maandag 8 augustus 2016

Metamorfose meterkast…

Het is voor mijn doen lang geleden dat ik een post op mijn blog heb geplaatst, ik heb zelfs een maand overgeslagen en dat is volgens mij nog nooit gebeurd. Gebrek aan inspiratie was daar toch wel de grootste oorzaak van, maar de komende maanden gaat dat vast beter want ik heb de nodige plannen voor in huis. 

Sinds een paar weken staat het huis op mijn naam en dat geeft mij de ruimte om er mee aan de slag te gaan, geheel naar eigen smaak. Als een soort proefexperiment besloot ik allereerst de meterkast in de hal een metamorfose te geven. De uitstraling daarvan was zo standaard, dat ik eigenlijk niet eens van uitstraling zou willen spreken. 

Home & Lifestyle

Ik had al wel duidelijk voor ogen wat ik wilde gaan doen. Dus op naar de bouwmarkt om het materiaal te halen dat ik nodig had. 

Home & Lifestyle

Volgens plan plaatste ik stijllijsten op de deuren, na eerst de deuren licht opgeschuurd te hebben en te hebben schoongemaakt met een ontvetter. De vorige zin is overigens een stuk sneller getypt dan dat de daadwerkelijke uitvoering verliep, want het was nog een beste klus. Allereerst moest ik precies uitmeten waar de lijsten geplaatst moesten worden, het was tenslotte wel de bedoeling om alles zo recht mogelijk op de deuren aan te brengen. De lijsten werden vervolgens door mij verstek gezaagd, het leek in de woonkamer net een kleine houtzagerij ;-). En al ging er tijdens het zagen hier en daar wel een keer iets fout, uiteindelijk heb ik het best netjes op de deuren gekregen. 

Ik koos voor een doorlopende stijllijst, omdat het mij te druk leek om op elke deur aparte rechthoeken te plaatsen. Ik ben nog altijd blij dat ik deze keus heb gemaakt. Aangezien het verstek zagen in de hoeken niet honderd procent voor aansluiting zorgde, vulde ik die ruimtes op met acrylkit. De stijllijsten bracht ik aan met montagekit. Na een dag drogen bracht ik een laag witte grondverf aan, als basis voor een goede hechting. 

Home & Lifestyle

Ik koos vervolgens voor de lak van Le Noir & Blanc in de kleur Charleston Grey. Nadat ik deze kleur in drie lagen had aangebracht, was ik tevreden met het eindresultaat. 

Home & Lifestyle

Op de contactdoos na heb ik alles meegeschilderd. De contactdoos zag er nog uit als nieuw en ik vroeg mij af of de verf daar wel goed op zou blijven zitten, aangezien ik de dimmer elke avond gebruik om het buitenlicht bij de voordeur op de juiste lichtstand te zetten. Bovendien wil ik er wel weer een gordijn voor en aangezien de gordijnrail in een bocht doorloopt en het gordijn dus voor de contactdoos komt te hangen, zie je daar straks toch niets meer van. 

Home & Lifestyle
Ik ben echt super tevreden over het resultaat en ook best een beetje trots op mijzelf, omdat ik deze klus helemaal alleen heb uitgevoerd. Ik heb de smaak te pakken en denk dat ik de saaie opdekdeuren op de eerste verdieping op soortgelijke wijze ga aanpakken. De leermomenten die ik bij de metamorfose van de meterkast heb opgedaan, kan ik dan mooi toepassen…voor een nog beter resultaat. In het najaar wil ik verder met de hal, het is de bedoeling dat alle wanden gestuct worden en dat er kalkverf op de muren komt! 

Maar eerst ga ik binnenkort op vakantie…heerlijk met mijn dochters naar de Cote d’Azur, genieten van de warmte en de zon. Daar heb ik enorm veel zin in! 

Ik wens jullie allemaal een heerlijke week!

Liefs, Ingrid