vrijdag 27 juni 2014

Amour à Paris…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Toen ik een paar weken geleden bij een kringloopwinkel was, viel mijn oog op deze foto. De foto stond met de tekst naar mij toe en aangezien Parijs en de Franse taal mijn hart nog altijd flink sneller doen kloppen, trok dit direct mijn aandacht. Onverklaarbaar misschien, maar ik werd er bijzonder door geraakt.

De foto dateert van 15 september 1949. Bijna 65 jaar geleden schreef een vrouw, verblijvend in Parijs, deze woorden aan haar zus.  En al moest ik hier en daar heel goed kijken, uiteindelijk kon ik alle woorden lezen.

15-9-49     Paris

Deux soeurs qui s’aiment (je constate que tu n’est pas 
beaucoup changée, sauf les cheveux bien blanchis)

Twee zussen die van elkaar houden (ik constateer dat je niet 
veel bent veranderd, behalve de erg witte haren)

Home & Lifestyle
Jammer wel dat er geen namen bij staan: wie weet was ik dan iets meer te weten gekomen, want uiteraard roepen de foto en de tekst de nodige vragen op.

Deze schrijvende Franse dame met het sierlijke handschrift had zich in 1949 mijn moment - vele jaren later - bij de kringloopwinkel nooit kunnen bedenken. Des te mooier dat deze eenvoudige foto met liefdevolle woorden niet in een prullenbak is beland, maar is omarmd door iemand, ver weg van (maar ook met veel liefde voor) de stad Parijs.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Ik wens je een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

maandag 23 juni 2014

Brocante…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Mocht je een keer verlegen zitten om een leuk adresje voor brocante, dan kan ik je een bezoek aan De Bosrand in Soest van harte aanbevelen. In dit tuincentrum aan de rand van het dorp zitten dertien winkeltjes van verschillende brocanteurs en in het voorjaar en de zomer kun je er ook terecht voor hele mooie en bijzondere hortensia’s.

Afgelopen zaterdag zijn wij er geweest. We kenden het niet, maar ik vond het echt de moeite waard. De prijzen waren heel acceptabel en het aanbod was behoorlijk groot. Ik was op zoek naar een tafeltje, maar daar ben ik niet voor geslaagd. En alhoewel ik vele interessante items voorbij zag komen, heb ik mij – zij het met moeite – aardig ingehouden.

Dat lag dus niet aan de mooie spullen die ik her en der zag staan. Na een aantal kringloopaankopen wordt het hier weer iets voller in huis en eigenlijk wil ik dat niet. Het zal voor mij altijd wel een worsteling blijven, want ik vind zoveel dingen mooi, maar voel mij ook goed bij een interieur waarbij niet elk plekje is gevuld.

Mijn aankoop is dus heel bescheiden maar ook veelzijdig in gebruik, uiteraard kom ik daar nog op terug.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Een botanische tas, (ik vermoed) voor mooie planten



Home & Lifestyle

Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

maandag 16 juni 2014

Prachtige pioenen…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

In deze tijd van het jaar hebben we regelmatig pioenen in huis. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de lichtroze of witte variant. Op dit moment staat er een heel mooi boeket op het bankje bij het raam. Vanuit mijn stoel heb ik er goed zicht op en kan ik er optimaal van genieten.

Home & Lifestyle

Pioenen zijn wonderbaarlijk van opbouw, daar kan ik mij echt over verbazen. Maar ook het bij de pioenen gevoegde groen is erg mooi en bijzonder fotogeniek. Kan iemand mij de naam ervan vertellen? Het doet mij denken aan het juffertje in het groen, maar daar is de zaaddoos volgens mij anders van.

Ik heb het gevoel dat blogland al een beetje in vakantiestemming begint te komen. Het dagelijkse aantal posten wordt minder en ook het aantal reacties neemt af. Aangezien het voor ons nog wel even duurt voordat we vertrekken, ga ik voorlopig vrolijk door. Bovendien blijf ik het nog veel te leuk vinden jullie verhalen te lezen, reacties te plaatsen, posten te maken en lieve woorden te ontvangen.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Ik wens iedereen een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

maandag 9 juni 2014

Een heerlijke dag op de Pinksterfair…

Afgelopen vrijdag gingen we volgens traditie weer naar de Pinksterfair in Zeist. In tegenstelling tot vorig jaar – toen het ontzettend koud was – scheen de zon deze keer volop en was de temperatuur bijzonder aangenaam.

Home & Lifestyle

Meestal ga ik met twee vriendinnen van mij, maar helaas kon vriendin S. door omstandigheden deze keer niet mee.

Home & Lifestyle

Zoals gebruikelijk deden we meerdere rondes, waarbij in ronde 1 wordt ingeschat wat we willen gaan kopen, in ronde 2 de portemonnee al een paar keer getrokken wordt en in de 3e en laatste ronde de knopen doorgehakt moeten worden en de laatste aankopen worden gedaan.

Home & Lifestyle

Uiteraard was de stand van ‘Babette huis en tuindecoratie’ (mijn favoriet op de fair) weer aanwezig. Een mooie kraam met een gemixt aanbod van spullen. Ik had het voornemen bij haar een mooi tafelkleed met Franse print te kopen, maar helaas was deze niet meer op voorraad.

Home & Lifestyle

Bij de stand van de Beukenhof ontmoette ik blogster Monica van het Moonhuis. Monica wist dat ik een trouwe bezoeker van de fair ben en vroeg mij eerder vorige week of ik deze keer ook van plan was om te gaan. Een afspraak was vervolgens snel gemaakt. Bij Ann van de Beukenhof (dit is Monica’s favoriet van de fair) hebben we een hele tijd gezellig staan kletsen. Ik vond het erg leuk je te leren kennen, Monica!

Home & Lifestyle
De combinatie van zon, goed gezelschap, opgewekte standhouders en een leuke ontmoeting met Monica en Ann zorgde voor een heerlijke dag. De fair is vandaag nog te bezoeken, dus er is nog een mogelijkheid om te gaan.

We hebben Slot Zeist niet met lege handen verlaten, ik zal mijn aankopen binnenkort aan jullie laten zien.

Een fijne week gewenst!

Liefs, Ingrid

maandag 2 juni 2014

In the garden…

Nu de regen plaats heeft gemaakt voor zon, ben ik weer regelmatig in de tuin te vinden. Ik vind het heerlijk om er in te werken en er mijn plannen tot uitvoering te brengen.

Op de achtergrond zie je onze tuinstoelen op het vlonderterras bij het water staan. Ook op warme dagen is dit een ideale plek om te zitten, aangezien er voldoende schaduw is. Bovendien is er in en bij het water altijd iets te zien en te beleven.

Home & Lifestyle
Ik vertelde laatst al dat ik wat meer de hoogte in wil met de bloemen in de tuin. Op bovenstaande foto zie je de lange stelen van de verbena, die bij aanschaf al minstens een meter hoog was. In het tuincentrum werd ik aangesproken door een dame op leeftijd, die mij vertelde dat deze bloem prachtig bloeide en ook nog eens tot ver in het naseizoen. Ze vertelde er met zoveel passie over dat mijn nieuwsgierigheid was gewekt en de plant mee naar huis ging.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Dit jaar heeft ook de hoge klokjesbloem (campanula) een plaats gekregen in de tuin. Op diverse plekken staat deze mooie plant in een witte of paarse kleur in bloei. Inmiddels ben ik er achter dat de naaktslak in de tuin er ook gek op is, sommige jonge planten bevatten nu alleen nog maar een steel…het blad en de bloemen zijn helaas helemaal weg gegeten. 

Home & Lifestyle
Gelukkig staan er nog wel een paar exemplaren die het prima doen. Uiteraard hoop ik dat deze mooie bloemen niet als maaltijd verorberd zullen gaan worden.

De afgelopen week was ik geveld door een pijnlijke blaas-ontsteking. Helaas had de eerste anti-biotica kuur niet veel effect en ben ik  inmiddels met een andere anti-biotica kuur gestart. Uiteraard hoop ik dat het deze keer wel aanslaat, want de pijn en de vele bezoeken aan het toilet waren bepaald geen pretje. Maar als ik kijk naar het leed waarmee mensen dicht om ons heen de afgelopen weken zijn getroffen, relativeer ik het maar snel. Ik wens hen veel sterkte en indien mogelijk een spoedig en volledig herstel.

Liefs, Ingrid