woensdag 4 augustus 2010

Brocantemarkten aan de IJssel…

Afgelopen zaterdag bezocht ik Brocantemarkten aan de IJssel in Deventer…een jaarlijks meerdere keren terugkerend evenement, waar ik al heel lang eens naar toe wilde. Manlief had zich na een beetje aandringen opgeofferd om mij gezelschap te houden, maar uiteindelijk besloot ik toch alleen te gaan. Behalve voor brocante wilde ik namelijk ook de stad in om te kijken of ik nog leuke kleding kon scoren en eigenlijk doe ik dat laatste het liefst alleen…ik denk dat ik dat verder niet hoef uit te leggen hi hi!
 Home & Lifestyle

De markt zelf vond ik wat omvang betreft tegenvallen (ik denk dat er ongeveer 20 tot 25 kramen waren, waarvan de meeste neigden naar antiek), maar eenmaal thuis kwam ik er achter dat een dag later de beroemde boekenmarkt zou plaatsvinden én dat ik de site ook niet goed bekeken had. Behalve langs de brocante markt had ik ook een route door de stad kunnen lopen langs allerlei winkels en tja…op de één of andere manier is mij dat ontgaan.  Beetje dom, want waarschijnlijk was het dan wel leuker geweest!

Maar Deventer is een gezellig stadje, dus dat maakte alles goed! In de Kleine Oeverstraat vond ik twee leuke woonwinkels!
 Home & Lifestyle

Allereerst Intens, waar de nadruk lag op meubels in landelijke stijl…wil je naar de website, klik dan hier!

Home & Lifestyle

Naast Intens zit Living Colour, een vrolijke en bontgekleurde winkel, vol met woonaccessoires van voornamelijk Deense merken (zoals Green Gate, Rice, House Doctor, Tilda en Bloomingville) maar ook Nederlandse merken zoals Pip Studio, At Home by Marieke en Colorique.  Ik zag op internet dat Living Colour  ook een webwinkel heeft, mocht je er willen kijken, klik dan hier. En al weten mijn vaste lezers dat mijn woonkleuren naturel zijn, door al die vrolijke beelden op diverse blogs loop ik tegenwoordig met veel plezier zulke vrolijke winkels binnen.
 Home & Lifestyle  Home & Lifestyle
Uiteindelijk heb ik in Deventer niet veel gekocht….in ieder geval geen interessante zaken die het vermelden waard zijn! Maar al lopende door het centrum heb ik nog wel een paar mooie plaatjes kunnen schieten die een indruk geven van de sfeer van dit mooie stadje.

Home & Lifestyle
 Home & Lifestyle


Een fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

34 opmerkingen:

Emmy zei

Jammer van je dommigheid, maar je hebt evengoed een leuke dag gehad en daar gaat het om. Het is zeker een leuke stad en de woonwinkels zijn ook gezellig om even te snuffelen. Groeten Emmy

bijzonder-oud zei

Hallo Ingrid,

Nou je hebt wel net pech gehad met de brocantemarkt denk ik, ik ben zaterdag ook even geweest, maar het was lang niet zo groot als anders. Het is wel in twee gedeelte's in de stad, wist je dat? in de walstraat (waar o.a. Dille en Kamille zit) zijn ook nog een aantal kramen.

Maar Deventer is een leuke stad en een mooie oude stad, leuke foto's heb je er van gemaakt!

Groetjes,
Yolanda

Yn'e Steeg zei

Bedankt voor je rondleiding door Deventer.
Wij zijn er ook al een paar keer geweest, het heeft inderdaad een erg mooi en gezellig centrum.


Een fijne dag toegewenst, Jantsje

Jeanette zei

Hoi Ingrid,

Deventer is vlak bij mij in de buurt en ik was niet op de hoogte van dit fenomeen. Door het bloggen en googlen kwam ik er achter. Leuke winkeltjes heb je gezien. Volgende week donderdag is er een brocante markt in Apeldoorn, misschien is dat nog een suggestie??

Fijne dag,

Groet,
Jeanette

Anoniem zei

hallo Ingrid,

wat is het mooi.Da moet ook ens heen.

groetjes Conny

Bonjade zei

Heerlijke beelden zo...net of ik even met je op loop....;0)
Hamvraag blijft natuurlijk: Wat heb je gescoord....?
Dit vraagt, nee...roept om een vervolg....
Liefs

Kim zei

Grappig, ik was er zaterdag ook (alleen). Wist je dat de markt niet alleen in de Walstraat was, maar ook achter de kerk? Ik hoorde wel dat er inderdaad minder kraampjes stonden dan anders. Maar wat een leuke stad is Deventer. En inderdaad een hoop leuke winkels.
Helaas was ik mijn fototoestel vergeten.

Groetjes van Kim

Birgitte aka Bietje zei

Leuk zo'n virtuele rondleiding door Deventer. Heel herkenbaar. We zijn er twee jaar geleden twee keer kort achter elkaar geweest. Eerst met een grote groep, en twee weken later met z'n tweetjes, lekker een hele dag terug. Super gezellig stadje, leuke winkels, dat gevoel kwam helemaal terug door jouw rondleiding, bedankt.

faire un songe zei

Hoi Ingrid, het is bijna bij mij om de hoek, wat is dat nu Apeldoorn-Deventer ik denk hooguit een 20 minuutjes met de auto en ik ben nog nooit bij de brocante markten geweest.
Deventer kom ik vaak, leuk om inderdaad te winkelen...En het is er gezellig.. Ik ga toch maar eens een kijkje nemen, dan kan ik er over mee praten.
Ik las ergens anders Brocante markt zaterdag bij slot Zeist... 125 kramen.....Ken jij deze markt...??
Misschien ga ik wel eventjes..
Groetjes Hetty

Daniëlle zei

Deventer is mooi he?! Ik was er een dag later op die zo beroemde boekenmarkt :-)
Je hebt mooie foto's van het stadje gemaakt. Jammer dat je niet veel brocante spulletjes naar je zin hebt kunnen vinden, maar volgens mij al met al toch wel een leuk dagje?
Groetjes
Dani

Corine(THUIS) zei

O ja prachtige oude stad, Deventer! Jammer dat je idd een rustig brocantemarkt trof.
Ik had ook al gehoord dat de markten aan het begin en aan het eind van het seizoen veel groter zijn. (logisch natuurlijk de standhouders willen ook op vakantie)
Nou ja ga je toch gewoon nog een keer én dan goed voorbereid :))
Groeten, Corine(THUIS)

Unknown zei

ah joh, je hebt evengoed een leuke dag gehad zo te zien!!
Dankjewel voor je sfeervolle "rondgang"heerlijk!!!!

Groetjes
Lynda

Willy zei

Jammer dat het aantal kraampjes tegenviel. Verder is de stad ook zeker de moeite waard en er zijn veel woon-, antiek- en boekwinkeltjes.
Je hebt nog een herkansing in Apeldoorn, daar staan toch bijna 250 kramen (op twee pleinen!).
Mooi logje toch over Deventer,
groetjes

kienkele zei

Een leuke rondleiding Ingrid, maar wat jammer dat het niks heeft opgeleverd (ook niet qua kleding?). Deventer is inderdaad mooi, ben er in mijn Westervoort-tijd ook wel eens geweest, nu kom je er niet meer zo snel toe!
Lieve groet, Tineke

Ingrid zei

wederom mooie foto's Ingrid,geniet nog van je dagje...

liefs Ingrid

Berna zei

Deventer is altijd leuk om even heen te gaan. Een paar jaar geleden ben ik ook op de brocantemarkt geweest en toe vond ik het ook al tegenvallen. De winkeltjes zijn wel leuk maar daarvoor hoef je niet op een bepaalde dag te gaan.

Unknown zei

Lekker he zo struinen zonder je kerel!
Het lijkt altijd wel leuker samen maar je kunt veel meer de tijd nemen zonder man.Jammer dat je de dag er na niet hebt gepakt. Maar hey er komt vast wel een volgende keer toch?!
groetjes van Romy

MODERN COUNTRY zei

Hallo Ingrid!

Ja, ik ben weer terug:) Onze computer was een week gecrasht, dus ik ben een beetje afwezig de laatste tijd. Ik wilde u hartelijk bedanken voor de leuke berichten, ik wordt daar altijd zo blij van !! Ik vind het erg leuk om Nederlandse blogge vrienden te hebben. Het wordt voor mij een manier om vaaker te denken aan alle schoonheid die ik heb ervaren de tijd dat ik in Nederland woonde. En denk dat er meer dan twee jaar geleden al, toen wij weer naar Noorwegen verhuisden. De tijd vliegt echt snel! Ja, en nu is de herfst ook bijna hier. . Wij zijn van mening dat ten minste hier in Oost-Noorwegen. De lucht is scherp en het is sneller donkerder in de avond.

Ik vind dat jij het tafel zo mooi bedekt had
in de vorige post. Ik Geniet van de prachtige keramiek, en mooie tekst! Wat een prachtige plek om gezellig samen te eten. En gefeliciteerd met de prijs die jij gewonnen hebt door Ria. Je hebt geluk!


Ik heb nog nooit geweest in Deventer, maar het ziet er zo mooi uit als in Alkmaar. Een stad die we bezochten heel wvaak, sinds wij woonden in een naburige stad. Ik vind dat ze goed zijn in het organiseren van markten in Nederland, en het is extra leuk wanneer ze worden gehouden in deze charmante straatjes. Jammer alleen dat je een beetje teleurgesteld was met de selectie. Maar zoals je zei, jij hebt het toch leuk gehad. Het is het belangrijkste !! En net om eruit te komen en ervaring iets anders betekent veel.

Mooie dag verder Ingrid, ik zal een aantal nieuwe producten ontwerpen een naaien voor mijn winkel. Hoewel ik ben een beetje geneigd om buiten te zitten in de zon:)

Lieve groet,
En dikke knuffel, Aina

Mayflower zei

Jammer dat de markt wat tegenviel Ingrid, maar gelukkig heb je toch ook een paar heel leuke winkeltjes bezocht, wat ziet dat er leuk uit. Ik heb de link van Living Colour gelijk opgeslagen, ik ben, misschien ook wel aangestoken door al die prachtige blogs, ook wel een beetje aangestoken door wat kleur hihi.
Je heb weer prachtige plaatjes geschoten, ik vergeet als ik ga shoppen altijd de camera mee te nemen.
Ik wens je alvast een heel fijne vakanti, ik zal je missen.
Lieve groet, Mea

Kom Achterom zei

Leuk leuk Deventer!! Ik kom er regelmatig heerlijk een dagje uit!!
Zutpen kan ik je ook aanraden op zijn minst zo leuk!!
Veel antiek in deventer en omstreken.
Heerlijk!!
fijne week
Yolanda

G-STYLE zei

Hallo Ingrid,
fijn dat jij foto's hebt gemaakt , ik kwam er na een half uur in de auto achter dat ik m'n camera niet bij me had helaas.
Ik vond de markt op zich ook iets tegen vallen maar ben ook bij Intens geweest en kocht daar de twee oude stolpflesjes , die lagen daar in die manden buiten voor de winkel , heb je nog die oude metalen indiase bioscoopstoelen gezien , die vond Erwin zo leuk.

Jammer dat je ons geen aanwinsten kunt showen , heb je nog wel leuke kleiding gekocht? Die kun je ook even showen hier hoor !

nou , leuke post weer , tot de volgende keer , liefs Gea

faire un songe zei

Hier in de stad is wel een leuke markt, ik heb er al wel eens een aantal leuke dingen gekocht..
Ik ga zelf ook nog even.
Ik werk bij het gemeentehuis en het marktplein is bij het Gemeentehuis... dus ik loop even naar beneden.
Altijd handig.
Misschien zien we elkaar nog wel even.

It's me zei

Wat een heerlijk dagje uit toch nog !! mooie foto's hoor...........echt.............ik ben er al een paar keer geweest vind het een mooie stad.......fijne avond verder......liefs Ria....

butiksofie zei

Hallo Ingrid, tolle Bilder sind das!
Ja klar ich erkläre dir das gerne wie das geht! Man muß nur die Arbeitsfläche vergrößern und den Text dort einfügen. Eigentlich wie bei einer Collage, ganz einfach. Am besten Du schreibst mir eine Mail (so I can try to explain in english;-)), hughs ANja
p.s. you will find my mail on the right side of my blog.

Villa König zei

Hi Ingrid,
wonderul photos! I like those houses. :-)Hugs Yvonne

alma zei

Hoi Ingrid,

Wat een leuk dagje heb je daar gehad ook al heb je dan misschien niet alles gezien...
Die woonwinkel spreekt mij ook wel aan met die leuke emaille bakken. Mooie sfeerplaatjes.

Groetjes
Alma

Room Seventeen zei

Hoi Ingrid, jammer dat de brocantemarkt een beetje tegenviel, maar gelukkig is Deventer een gezellige winkelstad. Leuke woonwinkeltjes heb je ontdekt, en wat een originele naam heeft die ene winkel zeg, "Intens", beter kun je het niet verwoorden als je van wonen houdt.
Groetjes Hennie

Room Seventeen zei

Hee, ben je nog niet op vakantie trouwens? Je ging toch lekker naar de Provence?

Pierelantijntjes zei

Wat een prachtige foto's Ingrid. Ja, als je nog voor kleren wilt shoppen kan je beter alleen gaan. Ik vind deze foto's prachtig want ik ben dol op sfeervolle stadjes en dorpen en zo krijg ik weer ideen voor een dag uit.
Oooooh wat lekker dat vandaag je vakantie begint! heeeeeeeeel veel plezier toegewenst hoor. Ik hoop voor jullie dat het weer nog wat beter gaat worden.
Veel liefs van mij!
Ester

Madelief zei

Hoi Ingrid,

Het klinkt als een heerlijk dagje uit! Jammer dat de brocantemarkt wat tegenviel, maar het winkeltje met spulletjes uit grootmoeders tijd ziet er daarentegen geweldig uit!

Weet je wat ik mij afvroeg: hoe het met het Madeliefveldje staat? Is het nog wat geworden? Bij ons hebben de juffertjes in het groen prachtig gestaan!!

Fijne avond!

Lieve groet, Madelief

lia zei

Jammer dat die markt tegen viel en je dan met lege handen naar huis gaat. Maar ja, je hebt wel genoten zo in je remy....

lieve groet Lia

Sonja zei

Hoi Ingrid, net even genoten hoor van je rondleiding door Deventer.. Jammer dat je daar niet echt geslaagd bent. Maar, lekker kijken, kijken en niet.... is ook heerlijk ;))

Groetjes, Sonja

Yvonne - Frl. Klein zei

Dear Ingrid,
so beautiful houses! Is that in the city in which you live?
Have a nice weekend,
Yvonne

bijzonder-oud zei

Hoi Ingrid,
Daar was ik nog weer even,als ik jou was, zou ik een van de laatste markten nemen, dan zijn ze vaak toch wat groter heb ik het idee, ik ben de eerste twee keer ook geweest en toen was het veel groter dan de laatste markt, zal wel met de vakantie te maken hebben.

En de walstraat niet vergeten :-).

groetjes, fijne avond nog,
Yolanda