donderdag 18 november 2010

Herfstkleuren…

Nu de storm van vorige week is verdwenen en de rust in de tuin is teruggekeerd, wil ik jullie graag een paar foto's laten zien van mijn tuin in herfstsfeer. Niet alleen de tuintafel bij het water heb ik aangepast aan de tijd van het jaar (voor de betreffende post, klik hier), ook de tafel dichtbij huis wilde ik in herfststijl brengen.  

De bij de herfst horende bolchrysant staat er inmiddels een aantal weken, de kleur van de bloemen steekt mooi af tegen het groen dat nog aanwezig is. De oliefles komt bij de Action vandaan, het is al een tijd geleden dat ik het kocht. De fles stond eerst binnen, maar de olie stinkt behoorlijk als het lont aangestoken wordt, vandaar dat de fles naar buiten is verhuisd.

Home & Lifestyle 
Home & Lifestyle
Op een herfsttafel kunnen pompoenen en heide niet ontbreken.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
  



IMG_1048b


Deze laatste foto heb ik een paar weken geleden genomen. Was de struik toen nog voorzien van mooie herfstkleuren, na de storm van vorige week zit er geen enkel blaadje meer aan...

Ik wens jullie alvast een heel fijn weekend…

geniet van waardevolle momenten!

Lieve groet, Ingrid

59 opmerkingen:

by kuzz zei

Mooi je herfsttafel! Hopenlijk blijft het nu een poosje rustig zodat je er heerlijk van kan genieten!
Voor jou ook alvast een fijn weekend!
groetjes, Erna

Pierelantijntjes zei

De kleur van de aster is schitterend Ingrid. En de foto van de struik.....wat een lust voor het oog zeg. Jammer jammer, dat de storm de blaadjes heeft weggewaaid.
Bij ons is de tuin nog steeds een kale bedoening, maar we hopen volgend voorjaar de tuin wat te veranderen en dan ook de vaste beplanting erin te poten. Ik heb wel een klein tuinsetje voren staan, en daar ook gezellig wat
pompoenen en een plantje opgezet.
Jij ook alvast een heel fijn weekend.
Liefs Ester

atelier nanda zei

Wat een mooie foto's weer. Ziet er gezellig uit dat herfstsfeertje. De bolchrysant heeft een mooie kleur die zie je niet gauw. Bedankt voor de tip geniet van de waardevolle momenten. Ga ik doen!Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog.
groetjes,
nanda

Yvonne - Frl. Klein zei

Dear Ingrid, what beautiful autumn colours! Especially the last photo is so wonderful!
Have a great day,
Yvonne

Meertje zei

Je foto´s zijn altijd prachtig!
Groetjes Miriam

Passione Helena zei

Wat een mooi, gezellig herfstsfeertje bij jou op de tafel. De kleur van de aster is ook zo mooi!

Hi, ik heb dezelfde fles(sen) gekocht afgelopen voorjaar. Alleen zijn ze niet echt bedoeld voor buiten. De dop en ketting gaan nogal roesten. Maar ook dat kan zijn charmes hebben;-)

Wat ongelofelijk hé dat door de storm en regen alle bomen ineens kaal zijn! Onze leilindes waren twee weken geleden nog voorzien van blad, nu staat er alleen een geraamte hihi. Gelukkig heb je de kleuren van de struik nog kunnen vastleggen!

Ik wens jou en je gezinnetje ook een heel fijn weekend lieve Ingrid. Geniet er samen van.

Liefs Helena

Hannekie(Sisterly) zei

wat een mooi sfeertje zeg. leuk die kleine witte pompoentjes. ik heb er van mij al een grote moeten weggooien. nu al verrot. jammer. ja wat een storm he. nu zijn wel bijna alle bomen kaal. wel jammer want wat was het een mooi gezicht zeg al die kleurtjes
gr hannie

kralenqueen zei

Mooi zo de herfstkleuren. Je boom ziet er trouwens ook prachtig uit. En ik kreeg nog een ooh ja gevoel bij je blog. De fles van de action. Ik heb of had er hier zelfs 2 staan maar de stank is gewoon niet prettig in huis. Dus....ook naar buiten. Fijn weekend alvast. Liefs Rianne

Tanja zei

Mooie foto's Ingrid, die kleuren zo allemaal bij elkaar. Inderdaad stinkt olie en walmt ook altijd zo,maar ik doe altijd maar een klein stukje lont eruit laten steken en dan valt het wel mee. Aan de andere kant is buiten laten branden ook wel heel leuk hoor, geeft een special sfeertje als je naar buiten kijkt.
Groetjes
Tanja

Fluitenkruid zei

Hoi Ingrid, nog even volop genieten van al die mooie kleuren want straks is het weer voor lange tijd kleurloos buiten.
Jij ook alvast een heel fijn weekend!

Valerie zei

Hoi Ingrid

Wat een leuke foto's!
De tuin bij mij zou dat ook wel kunnen gebruiken, haha
Is nu een leeg vierkant met een houten schuur.
Alle bloembakken zijn ook al leeg.
Misschien als ik van de week tijd heb.

Groetjes,
Valerie

THE BLACK BARN zei

WAT EEN WARME HERFST SFEER HEB JIJ IN JE TUIN.
JA, OOK IK VIND DIE ASTER ERG MOOI.

PRACHTIGE KLEUR !!

FIJNE DAG,
MIRANDA

katja-Mariska zei

Ja ik blijf het mooi vinden al die herfstkleuren.
Mooie beelden.
Jij ook een heel fijn weekend!!!
Liefs Katja

Berna zei

Prachtig die herfstkleuren. Ik heb gisteren ook al wat aankleding voor de tuintafel gekocht. Gezellig! En jouw cursorsneeuw doet het veel mooier dan de mijne :( Zal wel door het mistige weer komen LOL.

La Maison zei

Wat een gezellige tuintafel heb je. Ik zag die fles ook staan bij de action, maar ik heb hem niet gekocht vanwege de (mij bekende)olie stank. Buiten maakt het natuurlijk niet uit en hij is mooi.
Ja, de blaadjes dwarrelen nog steeds rond, alles wordt kaler en kaler, maar gelukkig komt alles er weer aan in het voorjaar;).

Lieve groet
Hermine

Susan zei

Hoi Ingrid,

Prachtig al die herfstkleuren! Jammer dat je die mooie oliefles buiten hebt moeten zetten...ik heb zelf ook olieflessen binnen staan en gebruik daarvoor geurloze olie die je dus echt niet ruikt, gekocht bij de Xenos...

Gr. Susan.

Carla zei

Wat een kleur hè geeft die herfst!!
gelukkig dat je de boom al eerder op de foto gezet had.
Die fles heb ik ook buiten staan op de veranda...de dop is inmiddels al flink aan het roesten....maar ja...dat heeft ook wel iets.

fijne dag...liefs Carla.

Unknown zei

PRACHTIG!!! echt waar...ik wil ook buiten weer even wat veranderen maar het gaat nu gewoon niet! WEEEEEEEEEEEEEEH..maar goed....wellicht volgende week en dan UIT MN PAN gaan ;)!

Lekkere dag!!

Liefs,
Lynda

Tilly zei

Prachtige foto's van je tuin...wat een warme kleuren. Jammer dat die mooie boom nu kaal is, hier is de tuin kaal en saai... misschien ook maar even wat herfstasters kopen om de tuin wat op te vrolijken.
Lieve groetjes Tilly.

Willy zei

Hier altijd het liefst een bolchrysant in wit, maar het roze vind ik ook prachtig. We hebben winterviolen in bakken gezet en dat geeft ook weer een mooi gezicht.
Wat zien je kalebassen er nog mooi uit. Hier zijn ze weggerot door alle nattigheid.
Fijne dag

Bij Guusje Thuis zei

Na al die regen en storm moet mijn tuintafel nog even in 'wintersfeer', als het weer nou ook een beetje mee wil werken :-)

bijzonder-oud zei

Hallo Ingrid,
Wat een leuke herfsttafel heb je! ik vind de kleuren van de herfst altijd zo mooi warm, echt genieten!

groetjes en een fijne dag,
Yolanda

Antonia zei

Heerlijke foto's Ingrid. Ik zie nog zoveel groen blad in jouw tuin! Onze tuin is enorm op z'n retour. Ben al wel over de kerstdecoratie aan het nadenken :-) Groot gelijk dat je de oliefles buiten hebt gezet, staat leuk zo op je tuintafel. En je hebt geen stank en roet binnen. Zovast een heel fijn weekend gewenst, lieve groet Anja

Room Seventeen zei

Hey Ingrid, volgens mij is donderdag jou vaste "blogpostdag", altijd als ik op mijn werk ben en in de lunchpauze even naar bloggerland ga kijken zie ik een nieuwe post van jou :-) Gezellig zo op mijn werkdag!

G-STYLE zei

Super leuk en gezellig heb je het gemaakt, net even wat kleur met de chrysant en de pompoenen geven het een fris tintje.
Tja en hier zijn in 1 keer ook alle blaadjes van de leiplatanen gewaaid, kan ook niet anders met die harde wind op 11 november , wat een hondenweer was het hier voor de kindertjes die sint maarten gingen lopen.
Nou , ik ga genieten van drie vrije dagen, ben weer begonnen met een nieuwe cursus yoga vandaag dus het begin is al goed, nu moet ik in huis heel veel doen en dat is minder.......
Nou jullie ook alvast een fijne weekend gewenst, liefs Gea

lia zei

De tuin moet er in alle seizoenen goed uit zien en ook de tafel natuurlijk.
Ik moet nog wat gaan bedenken voor straks in de bak op tafel.

jij ook alvast een heel fijn weekend.
lieve groet Lia

Theemuts Rommelhoekje. zei

Daarom hebben wij geen olie lampen meer in huis.
Ze ruiken erg sterk....
Mooie oplossing zo buiten!

Gezellige middag ,liefs Romkje.

It's me zei

Heerlijke herfstkleuren.......prachtig !!! ....ik vind zo´n olielamp doodeng in huis.....als ie omvalt staat alles in brand zeg meer......en dat met twee honden............fijn weekend meis.....liefs Ria...

theeleuten zei

Wat mooi is je chrysant nog......heerlijk tafereeltje zo...
Ik heb de herfst dit jaar overgeslagen buiten..Mijn heiplantjes staat binnen(gaat heel goed!) en verder ga ik straks voor de kerst buiten aan de gang........maar bij jou is het heerlijk genieten!

Groetjes Evelien

Bizzy @ home zei

Mooie herfsttuin zo. Geniet er nog maar even van.
Fijn weekend!
LIeve groet,Renny

Mayflower zei

Wat heb je er een sfeervol geheel van gemaakt lieve Ingrid. Ik vind de kleur van de bolchrysant prachtig en ja...heide mag niet ontbreken, ik ga binnenkort ook even om wat heide uit.
Je laatste foto vind ik ook geweldig, wat een kleurenpracht, het is gewoon jammer dat dit van zo'n korte duur is.
Je heb er een heerlijke post van gemaakt.
Fijne avond.
Lieve groet, Mea

Stina zei

Wat heb jij die bolchrysant nog mooi zeg.
Had een tijd geleden een witte gekocht, maar hij verkleurde helemaal, foetsie ermee.

Je foto's zijn mooi geworden, Ingrid.
De bomen zijn nu echt kaal heb vanmiddag het blad achter het huis nog weggeveegd.

Liefs Stina

Een sneller kloppend hart zei

Ohh ja, die herfstkleuren zijn zo mooi he...ik word er heel rustig en voldaan van ( met tussenpozen want soms ben ik erg hectisch ;)

Heerlijke foto's, die hei hou ik ook zo van....geeft fijne herinneringen ook :)

Veel groetjes, Veronique

Pauline zei

Prachtige warme herfstkleuren. Daar kan je dan ook heerlijk van genieten als je naar buiten kijkt.
De bolchrysanten vind ik zo het mooiste; net als de knoppen uitkomen.

Vorige week zijn er helaas door de storm een paar windlichten bij bij gesneuveld.

Ik wens jou ook alvast een heel fijn weekend.
Liefs, Pauline

Jeanette zei

Prachtige herfstplaatjes, mijn bolchrysant is "verzopen" weet even geen ander woord. Ik haalde de pot uit de mand en die stond tot halverwege de takken in het water. Moest ik dus weggooien. Bij jou staat die nog mooi te zijn.

Groet,
Jeanette

Joan Ottevanger zei

Mooi gezicht je herfst tafel zo zie je maar dat je met goedkope dingen ook sfeer kan maken.

Mitt hvite hus zei

hei kjære Ingrid

Takk for gode og varmende ord inne hos meg..

Så utrolig flott høsthage du har..masse farger.. her er nok høstfargene borte og erstattet med grått..bladene på trærne er borte..

da er det godt å begynne å pynte til jul..

Ønsker deg en fin kveld

Klemmer =))

Greet Lefèvre zei

Mooie foto's Ingrid! En ja zeker, we gaan genieten van het komende herfstweekend! Ik heb net op de radio gehoord dat er volgende week kans op sneeuw is!!! Winter in aantocht?!

Groetjes,
Greet

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Je tuintafel ziet er heel gezellig uit! De kleur van de Chrysantbol is prachtig. Wat moet het toch heerlijk zijn om een tuin aan je huis te hebben en van zo'n mooi plaatje buiten te kunnen genieten. Dat mis ik vooral in de winter wel eens. Wij moeten toch altijd eerst op de fiets :-)!

Tot hééééél gauw!

Lieve groet, Madelief

Marieke Reintjes zei

Mooi hoor, al die kleuren bij elkaar, mijn mooie winterviolen zijn bijna verzopen, maar je hebt mij weer op ideeen gebracht.
Fijne avond, Hartelijke groet, Marieke

Anja zei

Oooo het ziet er gezellig uit, mooi je tuintafel.
Hopenlijk blijft het een tijdje droog nu.
Fijn weekend hoor! Lieve groetjes Anja.

Bonjade zei

Jammer zeg alle blaadjes weg...het staat zo mooi.
Wat een kleuren palet.....
Genieten
Fijne avond
Liefs

Ingrid zei

Hey Ingrid wat mooi weer je herstdecoratie in de tuin,prachtige kleuren en alles past weer mooi bij elkaar hoor!!fijne avond nog...

NaturelSuus zei

Wat zijn jou plantjes nog mooi! Hier is het niets meer.
Ik vind die witte pompoen prachtig!

Thuis bij Tjits zei

Hoi Ingrid, ben nieuw in blogland en dus ook op je blog. Heb even gezellig rondgekeken maar wat heb je een gezellig herfstsfeertje! heerlijk he om zo buiten te rommelen en het gezellig te maken. Ik ga je volgen hoor en je bent natuurlijk van harte welkom op mijn blog!
groetjes, Tjitske

Petra zei

Hoi Ingrid,

Heb gelijk zin om naar buiten te gaan. En dat ga ik ook doen.

Je Blog ziet er geweldig uit!

Fijn weekend,
groetjes Petra

Corine(THUIS) zei

Ja het is onmiskenbaar herfst in jouw tuin, maar wel een mooie kleurige herfst! Ik ga morgen tussen het surprisesmaken door ook maar eens naar het tuincentrum... je hebt me geïnspireerd!Groeten, Corine(THUIS)

Muggensteekjes zei

Hoi Ingrid,
oooh wat een prachtige foto's, en de kleur van de chrysant vind ik echt zo mooi. Het heeft inderdaad zo hard gestormt dat ook alle bladeren van onze walnotennotenboom af zijn. Twee grote groencontainers vol! Maar nu is het weer redelijk netjes in de tuin en in het weekend ga ik ook de tafel even leuk maken.
Heb genoten van je post, liefs Ingrid.

Lida zei

Wat een inspiratie geef je! Ga morgen gelijk wat planten halen en ook hier de tafel opsmukken met wat leuke dingen! Fijn weekend,
Lida

Godastunder-tokigaidéer zei

I love your blogg äna all the beautiful pictures, love you inspiration.

Anna

@nne zei

Echt genieten, dit bezoekje aan de tuin! Lieve groet, @nne

Anoniem zei

een heel mooi herfstafel heb je daar.
De jurk heb ik zelf niet angehad.

groetjes Conny

Antonia zei

Hallo Ingrid, ik zit al een tijdje te worstelen met mijn blog inderdaad. Telkens heb ik het probleem dat de zijbalk zich verplaatst onder aan de pagina bij het posten van een nieuw bericht. Had daarom al een ander sjabloon gekozen, maar dat loste het probleem niet op. Dacht eerst dat de video van YouTube de boosdoener was, maar ben er achter gekomen dat het bericht van de kerk op de een of andere manier te breed is. Heb deze nu maar even als concept opgeslagen. Moet nog wel kleurstelling etc. aanpassen en banner (nu zomerfoto's maar even gebruikt) maar het ziet er weer een beetje toonbaar uit. Leuk hè, die informatie over Tonnema, ik wist dat ook niet hoor! Ga nu even lekker bijkomen :-) Heel fijn weekend gewenst, bedankt voor je berichtjes, lieve groet Anja

Michaja zei

Nu kom ik dus echt tijd tekort om bij iedereen langs te komen en zie dat ik bijna deze prachtige post van je hebt gemit!
Prachtige foto's van een prachtige tuin Ingrid. En die action is me toch wat. Mijn moeder zegt me wel eens dat mijn opa en oma er eens in de zoveel tijd heen gaan en dan een hoop inslaan dat wil je niet weten :)
Fijne zondag
Liefs Michaja

Rummet för välbefinnande zei

Hello Ingrid,
Beautiful photos, and it feels a bit strange to see them because here we have snow. It´s white outside and almost feels like christmas.
I´m packing up things, placing them and I really like the house. It feels like home already!
Wish you a nice week!
Mia

@nne zei

Leuk dat je even virtueel naar Antwerpen kwam! Tot eind maart ben ik in de stad (daarna terug naar Kreta!). Wanneer je voor die tijd een zondag naar Antwerpen komt, lijkt het me écht leuk om samen door de stad te lopen! Lieve groet, @nne

alma zei

Hoi Ingrid,

Mooi die herfstkleuren. Ik vind je foto van de herfstboom/struik erg fraai.

En ja de Action .....die weet ik ook wel te vinden ;)

Groetjes
Alma

ps leuk die sneeuwvlokjes wanneer je de cursor beweegt!

Trädgårdsflow/Garden Flow zei

Dear Ingrid!

Such lovely autum colours you have in your garden! Lovely......

Wishing you a nice week!

/Charlotte

Unknown zei

what a nice blog, big hugh Kathrin