woensdag 29 augustus 2012

High tea…

Een tijd terug kreeg ik een mail van mijn lieve blogvriendin Madelief, waarin ze de ‘blogdames’ van vorig jaar wederom uitnodigde voor een high tea op haar tuin. Aangezien dat vorig jaar een hele bijzondere en gezellige happening was, zei ik daar uiteraard geen nee tegen.

De high tea voor dit jaar werd gepland op – zoals later bleek – de warmste dag van het jaar. Een verschuiving naar een week later leek een heel goed plan, maar deze keer werd veel regen voorspeld waardoor de high tea wederom niet door leek te kunnen gaan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Gelukkig hebben we dan altijd nog onze lieve Lia die een mooie woonwinkel (House of Seasons, zo heet ook haar blog) heeft en haar winkel voor de high tea van Madelief beschikbaar stelde.

Toen ik afgelopen zondagmiddag in de winkel van Lia arriveerde, trof ik hele gezellige dames en overheerlijke lekkernijen in een mooie winkel aan :). Madelief is inmiddels een expert in het organiseren van een high tea en de lokatie sloot daar uiteraard prachtig bij aan. Mocht je in de buurt van Rotterdam zijn, dan kan ik je adviseren om bij Lia langs te gaan. Er staan heel veel mooie (woon)accessoires en er is voor iedereen wel iets te vinden!

Ik vrees alleen dat je het dan wel zonder de overheerlijke scones, de bijzonder smakelijke walnoten/koffietaart en alle andere lekkernijen van de high tea moet stellen :)!

Een kleine impressie van de winkel

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle


Liefs, Ingrid



***

zaterdag 25 augustus 2012

Landelijk…

Voor de terugweg van onze vakantie in Zuid-Frankrijk hadden we een overnachting geboekt in een klein hotel vlakbij Dyon. Het hotel was enigszins verouderd en werd ‘s avonds niet bepaald fraai - lees  rood - verlicht (geen zorgen, we zaten echt op het juiste adres :)),  maar de kamer was schoon en de bedden lagen prima…dat was het allerbelangrijkste.

Home & Lifestyle

Het hotel was landelijk gelegen aan de rand van het dorp, met weliswaar aan de ene kant een industrieterrein met veelal grote meubelzaken maar met aan de andere kant bovenstaand uitzicht.

Naast het hotel stond een oud pand met hoge fraaie muren, dat mijn interesse wist op te wekken. Het zag er verlaten uit.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

De volgende ochtend, vlak voor vertrek, wilde ik op verkenning maar hoewel niet zichtbaar op deze foto liep hier een grote hond, waarbij ik geen risico’s durfde te nemen :). Verder dan hier bij dit hek ben ik dus ook niet gekomen, want zo stoer ben ik sowieso niet…kreeg mede dankzij die hond ter plekke dezelfde kriebels in mijn buik, die ik vroeger had toen we buskruit speelden en ik als kind mijzelf minutenlang vol spanning in de struiken verborgen hield.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Hoewel ik dus waarschijnlijk nooit te weten zal komen welke foto’s - en aangename of minder aangename verrassingen - ik achter deze muren (mee) had kunnen maken, leverde de minder mysterieuze buitenkant gelukkig ook nog aardige plaatjes op :).

Ik wens iedereen een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

P.S. 
* Er zijn al veel reacties binnengekomen op mijn give away, erg leuk! Bij deze een warm welkom voor alle nieuwe volgers die zich de afgelopen weken hebben aangemeld. Mocht je je nog niet voor mijn give away hebben aangemeld, dat kan nog steeds hoor :)!
** Wil je je voorraad kaarten graag aanvullen, kijk dan eens in mijn kaartenwebshop (klik hier).
*** Marry, je vroeg mij welke hortensia er bij mij in de tuin staat. Aangezien je je vraag via een anonieme reactie hebt gesteld, heb ik geen e-mail adres van je, vandaar dat ik het je hier even laat weten :). Het gaat om de Hydrangea Black Steel "Zsasa', een fraaie plant met mooie en grote bloemen.

dinsdag 21 augustus 2012

Aankoop brocante markt…

Zoals ik hier al vertelde, bezochten we tijdens onze vakantie in het Franse dorp een brocante markt. Het was een bescheiden markt, maar met uitzicht op zee en de zon voelend op onze huid een heerlijk uitje.

Iets groots kon ik niet kopen, omdat dan op de terugreis de kofferbak niet meer dicht zou kunnen, maar ik schatte zo in dat deze mangeldoek geen problemen zou opleveren :).

Home & Lifestyle

Eenmaal thuis kreeg het een plekje bij het andere doek, waar ik hier al eerder over schreef (echt leuk om te lezen!). De mangeldoek heeft verkleuringen in de stof, maar daar stoor ik mij niet aan.

De monogrammen staan voor de eerste letters van de namen van onze dochters, al had de volgorde eigenlijk andersom moeten zijn. Maar ook daar kon ik mij niet aan storen, daar scheen die dag het zonnetje te lekker voor :)!

Home & Lifestyle

Een mooie herinnering aan een heerlijke vakantie!!


Liefs, Ingrid

 P.S. Mocht je je nog willen aanmelden voor mijn give away, klik dan hier!

zaterdag 18 augustus 2012

Rondje tuin…

Meestal laat ik in mijn posten een klein stukje van onze tuin zien, maar deze keer doen we even een rondje tuin. De foto’s zijn allemaal genomen vanaf hetzelfde punt bij de achterdeur, als je naar links kijkt is dit het begin.

Home & Lifestyle

Het klopt niet helemaal wat ik zeg, nog verder naar links zit een kleine overkapping, maar dat moest toen ik deze foto's nam nog geschilderd worden, dus dat houden jullie dus nog tegoed.

Ik ben met de camera van links naar rechts gedraaid, waardoor de hele tuin in beeld komt. Bij elke volgende foto zie je een aansluitpunt van de vorige.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Rechts van de stoel op de foto kun je het tuinhekje openen, dat naar het kleine terras onder aan het water leidt. Aan de overzijde van het water (op het zichtbare stukje gras) worden nog wel eens honden uitgelaten, voor de rest zitten we vrij. Als we in de tuin zitten (en dat doen we vaak), kun je ons meestal hier achterin vinden, op het vlonderterras waar je de witte tuintafel ziet staan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

De tuin is jaren geleden door een architect uitgetekend en door een hoveniersbedrijf aangelegd, ze zijn er in totaal zes weken mee bezig geweest. Vooral de betonnen bielzenconstructie onder het vlonderterras kostte veel tijd. Maar dat heeft zijn vruchten absoluut afgeworpen, inmiddels zijn we elf jaar verder en genieten we er nog altijd van!

Ik wens jullie een zomers weekend, genoeg drinken hoor en hou het koel :)!


Liefs, Ingrid

dinsdag 14 augustus 2012

Eenvoud…

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Een aantal weken terug was ik weer eens bij de Potstal, waar ik deze twee kleine en eenvoudige tuinpotjes kocht. Ik had een plaatsje in de woonkamer in gedachten, maar uiteindelijk zijn ze op de tuintafel beland, wat misschien nog wel logischer is ook :).

Aangezien ik nogal van de kaarsjes ben, gebruik ik deze eenvoudige potjes als waxinelichtjes. Voor de komende tijd worden zomerse dagen voorspeld, dus dan hopen we er buiten tijdens warme avonden lang van te kunnen genieten.

Eenvoud en sfeer, vaak heb je niet meer nodig dan dat…

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Ik wens jullie allemaal een fijne dag!

Liefs, Ingrid

P.S. Mocht je mijn give away hebben gemist en wil je graag meedoen, klik dan hier!

woensdag 8 augustus 2012

Franse brocante markt…


Home & Lifestyle

Als je aan Frankrijk denkt, denk je aan brocante en aangezien we op een publicatiebord zagen dat er elke dinsdag een brocante markt in het dorp zou worden gehouden, gingen we in de tweede week van ons verblijf samen op pad. Er stond geen tijd op het bord vermeld maar het was al begonnen toen we er ‘s morgens tegen tienen arriveerden.

Home & Lifestyle

Het was een bescheiden markt met 10 tot 15 kramen, maar de zon scheen en we hadden uitzicht op zee…helemaal goed dus. Ik vond de boeken op de eerste foto wel mooi, maar ik had er geen € 80,= voor over en in afdingen had ik geen zin.

Sowieso kon ik alleen maar gaan voor ‘klein brocante’, want als onze twee dochters en ik mee op vakantie gaan, levert dat steevast een volle kofferbak op…er kon dus op de terugweg ook weinig meer bij. Ik heb hier overigens nog wel iets gekocht…klein van formaat en leuk als herinnering aan deze vakantie. Uiteraard laat ik deze aankoop nog een keer aan jullie zien.

Home & Lifestyle

Na afloop hebben we een terrasje opgezocht waar we alle bezoekers van de brocante markt konden observeren onder het genot van een cappuccino en een kop thee. Als de zee dan zo dichtbij is en de zon zo lekker schijnt, heb je weinig meer te wensen…

Liefs, Ingrid

zondag 5 augustus 2012

Give away Home & Lifestyle…

Omdat het aantal volgers inmiddels ruim over de 700 heen is en het in september alweer drie jaar geleden is dat ik met mijn blog begonnen ben, is het de hoogste tijd voor een klein feestje!

Maison Romantique

Maison Romantique
beide foto's: Maison Romantique

Ik ga deze keer niet uitwijden over hoe leuk ik het bloggen vind, hoe geweldig ik het elke keer weer vind dat jullie de moeite nemen om mijn posten te lezen en er een lieve reactie achter te laten waardoor ik het bloggen nog altijd als heel bijzonder en waardevol ervaar…dat weten jullie als het goed is al lang :)!!

Maar zonder jullie zou ik er nooit zoveel energie insteken, ik krijg er mede dankzij jullie mooie blogs zoveel inspiratie en genietmomenten voor terug : voor dat alles wil ik jullie bijzonder hartelijk bedanken!

Home & Lifestyle

Deze keer wordt het een geheel Franse give-away met voor de winnaar het Franstalige woonblad Maison Romantique en een heerlijk geurend, olijfkleurig stuk zeep!
 
Iedereen mag meedoen, geef in een reactie op deze post aan dat je deel wil nemen aan deze give away. Als je volger bent (of volger wordt), maak je dubbel kans. Natuurlijk vind ik het leuk als je een link plaatst op je blog door middel van onderstaande foto!

Everyone can join my give away, just leave a comment on this post! When you are follower of my blog, you have double chance to win. I would appreciate it very much, if you would link my give away to your blog!

Home & Lifestyle

De naam van de winnaar maak ik 14 september aanstaande bekend, de dag waarop ik mijn 3-jarig blogjubileum vier :) !!

Ik wens jullie allemaal heel veel succes!

Liefs, Ingrid



woensdag 1 augustus 2012

De boom in…


Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Een boom in de tuin heeft zo zijn voordelen :)! Wij benutten overdag vooral de schaduw die het geeft, waardoor het hier op warme zomerse dagen heel goed uit te houden is.

Daarnaast wordt er ook het nodige in opgehangen. Deze waxinelichtjes geven ‘s avonds als het donker is een mooie sfeer.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Toen ik een tijd terug niet goed wist waar ik deze zinken emmer met petunia’s in de tuin wilde plaatsen, heb ik de emmer ook maar in de boom gehangen :)!

Ik wens je een fijne en zonnige dag!

Lieve groet, Ingrid