maandag 31 augustus 2015

Annabellen…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Hoewel ik met de meubels in de woonkamer niet zo makkelijk kan schuiven, verander ik wel graag de gestylde plekjes op de diverse tafels. Zo ook op de eettafel. Hoe leuk is het dan om de vaas die ik eerder met muurvuller bewerkte met oogst uit eigen tuin te vullen! 

Home & Lifestyle

Ik zag dat ik haast moest maken, want een aantal annabellen waren al door de zon onder handen genomen en van bruine bloemetjes voorzien. Gelukkig dacht ik er deze keer op tijd aan om ook echt een aantal bloemen af te knippen, want bij mij lopen constateren en denken niet altijd even synchroon met daadwerkelijk doen ;-). 

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Ik combineerde de vaas met een tinnen schoteltje van de kringloop, een schaaltje van Hoffz (Seizoen & Stijl) en een dadeltak. Ik ga een poging wagen de bloemen mooi in te laten drogen, zodat we er ook de komende maanden nog plezier van kunnen hebben. 

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

maandag 24 augustus 2015

Waterkruik…

Het is inmiddels alweer ruim drie maanden geleden dat we een dag naar Amersfoort gingen. Amersfoort is niet alleen een erg leuke winkelstad, in het centrum bevindt zich ook een hele mooie zaak die al lang op mijn nog-heel-graag-te-bezoeken-lijstje stond. Het duurde wel even voordat we Sober & Stoer Wonen gevonden hadden, maar het was absoluut de moeite waard.  

Home & Lifestyle

Jan en Arianne wonen zelf in hun winkel, in een afgezet gedeelte beneden bevindt zich de woonkamer. Aangezien je wel een blik in hun woonkamer kunt werpen, doe je er meteen inspiratie op! We werden gastvrij ontvangen en het was zeker geen straf om door de winkel heen te wandelen. Wat stonden er veel mooie spullen!  

Home & Lifestyle

Aangezien moederdag toen nog in het verschiet lag, leek het mij een goed plan manlief een hint te geven. Daar wordt namelijk niet alleen ík heel blij van maar hij ook! Het voorkomt in ieder geval dat hij uren ronddoolt in winkels en maar niet weet wat hij voor mij zou kunnen kopen.  

Home & Lifestyle

Mijn oog viel op deze prachtige waterkruik. Toen ik na een paar weken op moederdag de waterkruik blij en 'verrast' in ontvangst nam, moest er eerst wel weer geschoven worden, maar op dit tafeltje in de hoek kwam de waterkruik het meest tot zijn recht.  

Home & Lifestyle
 Doorkijkje naar de waterkruik

Mocht je nog eens in Amersfoort zijn en van een landelijke stijl houden, dan kan ik je absoluut aanraden om ook even bij Sober & Stoer Wonen langs te gaan. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat je niet slaagt en mocht dat toch het geval zijn, dan is het hoe dan ook een feest om in de winkel rond te neuzen. 

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

maandag 10 augustus 2015

Sfeervol Cannes…

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat we terugkeerden van een heerlijke vakantie in het sfeervolle Cannes. 

Cannes is vooral bekend vanwege het filmfestival, de dure hotels en de zeer kostbare jachten in de haven, maar wij verbleven in het oude deel van Cannes en dat vond ik veel leuker. 

Home & Lifestyle

We huurden een appartement in een van de leukste straten van Cannes. Mooie, hoge huizen met sfeervolle luiken - een smalle autovrije straat en winkeltjes waar je onder andere terecht kon voor Franse delicatessen…een betere plek hadden we niet kunnen hebben. De haven en het strand lagen op hooguit tien minuten lopen bij ons vandaan en de restaurants zaten om de hoek. Aangezien we geen auto tot onze beschikking hadden, was dit ideaal. We hebben de auto dan ook geen enkel moment gemist. Uitstapjes maakten we indien nodig met de trein, per scooter of per boot. 

Home & Lifestyle

Notre Dame de l’Esperance

Het oude deel van Cannes heet Le Suquet. Hier woonden vroeger de vissers. Veel huizen en de smalle straten van Le Suquet zijn honderden jaren oud. Lopend door deze straatjes klommen we de heuvel op richting het fort Château de la Castre en de kerk Notre Dame de l' Esperance. Vanaf de heuvel hadden we een prachtig uitzicht op het Palais des Festivals en de haven.  

Home & Lifestyle

Fort Château de la Castre


Home & Lifestyle

Fort Château de la Castre


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Uitzicht vanaf het fort


Home & Lifestyle

Uitzicht vanaf het fort

Een paar dagen later namen we tegen de middag vanuit de haven van Cannes de boot naar het eiland Île Sainte-Marguerite. Vanaf de boot hadden we mooi zicht op Cannes en het Palais des Festivals. 

Het Palais des Festivals et des Congrès is een modern gebouw. Het bekendste evenement dat daar wordt gehouden is het Filmfestival van Cannes, waar jaarlijks de Gouden Palm wordt uitgereikt. 


Home & Lifestyle

Palais des Festivals et des Congrès


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Zicht op Cannes vanaf het eiland


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Zicht op Cannes vanaf het eiland


Home & Lifestyle

Het eiland zelf staat bekend om Fort Royal, een fort dat enkele eeuwen terug dienst deed als gevangenis en waar nu onder andere een museum is ondergebracht. Toen wij het fort bezochten, was het buiten erg warm en genoten wij van de airco binnen maar voor gevangenen zal het een ontbering zijn geweest om daar te moeten verblijven. 

Het eiland is heel geschikt voor het maken van een lange wandeling, maar vanwege de hitte besloten wij na ons bezoek aan het museum de boot terug te nemen naar het vasteland. 


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Wordt vervolgd!

Liefs, Ingrid