maandag 28 januari 2013

Voorjaarsstafje…


Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Dat het bloggen al veel bijzonders heeft gebracht, heb ik al eerder geschreven en ook vorige week mocht ik dat weer ervaren. Het begon maanden geleden met een gezamenlijke afspraak bij De Potstal en deze keer kwamen Corine, Hetty en ik bij Lia thuis. Ik blijf het apart vinden om bij iemand naar binnen te wandelen waar je nog nooit bent geweest, maar waarbij je toch weet hoe het er uitziet. En dat was genieten, want Lia heeft een prachtig ingericht huis.

Na een bak koffie en thee met heerlijke zelfgemaakte cake en een smakelijke lunch kwam na veel gezelligheid toch het moment dat we weer huiswaarts gingen. De verrassing was groot toen Lia ineens met een traktatie verscheen in verband met het vierjarig bestaan van haar blog. Het voorjaarsstafje  – uiteraard van Seizoen & Stijl – hoeft niet op water en kan dus in feite overal worden neergelegd. Hier kreeg het op de eettafel een mooi plekje tegen het krijtbord aan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Een heel lief geschenk (nogmaals dank je wel Lia), ik heb het voorjaarsstafje inmiddels welgemeend omgedoopt in een vriendschapsstafje :).

Ik wens iedereen bij deze een fijne week, geniet van je dag en sta stil bij mooie en bijzondere momenten! Helaas lukt dat nu niet iedereen, ook medeblogsters maken de laatste maanden verdrietige en spannende tijden door. Gisteren kwam Hennie van Room17 met een naar en ook voor haar onverwacht bericht. Zo zie je maar dat de wereld ineens helemaal op zijn kop kan staan. Ik wil Hennie en iedereen die het nodig heeft heel veel sterkte toewensen!

Liefs, Ingrid

donderdag 24 januari 2013

A magical white world…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Nu de sneeuw zolang blijft liggen, kan ik het toch niet laten om er een post over te schrijven. Uiteraard heb ik dat in eerdere jaren ook gedaan en sneeuw is sneeuw, maar het levert zulke mooie plaatjes op!

Eigenlijk vond ik het jammer dat ik voor de foto’s de tuin in moest, want ik vind de sneeuw op zijn mooist als er niet of alleen door een vogeltje over heen gelopen is. Verder dan de tuin ben ik met de camera ook niet geweest, anders had ik nog meer foto’s buiten mijn selectie moeten laten...door de sneeuw waren er zoveel fotogenieke hoekjes en plekjes!

En vanavond is het buiten net als eerder weer een sprookje. Zolang de sneeuw blijft liggen, pak ik ook dan mijn moment om in de duisternis te genieten van de stilte en de rust van die witte wereld, die dan echt lijkt zoals zij hoort te zijn…

Mocht de dooi zoals verwacht daadwerkelijk in gaan zetten, dan hoor je mij overigens niet klagen want tegen het voorjaar en de zomer kan de winter bij mij nog altijd niet op. Een heerlijk idee dat we elke dag een stapje dichterbij de lente komen…

Uit een donker holletje
Kroop een krokusbolletje.
Het wou de koolmees zien en het ijs
En daarom stak het eigenwijs
Zijn kleine kopje uit de grond
En keek de witte wereld rond.

Maar hoei..het rilde van de kou.
Gelukkig kwam daar een mevrouw,
Die een mutsje breide en een das.
Zo wachtte het bolletje tot het lente was.


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Ik wens je alvast een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

maandag 21 januari 2013

Sfeervol…

Het ronde dienblad op tafel stond er al weer een aantal maanden, de hoogste tijd om dat eens te veranderen. Dat laatste blijft leuk, het ziet er direct anders uit terwijl er soms maar zo weinig voor nodig is.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Ik ging dus ook maar meteen voor een andere vorm. Dit vierkante zinken dienblad werd uit de voorraadkast gevist en samen met natuurlijke materialen en een glazen windlicht is dit momenteel onze decoratie op de salontafel. Zoals ik wel vaker een zwak voor iets heb, ben ik nu gevallen voor windlichten van dik glas. Met een waxinelichtje er in heel sfeervol, maar toch ook eenvoudig…helemaal mijn ding tijdens deze winterse dagen.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Hier is gisteren maar ook vannacht weer een aardige laag sneeuw gevallen. Ondanks dat het voorjaar en de zomer mijn favoriete seizoenen zijn, vind ik deze witte wereld toch ook wel heel erg mooi. Elke avond - voordat ik mijn nestje opzoek - doe ik alle verlichting in de woonkamer uit, om vervolgens nog een tijdje in het donker naar buiten te kijken. Bij een heldere sterrenhemel is dat op zijn fraaist, maar het heeft hoe dan ook iets magisch en ik kan het je van harte aanbevelen!

Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

donderdag 17 januari 2013

Een moment vol inspiratie…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Vorige week ben ik maar eens begonnen met het uitzoeken van de woonbladen. Ik vind meerdere woon- en niet te vergeten tuinbladen leuk, dus de voorraad loopt in de woonkamer door het jaar heen wel aardig op. Aangezien er ruimte moet komen voor de nieuwe jaargangen, verhuizen de bladen naar onze slaapkamer, waar één kastje helemaal vol met woonbladen staat…ook dat zou ik eens uit moeten zoeken, maar ik kan er zo moeilijk afscheid van nemen ;)!

Terwijl er beneden om mij heen nog diverse stapeltjes woonbladen liggen, heb ik zin in een kop thee. Ik kan de boel dan wel even laten voor wat het is, voor dat moment plof ik gewoon even heerlijk op de bank. En met al die woonbladen om me heen werd het een lang moment vol inspiratie…;)!

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Ik wens je alvast een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

maandag 14 januari 2013

Decoratie in stoere pot…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Alweer een tijdje terug ben ik met deze stoere pot (die ik een aantal maanden geleden hier gekocht heb) aan de slag gegaan. Ik gebruik de pot uiteraard voor bloemen, maar ik vond het ook wel eens leuk om er een lang houdbare decoratie op te maken. Het liefst een beetje simpel, zonder al teveel toeters en bellen.

In de pot zette ik een stuk oase rechtop, zodat ik daar het mos goed op kon leggen, zonder dat het er in weg zou zakken. Overdwars legde ik enkele stoere takken en uit de tuin haalde ik een mooie hortensiabloem, die ik makkelijk in de oase kon steken. Aan de achterzijde verwerkte ik nog twee (nep)roosjes, voor net iets meer variatie.

Heel eenvoudig om te maken en ik heb er nog steeds plezier van!

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

donderdag 10 januari 2013

Kastje kijken…

Ik zeg je eerlijk dat ik dit gedeelte van de woonkamer het lastigst vind om sfeervol in te richten. Het liefst zou ik de televisie in een klein laatje willen schuiven, maar dat gaat nu eenmaal niet. Gelukkig is model 'dikbuik' allang de deur uitgewerkt, maar toch

Home & Lifestyle
Dat de televisie schuin staat komt doordat we niet recht voor de televisie kunnen zitten omdat daar de broodkast tegen de wand staat. Recht tegenover de bank staat de vitrinekast, dus dat is ook geen optie. De televisie staat op een tv-meubel van I.kea, de kleur lijkt zwart maar is in werkelijkheid heel donkerbruin. Rechts hiervan zit de achterdeur naar de tuin.

Home & Lifestyle
Achter deze kan met hortensia zit de televisie-aansluiting. Niet fraai van uiterlijk, vandaar dat ik een poging heb gedaan om dit op deze manier weg te werken.

Home & Lifestyle
Naast apparatuur en een stoere krans liggen er in de tv-meubel uiteraard ook een aantal woonboeken. Na het fotograferen zag ik dat een paar woonboeken ‘op hun kop’ leken te liggen, maar dat is schone schijn. De boeken liggen met de voorkant naar boven, blijkbaar worden in het buitenland de titels op de ruggen anders geplaatst dan hier. In de letterbox liggen oude exemplaren van de Ariadne at Home, ik kijk ze nog regelmatig in voor inspiratie.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Dit windlicht van RM vond ik ooit voor een paar euro bij de kringloop. In de voet ontbreekt een heel klein stukje glas, maar niemand die het ziet. ‘s Avonds – en soms ook overdag – gaat hier vaak een kaarsje aan.

Home & Lifestyle
De plank boven de televisie vind ik nog altijd mooi, ik heb hier de afgelopen paar jaar ook amper iets aan veranderd en vermoed dat dit voorlopig ook wel blijft zoals het is. De witte wand zou ik wel heel graag van een kleurtje willen voorzien, maar als ik thuis ga stemmen verlies ik met 3 tegen 1...ik moet dus nog even geduld hebben ;).

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Mocht jij ook willen laten zien welk plekje de televisie in jouw kamer heeft gekregen, kijk dan ook even bij Leni van de blog Eeuwige Liefde/Amore Eterno. Van Leni kwam deze oproep, een leuk idee!!

Liefs, Ingrid
.

maandag 7 januari 2013

Nieuwe aanwinsten en meer…

Een aantal weken geleden ontving ik van Anita van de blog My way of living (klik) een hele mooie give away. Het blijft bijzonder om bij de post een pakket met cadeaus aan te treffen, dat iemand speciaal naar jou heeft gestuurd. Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinsten, ze kregen meteen een prominente plek in de kamer.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Deze prachtige hangers hangen aan de broodkast. Voorheen hingen hier een paar harten, maar dit is veel mooier.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Aan de andere kant van de kamer staat naast de vitrinekast het vogelkooitje, dat ik ook van Anita kreeg. In combinatie met het opstapje, de schoenmallen, de spuitfles en het houten luik vind ik het een mooi geheel!

Home & Lifestyle

Lieve Anita, ik heb je per mail al hartelijk bedankt voor je mooie give away, maar wil dat hier nogmaals doen. Het heeft door de kerst even geduurd voordat ik er een post over heb geplaatst, maar dat had met mijn enthousiasme niets te maken…ik ben er heel blij mee!

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

* Niet alleen kreeg ik nieuwe aanwinsten in huis, ook in mijn kaartenwebshop zijn nieuwe ‘aanwinsten’ te vinden! Enkele daarvan doen mij al verlangen naar de zomervakantie, maar we moeten nog even geduld hebben! Hieronder een impressie, klik hier als je alle nieuwe kaarten (deze keer allen blanco, dus veelzijdig in gebruik) in de webshop wil zien!
 
Blanco 15


Blanco 16


Blanco 17