woensdag 29 januari 2014

Een mooie vondst…

Ik mag hopen dat het jullie niet gaat vervelen, dat ik weer eens bij de kringloopwinkel ben geweest. Ik loop er regelmatig naar binnen en al tref ik er vaak niets aan, soms zie ik ook iets staan waar ik helemaal blij van word.

Home & Lifestyle
In eerste instantie was het vooral het uiterlijk van het doosje dat mij aantrok. Er stond aan de buitenzijde geen merk vermeld zodat ik het niet kan nakijken, maar gezien de vormgeving en de beschadigingen heb ik het gevoel dat dit doosje al tientallen jaren oud is.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

De beschadigingen aan het doosje vind ik juist mooi. Toen ik vervolgens zag dat er prachtige, geheel gave onderzetters in zaten, had ik het gevoel dat ik dubbel geluk had.

Home & Lifestyle 


Home & Lifestyle
Soms ben je op het juiste moment op de juiste plek. Aangezien ik dit jaar nog meer mijn best ga doen om het rustig te houden in het interieur, heb ik deze vondst vooralsnog in de broodkast opgeborgen. Maar ik wissel regelmatig af, dus binnen niet al te lange tijd ga ik voor deze aanwinst een mooi plekje in de woonkamer zoeken.

Liefs, Ingrid

vrijdag 24 januari 2014

Voorjaarsbollen…


Home & Lifestyle

 
Home & Lifestyle
Om mijzelf gedegen op het voorjaar voor te bereiden, is het een logische stap dat er bollen in huis worden gehaald ;-). Voor deze gelegenheid wilde ik deze fraaie vaas weer eens vullen, die al even in de kast had gestaan. Toen ik laatst de kast goed had uitgemest, heb ik kritisch gekeken naar wat er stond en bij elk voorwerp goed overwogen of ik het écht nog wel eens zou gebruiken en of ik het écht graag wilde bewaren.

Home & Lifestyle
Daar was bij deze vaas overigens geen twijfel over, dit is een blijvertje. Ik probeer nu telkens in huis af te wisselen tussen de spullen in de kast en de spullen in de kamer…zo is er voldoende variatie en blijft alles in gebruik.

Bij het tuincentrum kocht ik een plastic bakje met hyacinten, dat bij toeval precies in deze vaas paste. Het kleine beetje plastic dat nog zichtbaar was, heb ik mooi weggewerkt met een beetje mos. Ik geef de bollen zo min mogelijk water, naar ik hoop genoeg om de bloemen niet te laten verdorren maar ook niet teveel, om te voorkomen dat ze snel uitlopen. Want zoals de bollen op de foto staan, zo heb ik ze het liefst.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Ik wens iedereen een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

maandag 20 januari 2014

Harspot met vlaaivormpjes…

Al is het inmiddels al weer een paar jaar geleden dat ik in de woonkamer meer dan 100 kaarsen of waxinelichtjes aan kon steken (maar slechts een beperkt deel hiervan daadwerkelijk gebruikte), nog altijd branden hier elke avond een aantal kaarsjes in huis.

Home & Lifestyle
Het aantal is geleidelijk aan teruggebracht naar veertien. Sommige kaarsen vind ik te mooi om aan te steken, maar waxinelichtjes worden veelvuldig gebruikt. De kaarsen en waxinelichtjes hoeven dan ook niet in de gebruikelijke kaarsenstandaards te staan, ik vind het juist leuk om daar andere voorwerpen voor te gebruiken.

Home & Lifestyle
Toen ik van Gea van de blog G-Style niet alleen een lieve kerstkaart kreeg, maar blij verrast ook een drietal vlaaivormpjes van haar ontving (nogmaals super bedankt lieve Gea), wist ik meteen waarvoor ik ze wilde gebruiken. In ieder geval één vormpje functioneert permanent als waxinelichthouder, de andere twee worden door mijn oudste dochter afwisselend ook als onderzetter voor haar drinkglas gebruikt.

Home & Lifestyle
Deze mooie harspot ging laatst in de opruiming mee, toen ik bij het tuincentrum was. Je ziet nog net een stukje lont boven de rand uitkomen, maar aangestoken heb ik deze pot nog niet…dat bewaar ik voor buiten, voor een warme zomeravond.

Home & Lifestyle
Geen probleem, want er zijn kaarsen genoeg op voorraad dus aan sfeervol licht zal het hier ‘s avonds (en op donkere dagen ook overdag) sowieso niet ontbreken. Los daarvan is de harspot ook zonder kaarslicht decoratief genoeg om binnen van te genieten.

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

woensdag 15 januari 2014

Blij met eenvoud…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
In deze maanden van het jaar – waarin de dagen soms zonnig maar soms ook zo grijs kunnen zijn – mag ik graag een bloemetje in huis halen. Meestal is het geen standaard boeket in een vaas. Alhoewel daar niets mis mee is, vind ik het vaak leuker om het net even anders neer te zetten.

Home & Lifestyle
Geen ingewikkelde toestanden, maar heel eenvoudig een paar glazen vaasjes op een rij. Gevuld met anemonen is het simpel, maar geeft het zowel zonnige dagen als óók die grijze dagen extra glans.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Liefs, Ingrid

vrijdag 10 januari 2014

Oude Franse mand…

Eens in de paar maanden vind ik het heerlijk om richting D.oetinchem te rijden om daar een bezoek te brengen aan kringloopwinkel De Opslag. Deze winkel doet haar naam echt eer aan, want er staat ontzettend veel. Net als in andere kringloopwinkels staan er vaak items waar je niets mee hebt, maar toch kom ik er zelden met lege handen vandaan.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Meestal slaag ik bij kringloopwinkel De Opslag zelf, maar dit keer was het raak bij Djé-Dé Brocante, een winkel die in de kringloopwinkel zelf in een eigen ruimte te vinden is. Bij Djé-Dé Brocante staan mooie brocante spullen en eigenaresse Cindy reist regelmatig naar het buitenland om nieuwe aanwinsten voor haar winkel te scoren.

Home & Lifestyle

Toen ik er de laatste keer was, viel mijn oog op deze oude Franse mand. Ik was al een tijd naar iets soortgelijks op zoek en deze viel helemaal in de smaak. Inmiddels staat de mand al een aantal weken bijzonder sfeervol…op ons toilet :-).

Home & Lifestyle
Misschien vind je het wel zonde dat we zo’n mooie mand in de WC-ruimte hebben geplaatst, maar ik kan je verzekeren dat de mand voldoende aandacht krijgt. Tenslotte moet je op de WC toch de tijd uitzitten tot het zover is en dan is het bekijken van deze fraaie mand écht leuk tijdverdrijf ;-).  Bovendien kunnen in de mand veel wc-rollen worden opgeborgen, wat de kans sterk verminderd dat je een keer zonder zit. De mand is dus niet alleen mooi maar ook nog eens heel praktisch.

Omdat het daar lastig fotograferen is, heb ik de mand even naar de woonkamer gehaald, maar inmiddels staat ie uiteraard alweer op het vertrouwde plekje in het kleinste kamertje in huis.

Een fijn weekend gewenst!

Liefs, Ingrid

maandag 6 januari 2014

Een nieuw (voor)jaar…

Nu de kerstspullen zijn opgeruimd en de woonkamer rust uitstraalt, wordt het tijd voor een mooie voorjaarsbloeier.

Home & Lifestyle
Het idee dat we in het nieuwe jaar zijn beland en het voorjaar elke dag een stapje dichterbij komt, maakt mij helemaal vrolijk. Buiten leven en genieten van de bloemen in de tuin en van de zon op mijn huid is tenslotte één van mijn meest favoriete bezigheden.

Home & Lifestyle

Zover is het nog niet, er kan tenslotte nog een dik pak sneeuw vallen. Bovendien moet de natuur ook niet te hard van stapel lopen, want bij een te zachte temperatuur voor de tijd van het jaar gaan alle knoppen te snel open, met alle risico’s van dien.

Home & Lifestyle

Maar binnen kan ik al van het aankomende seizoen genieten. Deze pot vond ik onlangs bij de kringloop en het blauwe druifje past er uitstekend bij. Zo neem ik vanuit mijn favoriete stoel dagelijks al een heerlijk voorproefje op het voorjaar.

Ik wens je een fijne week!

Liefs, Ingrid