maandag 31 januari 2011

Give away Home & Lifestyle…

Het is de hoogste tijd voor een feestje want met deze post hoop ik de 50.000e bezoeker van mijn blog te kunnen verwelkomen! En dat is een give away waard want zonder al die bezoekers zou het bloggen lang zo leuk niet zijn!

Nu lig ik altijd wel een beetje overhoop met mijn bezoekersteller, want ik heb de indruk dat niet alles geteld wordt. Maar een andere goede teller heb ik niet kunnen vinden, ik heb er tijdelijk één gehad die ook al mijn eigen bezoekjes telde….nou ha ha, dan had ik nu waarschijnlijk al op de 100.000 bezoekers gezeten, dus dat schoot ook niet op.

Met deze give away wil ik ook heel graag mijn waardering uiten voor al die vele en lieve reacties die ik telkens weer van jullie krijg!! Na mijn vorige post met mijn stapelservies heb ik daarom  besloten om het volgende cadeau te doen…

IMG_2076

Behalve de twee terrines (waar je van alles mee kunt doen, ze zijn ook erg leuk om voor de sier ergens neer te zetten, bijvoorbeeld met een paar oude klosjes er in) krijgt de winnaar ook een stoer hart,  deze fleurige kaart in lentesfeer en een kleine verrassing.

Wat moet je doen om deel te kunnen nemen:

- zorg allereerst dat je volger bent of volger wordt (zichtbaar bij mijn volgers in de rechterkolom van mijn blog).

Laat vervolgens een reactie achter bij deze post, zodat ik weet dat je mee wilt doen. Natuurlijk mag je met bovenstaande foto ook een link op je blog plaatsen!

Je kunt reageren tot 1 maart 2011, die dag maak ik de winnaar bekend!

IMG_2072


Veel succes!

Lieve groet, Ingrid

vrijdag 28 januari 2011

Stapelservies…

Vandaag doe ik mee aan Stapelen op Vrijdag, een leuk initiatief van Irma van de blog Allemaal Kleurtjes. Als je een kijkje op haar blog gaat nemen, zie je meteen wie er nog meer aan het stapelen is geslagen.

IMG_2005

IMG_2007

Het servies heb ik de afgelopen paar jaar bij elkaar gesprokkeld en daardoor is het een allegaartje. Je ziet aan de handgrepen dat er geen één gelijk is, maar dat vind ik persoonlijk niet erg.

Collage stapelen

IMG_2011

Zelfs de leeuwenkopjes op de terrines zijn verschillend van uitvoering, al heb ik in de kast van beide nog meer exemplaren staan. Deze heb ik er maar niet bij gestapeld, ik vond dit al hoog genoeg .

IMG_2012


Ik wens jullie een heel fijn weekend!

Lieve groet, Ingrid

maandag 24 januari 2011

Hyacinth…

IMG_1965

De tuintafel is inmiddels al een tijd sneeuwvrij en ik wilde het graag in voorjaarsstemming brengen.  Dit bakje vol hyacinten zag ik bij het tuincentrum staan, het was flink afgeprijsd dus daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Collage hyacinth

Toen ik de bollen vorige week op de tuintafel plaatste, was het een mooie zonnige dag…ik werd er helemaal vrolijk van!

Met een deuntje in mijn hoofd liep ik weer naar binnen!

Lieve groet, Ingrid

donderdag 20 januari 2011

Kaarslicht…

Als ik alleen thuis ben, het huis lekker opgeruimd is en ik een kop thee heb gezet, mag ik graag de kaarsjes aan doen. Donker buiten of niet…ik vind het heerlijk om te genieten van het moment, van de stilte en van de sfeer die het kaarslicht geeft.

Home & Lifestyle IMG_1934  Home & Lifestyle
  Home & Lifestyle    IMG_1931
Een paar jaar geleden heb ik eens geteld hoeveel kaarsen ik in de woonkamer aan kon steken...dat waren er meer dan 100 en daar was de voorraad aan kaarsen en waxinelichtjes niet eens bij inbegrepen! De meeste kaarsen had ik trouwens nooit aan, meestal liet ik het bij een stuk of zes sfeerlichtjes.

Home & Lifestyle
Gisteren heb ik opnieuw een telling gehouden en ik heb de afgelopen tijd flink ingeleverd...veel verder dan 40 kaarsen, lantaarns en windlichten kom ik niet, maar ik red mij er prima mee. Mocht hier de stroom ooit eens een keer langdurig uitvallen, dan kunnen wij - ondanks de forse terugloop - wat kaarslicht betreft nog dagenlang vooruit...

Ik wens jullie allemaal een hele fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

maandag 17 januari 2011

Golflengte…

Manlief en ik zitten wat wonen betreft niet altijd op dezelfde golflengte. Zo kocht ik een tijd geleden bij Old Basics deze mooie mangeldoek. Ik ben nog steeds erg blij met mijn aankoop en vind de doek ook mooi in ons interieur passen, waar ik al een tijd voor sober probeer te gaan.

IMG_1925
Manlief laat mijn aankopen over het algemeen gelaten over zich heen gaan en soms ziet hij niet eens dat er iets nieuws in de woonkamer aanwezig is. Als ik hem dan vervolgens vraag of hem niets is op gevallen, kan hij maar zo een aantal zaken opnoemen die onderhand aan vervanging toe zijn omdat ze er al zo lang staan.

IMG_1929

Collage doek

Mijn nieuwe mangeldoek  in de schaal viel hem overigens wél op, want ...niet te geloven...op de dag van aankoop vroeg hij heel serieus in een opruimerige bui….

“Is het de bedoeling dat die dweil hier blijft liggen?”

1018smileysogenknipperen

Zucht...

Een schrale troost…ik ben vast niet de enige met zulke ervaringen!

Lieve groet, Ingrid

donderdag 13 januari 2011

Blauw druifje…

Bij de groenteboer zag ik deze blauwe druifjes staan en omdat mijn hyacinten al bijna uitgebloeid zijn, heb ik ze maar gauw meegenomen…hoe meer lente in huis, hoe beter!

IMG_1911a

Ik heb de blauwe druifjes in een bakblik gezet…het is weer eens wat anders en ik kon er ook aardig wat blauwe druifjes in kwijt.

IMG_1915aIMG_1918a

Ik verheug mij al op vanmiddag…een grote pot thee zetten en op de bank ploffen met een stel woonbladen!

IMG_1909b

Lieve groet, Ingrid

maandag 10 januari 2011

Flowers…

Persoonlijk heb ik het liefst echte bloemen in huis, maar ik kan niet ontkennen dat nepbloemen ook erg handig zijn. Je hebt er geen omkijken naar en er staat altijd een vrolijk tafereeltje.

IMG-1898a

De takken die in de emaille kan staan vul ik telkens aan. Ik ben begonnen met magnoliatakken, vervolgens kwamen er besjes bij en onlangs kocht ik twee rozentakjes.

Collage flowers

Aan de kan heb ik een randje kant geknoopt met daaraan het voor mij heel belangrijke woord "HOME".

IMG_1891a

Onderstaande mooie woorden vond ik eens in een woonblad, ik kon mij er helemaal in vinden…

IMG_1900b


Ik wens je een fijne week!

Lieve groet, Ingrid

vrijdag 7 januari 2011

Thee-ei

In mijn vitrinekast staat een oud bestekdoosje. In dit doosje zit een thee-ei, dat van mijn ouders is geweest. Mijn ouders zijn allebei niet meer in leven, daarom is dit voor mij een dierbaar bezit.

IMG_1177b


IMG_1179b

Toen ik het thee-ei wilde fotograferen en uit het doosje haalde, zag ik er een briefje in liggen. Ik vermoed dat mijn ouders dit thee-ei hebben gekregen toen zij in 1958 trouwden, in het briefje staan de namen van een aantal ooms en tantes van mijn vader: broers en zussen (met aanhang) van mijn oma….!

IMG_1180b

Een paar oud-tantes heb ik nog gekend, maar inmiddels zijn ze allemaal al lange tijd geleden overleden.

IMG_1182b


Ik stond dus ineens heel onverwacht met een stuk geschiedenis in mijn hand! Mooi en bijzonder om vast te leggen!


Lieve groet, Ingrid

dinsdag 4 januari 2011

Aankopen fair…

De aankopen van de Country & Christmas fair zou ik nog steeds een keer laten zien…het is al weer even geleden dat we daar geweest zijn en ik verheug mij al weer op de volgende fair! Ik heb niet zo heel veel gekocht, maar met de aankopen die ik deed was ik wel erg blij!

Home & Lifestyle

Het draadmandje is leuk om in de winter binnen neer te zetten en straks als het lente wordt buiten te voorzien van een fleurig plantje. Het blikje voor mijn afwasmiddel vond ik ook wel grappig en op deze manier kan een toch niet al te fraai flesje op een leuke manier op het aanrecht worden gezet.

Home & Lifestyle Home & Lifestyle

Ook viel ik als een blok voor dit kaasplankje. Voor dat doel zullen we het hier niet veel gebruiken, want buiten het plakje voor de boterham eten wij zelden kaas, maar ook voor de sier is dit al een aanwinst.

Een fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

zaterdag 1 januari 2011

Happy New Year and wonderful gifts…

Het nieuwe jaar is begonnen…we hebben 2011 ingeluid bij vrienden, waar we een hele gezellige avond hebben gehad.

Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar ons brengt, ik heb er veel zin in en er staan al een aantal leuke dingen in de agenda. Ook verheug ik mij op een nieuw blogjaar waarin ik weer volop kan genieten van jullie inspirerende blogs!

Zoals ik in 2010 al aangaf (wat klinkt dat ver weg hi hi) zou ik jullie in mijn eerste post van dit jaar laten zien wat voor moois Charlotte van de prachtige blog  Trädgårdsflow mij heeft gestuurd!

Het was een waar feest om alles uit te pakken en ook de geschenken die ik van haar kreeg, maakten mij helemaal blij!!
 Home & LifestyleHome & Lifestyle  Home & Lifestyle  Home & Lifestyle     Home & Lifestyle

Dear Charlotte,
thank you so much for all your wonderful gifts and your friendship!!

Home & Lifestyle

De letters ‘NU’ staan in het Zweeds ook voor nu, voor dit moment.

Voor Charlotte staat NU voor ‘leef vandaag, kijk niet teveel naar het verleden, denk niet alleen aan plannen voor de toekomst! ‘

Voor Charlotte staat NU ook voor ‘waarom wachten als je het vandaag ook kan doen, van saaie dingen die gedaan moeten worden tot dromen en het halen van doelstellingen in je leven…’

Ik denk dat dit hele mooie woorden zijn om het nieuwe jaar mee te beginnen dus…

Leef NU en geniet van elke dag!!

Ik wens jullie allemaal een heel gezond
en sprankelend 2011 toe!

Lieve groet, Ingrid