk. Lang leve het voorjaar....maar dat zal nog even duren!

Groetjes!
Alma

flowing moments zei

Hier ligt al een paar dagen sneeuw en ik geniet er met volle teugen van :)Leuk die bolletjes in het glas!

Groetjes Joke

@nne zei

... en binnenkort stroomt de zoete geur van de hyacinten dankzij jou uit ons beeldscherm! Lieve groet, @nne

Gerreke zei

Nog een keer met mij. Ik ben zo vrij geweest je blog onder mijn 'huiselijke creativiteit' te plaatsen.

Ziet er zo knus uit!

Gerreke zei

Jij ook dank voor je reactie!

Wij kunnen het dit jaar nog, misschien volgend jaar nog vieren. M'n jongste gelooft er nog in en m'n oudste weet nu het geheim van sinterklaas en is heeeeeel stoer!

vosgesparis zei

Ik vond het wel fijn vorige winter al die sneeuw.. dus laat maar komen alles beter dan regen voor mij , daar heb ik echt een hekel aan ;)

OF SPRING AND SUMMER zei

Hi Ingrid,
Love your photographs of the hyacinths. Lovely to see something growing.
Warm regards,
Ingrid

Auntie Cake zei

Hi Ingrid,
Just getting lost in your beautiful pictures! Love them, now I am going back and translating everything, so I can find out all about your adventures! Have a wonderful week,
Kate

Michaja zei

Maar goed dat ik je deed herinneren aan je advent kalenders van je dochters :):) LOL
Fijne dag
Liefs Michaja

Tilly zei

Prachtig vind ik de sneeuw..maar die koude wind hoeft van mij niet.Een heerlijke tijd om het in huis extra gezellig te maken en genieten van de warmte binnen.
Lieve groetjes Tilly.

Trädgårdsflow/Garden Flow zei

Dear Ingrid!

Snow is nice ... especially in December. Where I live, winter is too long, unfortunately ... and spring too short. I love hyacinths ... How beautiful you are done with yours. Hyacinths, which both is a lovely Christmas plant and a real spring flower ...

I see now that you have a giveaway that I missed. Must click me there right now......

By the way, your snowflakes on this blog are the finest I have ever seen!

Take care!
Hugs
/ Charlotte - Garden Flow

Splashes of Pink and Mint zei

Zo heeft elk seizoen z'n charmes! Maar nu vind ik het wel héél erg koud hoor! Gelukkig snort de kachel lekker hier binnen!
Lief je hyacintjes, ben er gek op!
Nog een fijne week!
Lieve groetjes Elly

Helena, The Swenglish Home zei

Dear Ingrid,

I see that I have a lot of lovely and Christmas-inspired blogg entries to catch up with here, and the Christmas fair you visited seems like a very inspiring excursion indeed!

Thank you, dear, dear Ingrid, for your kind words of encouragement - they warmed my heart!

Helena, The Swenglish Home

Unknown zei

Dear Ingrid,

you have Hyacinten. I love them!!! But so far, I never see them in Uruguay. A large gap in the market :-)

Greetings

VINTAGE

Passione Helena zei

Zeker genieten lieve Ingrid. Van deze prachtige foto's maar ook zoals je het beschrijft. Want het geluk zit overal , als je het wilt zien. En dat kan soms zo simpel zijn. Na een moeilijk afscheid nemen van de zomer, ben ik nu toch wel helemaal in mijn hum. En je hebt helemaal gelijk, als deze mooisfeervolle dagen voorbij zijn gaan we al richting voorjaar. Maar eerst genieten van alle sfeer..het gaat al zo snel hihi.

Wat zullen de hyacinten lekker ruiken! Mijn jongste kan er niet tegen, maar ik zet ze in de glazen opzetkast in de keuken;-) Zo verspreid de geur zich niet.

Geniet er van!

Liefs Helena