maandag 29 november 2010

Let it snow...

Als we net zo’n winter krijgen als vorig jaar, dan staat ons nog een prachtige witte wereld vol sneeuw te wachten. Hoewel ik helemaal niet zo’n sneeuwliefhebber ben, heb ik vorig jaar enorm genoten van wandelingen hier vlakbij op de dijk, waarbij we ver van ons af over de weilanden konden kijken en alles wit en wazig was.

Collage hyacint

Ik kreeg er ook na een aantal weken geen genoeg van, het bleef die winter zo mooi liggen en ook in de tuin was het een prachtig gezicht!

Ik weet niet hoe ik dit jaar het eerste sneeuwvlokje ga ervaren, maar in huis maak ik – sneeuw of geen sneeuw - al een klein sprongetje naar het voorjaar. In de glazen vaas staan hyacinten, voorzien van een laagje sneeuw maar eenmaal in bloei ook een voorteken van een nieuw seizoen dat na de winter op ons staat te wachten.

Sneeuw of geen sneeuw, ik laat het gewoon over mij heen komen en maak mij er niet druk om…GENIETEN is tenslotte het toverwoord en als je er open voor staat, kan dat naar eigen invulling in alle seizoenen... 

Lieve groet, Ingrid

zaterdag 27 november 2010

Er op uit en een gewonnen give away…

Gisteren was het weer zover…ons jaarlijkse bezoek aan de Country & Christmas fair in Haarzuilens. Inmiddels is dit de zesde of zevende keer, maar we blijven het alle drie een feest vinden om er naar toe te gaan!

IMG_1454
Het was prachtig weer voor een dag in november, wel koud maar de zon scheen en dat maakte het een stuk aangenamer. Op de fair waren veel leuke accessoires, dit keer viel het mij op dat er veel met jute was gewerkt.

Home & Lifestyle Home & Lifestyle IMG_1457
We hebben drie maal een ronde op het terrein gelopen, natuurlijk afgewisseld met een bezoek aan La Place, waar we ons even konden opwarmen aan een kop thee en waar we heerlijk konden genieten van eerst een warme appelbol met vanillesaus en later een overheerlijk broodje.

In de namiddag zijn we weer vertrokken en reden we op de terugweg via Intratuin Barneveld naar de Espeterhoeve. Daar heb ik al eerder foto’s van laten zien, maar nu was alles in kerstsfeer en dat was wederom genieten. Ik kan nogmaals iedereen een bezoek aan deze boerderij van harte aanbevelen, net als de overheerlijke appeltaart!
  Home & Lifestyle Home & Lifestyle Home & Lifestyle Home & Lifestyle Home & Lifestyle Home & Lifestyle

Wat de aankopen betreft, heb ik mij aardig in weten te houden, tenslotte was ik een dag eerder al heel erg verwend met de gewonnen give away bij Ria van de blog It’s me! Kijk maar even mee…wat was dat een feest om uit te pakken zeg!
 Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Ik had alles maar  even in een schaal gelegd, want het waren zoveel pakjes! Allemaal voorzien van mooie hangers voor in de boom…sneeuwvlokjes, klokjes,  engeltjes, sterretjes, een paar mooie kaarten… op de foto’s is niet eens alles te zien! 

Hier komt dit jaar dus een RCT in huis…a Ria’s Christmas Tree, want reken maar dat al dit moois hier in de boom komt te hangen!

Ria, ik heb je per e-mail al laten weten heel erg blij te zijn met je give away, maar ook hier wil ik jou (en hemmes hi hi)  nogmaals heel, heel hartelijk bedanken!

Mijn aankopen van de fair zal ik een andere keer laten zien!

Een fijne weekend gewenst!

Lieve groet, Ingrid

donderdag 25 november 2010

Advent…

Hoewel er in huis nog geen kerstversieringen zijn aangebracht, ben ik wel bezig geweest met het maken van adventskaarsen. Ik heb wikkels om de kaarsen gemaakt met kerstwensen in meerdere talen en met touw werd elke kaars voorzien van een adventsnummer (besteld bij The Old Stuff Shop).

IMG_1425c
IMG_1436a 
De Advent beslaat de vier weken voor Kerst, vangt altijd aan op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt als op 24 december 's avonds de Kersttijd begint.

In huis kan de advent symbolisch zichtbaar worden gemaakt door het plaatsen van een kaarsenstandaard of een adventskrans met vier kaarsen. Elke zondag wordt een extra kaars aangestoken, zodat op de laatste zondag voor kerst alle kaarsen branden.

IMG_1420b
IMG_1421-horz
IMG_1424c
  
Ik vermoed dat aanstaande zondag - als de adventsperiode begint - de eerste kaars hier niet aangestoken zal worden, omdat ik de kaarsen graag mooi wil houden en wil laten staan tot na kerst. Wel staat er vlak naast de kaarsen een waxinelichtje te branden, zodat er toch een warme gloed over de kaarsen schijnt.

IMG_1429a




===========

maandag 22 november 2010

Een wonder…

Anderhalve week geleden ben ik op kraamvisite geweest…ik vind het telkens weer een wonder om zo’n klein mensje te mogen bewonderen.

Home & Lifestyle

Natuurlijk werden er cadeautjes meegenomen. Thuis heb ik nog gauw even een foto van het knuffelcadeau gemaakt, om het vervolgens in folie te wikkelen en feestelijk aan te kleden.

Home & Lifestyle
Een persoonlijk cadeau geeft het geheel iets extra's, in dit geval een kapstokje met de naam van de baby. Heerlijk was het om zo’n mooi meisje vast te mogen houden en te zien dat alle teentjes en vingertjes er aan zaten, vooral met de wetenschap dat haar ouders vorig jaar ver in de zwangerschap haar zusje zijn verloren
  IMG_1190a 



Wat mooi, zo’n pasgeboren kind
dat helemaal bij ‘t begin begint
zo waar, zo ongedwongen echt
geen stap gedaan, geen woord gezegd
je ziet, dat is ‘t geheim misschien,
veel meer dan wat je ogen zien.


Lieve groet, Ingrid

donderdag 18 november 2010

Herfstkleuren…

Nu de storm van vorige week is verdwenen en de rust in de tuin is teruggekeerd, wil ik jullie graag een paar foto's laten zien van mijn tuin in herfstsfeer. Niet alleen de tuintafel bij het water heb ik aangepast aan de tijd van het jaar (voor de betreffende post, klik hier), ook de tafel dichtbij huis wilde ik in herfststijl brengen.  

De bij de herfst horende bolchrysant staat er inmiddels een aantal weken, de kleur van de bloemen steekt mooi af tegen het groen dat nog aanwezig is. De oliefles komt bij de Action vandaan, het is al een tijd geleden dat ik het kocht. De fles stond eerst binnen, maar de olie stinkt behoorlijk als het lont aangestoken wordt, vandaar dat de fles naar buiten is verhuisd.

Home & Lifestyle 
Home & Lifestyle
Op een herfsttafel kunnen pompoenen en heide niet ontbreken.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
  



IMG_1048b


Deze laatste foto heb ik een paar weken geleden genomen. Was de struik toen nog voorzien van mooie herfstkleuren, na de storm van vorige week zit er geen enkel blaadje meer aan...

Ik wens jullie alvast een heel fijn weekend…

geniet van waardevolle momenten!

Lieve groet, Ingrid

maandag 15 november 2010

White Pearl…

Toen ik laatst een bezoek aan het tuincentrum bracht, zag ik deze voorjaarsbollen staan met de mooie naam White Pearl. Normaal gesproken probeer ik nooit op een seizoen vooruit te lopen, maar dit keer kon ik het niet weerstaan.

Collage White Pearl


Ik weet nog goed hoeveel plezier ik er vorig jaar van heb gehad om telkens een sauskom te vullen met bollen…ik heb daar toen zó van genoten! Dus mocht ik het als zomermens de komende tijd zwaar gaan krijgen (maak je niet ongerust, van een winterdepressie komt het bij mij echt niet)…dan sleept  White Pearl mij er vast wel doorheen.

Home & Lifestyle


Want wie weet hoeveel sneeuw er nog komen gaat...alhoewel ik daar de afgelopen winter ook erg van genoten heb!

Een fijne week!

Lieve groet, Ingrid

donderdag 11 november 2010

Oude boeken…

Aan beide kanten van de bank staat een eenvoudig zwart IKEA tafeltje. Ik zou er best iets anders willen hebben, maar dan wel van hetzelfde formaat en het liefst met de mogelijkheid om er mijn leesmanden weer onder kwijt te kunnen. Zolang ik nog niet tegen iets aan loop dat aan die eisen voldoet, blijven de tafeltjes lekker staan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Rechts van het dienblad is de ruimte vrij, meestal wordt dat stukje gebruikt om een kop koffie of limonadeglas kwijt te kunnen.

Home & Lifestyle

Deze stapel oude boeken met het kleine wijzerplaatje vind ik erg mooi staan. Tot voor kort lag deze stapel in de vensterbank, maar ik schuif nog wel eens wat.

Home & Lifestyle 
Home & Lifestyle  
Home & Lifestyle

Deze oude boeken liggen er puur voor de sier, op zolder liggen onze echte leesboeken die ik graag meeneem wanneer we op vakantie gaan. De afgelopen zomer heb ik in de Provence de prachtige Stieg Larsson trilogie verslonden, jammer eigenlijk dat ik eenmaal thuis weinig tijd  maak voor zulke mooie boeken. Mijn aandacht verschuift zich dan meer naar woonbladen, waar ik overigens nooit genoeg van krijg en waar ik telkens weer van kan genieten

Home & Lifestyle



Ik wens je een fijne dag!

Lieve groet, Ingrid

maandag 8 november 2010

Sfeer…

In huis vind ik sfeer heel belangrijk. Vaak is er niet eens zo heel veel voor nodig, het belangrijkste vind ik dat je ziet dat er met liefde wordt gewoond. Voor mij gaat dat altijd samen met een opgeruimd huis…ik kan pas echt genieten als de rommel verdwenen is.

Home & Lifestyle
Dit stukje kaa(r)s kreeg ik een tijd geleden zomaar cadeau van mijn jongste dochter. We brachten een bezoek aan woonwinkel de Potstal in Valburg en op een gegeven moment werd ik naar buiten gestuurd. Ze kocht dit van haar eigen zakgeld…nu ik er aan terug denk, smelt ik hier ter plekke weer…ik vond dat zo lief!!

Home & Lifestyle
Er ligt een taartschep onder…al is het geen taart, gezien de vorm van de kaars vond ik het toch wel grappig om de taartschep er onder te leggen.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle 
Momenteel staat dit alles op de salontafel…een ideaal plekje om telkens een ander sfeertje neer te zetten.

Home & Lifestyle


Ik wens je een fijne week!

Lieve groet, Ingrid

vrijdag 5 november 2010

Give away Home & Lifestyle…

Laatst gaf ik aan – toen ik mijn 150e post plaatste – dat ik nog even zou wachten en bij 300 volgers een give away zou organiseren. Eigenlijk is dat nog steeds de bedoeling, maar toch gaat ie er nu al uit…er zit nl. een klein kerstgeschenkje bij en die wil  ik natuurlijk wel op tijd verzonden hebben!

Vandaar een vervroegde give away…om mijn 150e post te vieren, alvast een beetje voor het behalen van 300 volgers en om één van jullie heel erg blij te maken!! Een tegenprestatie voor al die keren dat jullie mij blij maken met jullie mooie posten en al jullie lieve en warme reacties…heel hartelijk dank daarvoor, ik geniet hier elke dag en ben nog steeds ontzettend blij dat ik vorig jaar met bloggen begonnen ben!!

In deze give away zit een lief buikkannetje, heel sfeervol met een bos bloemen maar ook erg mooi om zo ergens neer te zetten

Home & Lifestyle  
Home & Lifestyle

Daarbij een mooi sauskommetje en een zakje met potpourri (komt van de kerstafdeling van IKEA)…voor een heerlijk geurtje ergens in huis!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Wat moet je doen om deel te kunnen nemen:
- zorg allereerst dat je volger bent of volger wordt (zichtbaar bij mijn volgers in de rechterkolom van mijn blog).

Laat vervolgens een reactie achter bij deze post, zodat ik weet dat je mee wilt doen. Natuurlijk mag je met onderstaande foto ook een link op je blog plaatsen!

IMG_1165

Je kunt reageren tot en met 4 december aanstaande, een dag later - als Sinterklaas zijn verjaardag viert - maak ik de winnaar bekend!

Veel succes!

Lieve groet, Ingrid

donderdag 4 november 2010

Het cadeau en herfstbonbons…

Allereerst wil ik jullie ook namens mijn dochter Marcella heel hartelijk bedanken voor alle lieve felicitaties die ze voor haar verjaardag van jullie heeft gekregen. Echt geweldig! Ze heeft ze allemaal gelezen en moest vooral lachen om de nieuwsgierigheid van een aantal dames naar de cadeaus....waarschijnlijk uit herkenbaarheid omdat ze zelf ook behoorlijk nieuwsgierig is hi hi!!

Marcella is stapelgek op make-up. Zoals ik veelal op woonblogs te vinden ben, zo surft zij over de hele wereld naar de crème de la crème onder de make-up met als gevolg dat TNT ook nog wel eens een pakketje aan huis bezorgt dat ze per boot vanuit een ander werelddeel heeft laten aanrukken. Dus kreeg ze voor haar verjaardag een internationale make-up bestelling uit Duitsland (daar wist ze vooraf al van) maar was er ook nog een groot vraagteken...HET cadeau. Mega nieuwsgierig was ze...!



HET cadeau...(en daar is ze héél erg blij mee)....is een workshop proffesionele visagie, verzorgd door Angela van Eck, bekend van een column in de Beau Monde. Tijdens deze workshop van 3 uur krijgt ze theorie (is amper nodig, want ze weet al heel veel...deze zomer vertelde ze de dame in de Mac - make-up - store in Marseille precies wat ze moest hebben, als de dame het niet wist, vulde Marcella haar haarfijn even aan en zag ik de betreffende dame met de ogen draaien, verbaasd over de aanwezige kennis) en mag ze zich uitleven op een 4 meter lange make-up bar, waarna er uiteindelijk ook nog eens een mooie foto van haar wordt gemaakt! Niet verkeerd hè...als cadeautje voor je 13e verjaardag!! De workshop is voor twee personen, dus zus Lisanne mag ook mee...en ik ben chauffeur :-(. Als ik tegen die tijd foto's heb en toestemming krijg om ze hier te plaatsen, zal ik jullie laten meegenieten oké?

Nu wil ik jullie laten meegenieten van een een doosje heerlijke herfstbonbons, die ik laatst tijdens ons bezoek aan Intratuin Barneveld (zie mijn post Woonwinkelroute Espeterhoeve)  mee nam. Erg leuk om te fotograferen maar nog leuker om op te eten

Home & Lifestyle

Nu de dagen kouder worden en het buiten vaak nat en grijs is, maken we het binnen gezellig…met kaarsjes maar ook met iets lekkers bij de thee.

Home & Lifestyle
 
Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
  
Deze bonbons in herfstuitvoering passen dan ook prima in dat plaatje…

Home & Lifestyle
Home & Lifestyle


Omdat ik de bonbons vast wilde leggen, was er hier de afgelopen weken nog niets van gegeten. Dat is voor manlief – een ware bonbonliefhebber – een heel knap kunstje, maar toen de bonbons eenmaal bij hem (en de meiden) in beeld kwamen, was het snel op. Uiteraard had ik vooraf wel even een voorproefje uitgevoerd…!

Lieve groet, Ingrid