donderdag 31 oktober 2013

Dadeltak…


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Aangezien de takken van de berenklauw inmiddels begonnen uit te vallen en niet zo fraai meer oogden, wilde ik graag iets anders om de grespot mee te decoreren.

Bij Nouveau Vivre in Valburg zag ik een mooie dadeltak liggen, bijna elk jaar koop ik er daar wel één. Ze verkleuren snel maar drogen ook mooi in waardoor je er heel lang plezier van kunt hebben.

De grespot staat nu aan de rechterkant van de kast, op het houten krukje. De kleur van de dadeltak is inmiddels al aan het veranderen, de donkere kleur die de dadels straks gaan krijgen, vind ik gelukkig ook erg mooi.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Liefs, Ingrid

* Mocht één van jullie een bezoek aan de Potstal in Valburg brengen, heel iets verder (of iets terug) zit in een zijstraat dus woonwinkel Nouveau Vivre. Eigenaresse Manon en haar moeder runnen daar de zaak, het is altijd een plezier om er naar binnen te wandelen.

zondag 27 oktober 2013

Amaryllisbol…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
In de herfst koop ik meestal een amaryllisbol. Niet alleen de bloem ervan vind ik mooi, ook de bol op zich is heel decoratief.

Ik heb ooit een oud cakeblik op de kop getikt, daar ligt de amaryllisbol nu in, samen met een paar mosbolletjes en enkele kastanjes.

Ik ben er vanuit gegaan dat ik een bol met witte bloem heb gekocht, maar inmiddels begin ik te twijfelen. Volgens de kassière bij het tuincentrum is dat namelijk niet altijd aan de buitenkant te zien.

Alhoewel ik nog niet weet of  ik de bloem zal laten opkomen (de witte variant vind ik wel erg mooi), gaat ie er bij een rode bloem sowieso af…dat is gewoon niet mijn smaak. We wachten af, het wordt bijna een spannend verhaal ;-).

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Ik wens iedereen een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

dinsdag 22 oktober 2013

Een blik in de tuin…

Toen ik jullie laatst onze nieuwe tuintafel liet zien, realiseerde ik me dat ik dit jaar vrij weinig foto’s van de achtertuin op mijn blog heb geplaatst. De zomer kwam pas op gang toen we naar Amerika vertrokken en bij terugkomst heb ik veel posten over onze reis gemaakt. Maar beter laat dan nooit en bovendien is een tuin in herfstsfeer absoluut nog de moeite waard.

Home & Lifestyle
Aan de zijkant van het huis kom je via de poort de tuin binnen. Wanneer je de deur van de poort opendoet, kom je eerst onder een kleine overkapping te staan. Sinds een paar jaar is het houtwerk donkergrijs van kleur en nog steeds ben ik erg blij met de kleurkeus die we toen hebben gemaakt.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Dit overdekte deel biedt in de zomer schaduw en we zitten hier lekker uit de wind. Bovendien is het een ideaal plekje om te stylen, het schilderstrapje staat er nog altijd, net als het belangrijke woord HOME aan de muur

Home & Lifestyle
Ook de tuinladder van de kringloop en de mooie potten van Room 17 (klik) vind je terug in de tuin. De potten laat ik nog even staan, maar zodra het gaat vriezen haal ik ze naar binnen.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Het blad is inmiddels al verder verkleurd dan op al deze foto's, die een paar weken geleden zijn gemaakt. Al zijn de lente en de zomer mijn favoriete seizoenen, depressief word ik gelukkig niet van de komst van de herfst. Je verandert het toch niet en elk seizoen heeft zijn mooie kanten.

Home & Lifestyle
Ik probeer ook dan altijd oog te houden voor mooie dingen en kijk hier…in dit verweerde voederhuisje zie je heel fijn de lijnen van een spinnenweb! Niet gezien tijdens het fotograferen, maar wel tijdens het maken van deze post. Een web…een kunstwerk op zich (ook in de herfst ;-))!

Liefs, Ingrid

donderdag 17 oktober 2013

Brocante dokterskoffer…

Half juli bezocht ik samen met manlief in Hummelo het evenement Vive la France. Tijdens dit evenement werden er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een brocante markt. Omdat aan het begin van de markt een aantal kinderen met een kleedje vol rommel ook hun waar probeerden te verkopen, dachten we even dat het niet veel (kwaliteit) was, maar het tegendeel bleek waar. 

Home & Lifestyle

In de straat waar de brocante markt georganiseerd werd, bevindt zich in een mooi pand Home Sweet Home & Garden. Ik kende de winkel niet, maar ook daar werden we aangenaam verrast. Aangezien ik toen net mijn verjaardag had gevierd en geld cadeau had gekregen, kocht ik hier een brocante dokterskoffer voor een hele aangename prijs. Omdat Home Sweet Home tevens een webwinkel heeft en daar laat zien welke spullen er allemaal verkocht zijn, vond ik daar een tijd later nog de volgende informatie over mijn aankoop.

Home & Lifestyle

Echt een oudje... deze leren dokterskoffer. Prachtig ter decoratie op een kast of bij een oude paspop. Mooi exemplaar, het sluitwerk doet het ook nog goed. Aan één zijde van het handvat is het leer los, waardoor je hem niet aan het handvat kunt dragen. Dit is natuurlijk goed te restaureren.

Home & Lifestyle

Inmiddels ben ik met de koffer naar een schoenmaker geweest. Ik hoopte dat het eenvoudig te stikken zou zijn, maar omdat het leer ingedroogd en daardoor gescheurd is, bleek dat lastig. Om te voorkomen dat het door reparatie niet meer oud zou lijken en de koffer hier toch alleen staat voor de sier, heb ik besloten om het even zo te laten. Aan de rechterzijde is het handvat los, maar op de foto hierboven zie je dat dat helemaal niet opvalt. Hieronder zie je de linkerzijde, die nog wel in goede staat is.

Home & Lifestyle
Hoe dan ook, ik ben er helemaal blij mee en vind de brocante dokterskoffer een aanwinst voor de woonkamer!

Liefs, Ingrid

maandag 14 oktober 2013

Tuintafel in herfstsfeer…

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Omdat de vorige tuintafel minder van kwaliteit werd en er zelfs al voor zorgde dat met regelmaat iemand een splinter in zijn vinger had, werd het tijd om uit te kijken naar een nieuw exemplaar. Het naseizoen is daar ideaal voor, we kochten een mooie tuintafel van recycled hout voor een aangename prijs.

Hoewel de herfst niet mijn favoriete seizoen is (omdat ik dan weet dat de winter ook gaat naderen), vind ik het toch elk jaar weer mooi om de tuintafel een herfstsfeer mee te geven. Met een prachtige bolchrysant in een zinken emmer en enkele pompoenen lukt dat al snel.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

maandag 7 oktober 2013

Annabellen…

Het mooie van de herfst zijn onder andere de geschenken die de natuur ons geeft. In onze voortuin staan veel annabellen en alhoewel een deel van de bloemen toch iets teveel te lijden heeft gehad van de felle zonnestralen van deze zomer, waren er toch een aantal bloemen die er nog mooi uitzagen.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Wat is er dan leuker om de bloemen af te snijden en binnen in een mooie pot te zetten? Ik heb de annabellen meteen laten drogen en hoewel dat nog wel eens verkeerd uit wil pakken, lijkt het deze keer goed te gaan.

Home & Lifestyle
De pot staat aan het einde van de eettafel, op een stoere en grote broodplank. Omdat we meestal met vier personen aan tafel zitten maar een zespersoons tafel hebben, kan het bijna altijd blijven staan.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Op de broodplank vind je meerdere decoraties, ik vind de combinatie tussen verschillende materialen persoonlijk erg mooi.

Home & Lifestyle
Wat heeft één bloem van de annabel toch veel blaadjes! Ik ben blij dat de bloemen mooi ingedroogd zijn, zo kunnen we nog maanden plezier hebben van wat de natuur ons nu geeft.

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

* Kort na het plaatsen van deze post las ik de post van mijn lieve blogvriendin Madelief, waarin ze het droevige nieuws vertelt dat haar man Jan is overleden. Hoewel ik wist dat Jan ernstig ziek was, is het de laatste weken hard gegaan en slaat dit hier in als een bom. Het doet zeer te lezen dat Madelief haar grote liefde los heeft moeten laten en zoveel verdriet moet ondergaan. Lieve Madelief, ik wil jou en jullie dochters enorm veel sterkte toewensen. Ik wens je alle kracht toe om zonder Jan verder te gaan!

vrijdag 4 oktober 2013

Snuffel…

Aangezien het vandaag Dierendag is, lijkt mij dit een goede gelegenheid om jullie eens kennis te laten maken met ons huisdier, met  Snuffel dus ;-).

Home & Lifestyle
Bij andere blogsters zie ik regelmatig hele lieve huisdieren voorbij komen en al leeft ons huisdier niet, Snuffel is ook erg lief en bovendien ontzettend makkelijk. We kochten hem jaren geleden toen de kinderen nog klein waren en ook al zijn zij inmiddels de kindertijd ontgroeid, toch is hij altijd gebleven.

Home & Lifestyle
Op de eerste foto had Snuffel nog niet zo in de gaten dat de camera op hem gericht was, maar op de tweede foto werd ie al alert.

Home & Lifestyle
Toen ik hem echter vertelde dat de foto’s op mijn blog zouden verschijnen, werd ie ineens heel verlegen ;-). 

Een lefgozer is het dus niet, maar Snuffel ligt hier al jaren op de bank en 
ik vermoed dat dat voorlopig ook nog wel zo zal blijven!

Ik wens iedereen een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid