woensdag 26 juni 2013

Koffietijd…


Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Nu de vakantie dichterbij komt, raakt de agenda steeds voller…dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn, maar het is even niet anders.

Sommige vrienden/vriendinnen heb ik te lang niet gesproken en om te voorkomen dat het er door de vakantie wéér weken niet van komt, heb ik inmiddels de nodige afspraken gemaakt. Dus al drink ik het zelf niet, de komende weken heb ik regelmatig "koffietijd"…momenten om (in alle rust en naar ik hoop in de tuin, genietend van de zon) even bij te kletsen, voordat iedereen op vakantie gaat...

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Liefs, Ingrid

***

vrijdag 21 juni 2013

Hanging basket…

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Al jaren hangt er aan het tuinhuis een hanging basket. Lang geleden nam ik regelmatig deel aan groenworkshops, waarvan deze hanging basket één van de resultaten was. In de winter is de mand meestal niet gevuld. Dit voorjaar koos ik voor een mooie petunia, roze van kleur en fraai afstekend tegen de witte wand van het tuinhuis.

De verdorde bloemen haal ik dagelijks weg en ik geef de plant elke dag water, ook op een regenachtige dag. Het is soms verbazend hoe droog de grond nog is, ondanks het feit dat er kort daarvoor genoeg uit de hemel naar beneden is gevallen.

Door de jaren heen is het frame helemaal verroest, maar dat maakt het er alleen maar mooier op.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle


 Een fijn weekend gewenst!

Liefs, Ingrid

maandag 17 juni 2013

Ons vlonderterras in de tuin…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Alhoewel het een paar weken terug niet altijd even zonnig en droog was, waren er gelukkig wel momenten dat ik even met de fotocamera de tuin in kon.

De meesten van jullie weten inmiddels wel dat onze tuin aan de achterzijde van het huis aan water grenst. Het huis zelf is een normale doorsnee hoekwoning, maar de ligging aan het water en het park geeft ons huis absoluut iets extra’s.

Bij mooi weer zitten we graag op het vlonderterras achter in de tuin.  Zo krijgen we het leven in en op het water mee en bovendien staat daar net iets meer wind als bij het huis, zodat het hier ook op warme dagen goed vertoeven is. Ook geeft het groen de nodige schaduw voor het geval we daar behoefte aan hebben.

Inmiddels wonen we hier ruim drieëntwintig jaar, maar onze tuin aan het water verveelt nooit en levert een bijdrage aan een heerlijk plekje heel dichtbij.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Een fijne week!

Liefs, Ingrid

* Namens onze oudste dochter ontzettend bedankt voor alle felicitaties in verband met het slagen, zo lief om te lezen! De vlag hangt nog steeds uit, ze heeft (en gelijk heeft ze) al de nodige feestjes gevierd. Woensdag is de diploma uitreiking (in toga)!

donderdag 13 juni 2013

GESLAAGD!!!

Na een paar stressvolle dagen door de gestolen examens heb ik super goed nieuws, want onze oudste dochter is geslaagd voor haar VWO-examen!! We zijn door het dolle heen!

Toen ze naar de middelbare school ging, had ik twijfels over deze keuze, maar ze wilde het zo graag…haar motivatie was groot. Ook door de jaren heen heb ik twijfels gehad over het feit of het niet te hoog gegrepen was, maar ze heeft laten zien dat je met de juiste motivatie op het juiste moment ver kan komen.

Home & Lifestyle

Ik heb al die jaren tegen haar gezegd dat wanneer zij in één keer zou slagen, ik een hele, hele diepe en respectvolle buiging voor haar zou maken en dat heb ik zojuist gedaan!! We zijn zo trots!

Hier een foto van onze dochter, een paar weken geleden in onze tuin en helemaal klaar voor de prom-night van school. Ze zag er prachtig uit!

Home & Lifestyle

Lieve L.isanne, van HARTE gefeliciteerd…je hebt een geweldige prestatie neergezet!! We gaan lekker feesten en vakantie houden…na de zomer denken we pas weer aan school!

Uiteraard bij deze ook onze hartelijke felicitaties voor alle andere examenkandidaten die zijn geslaagd…wees trots op jezelf!

Ik wens iedereen een fijn weekend en mocht ik de komende dagen iets minder komen buurten, dan weten jullie wat mij van het bloggen houdt!

Liefs, Ingrid

maandag 10 juni 2013

Grèspot…

Met moederdag kreeg ik van mijn lieve dochters een enveloppe met geld cadeau, met het opschrift dat ik dit naar eigen wens bij De Potstal mocht besteden (om naar de vernieuwde website van De Potstal te gaan, klik hier). Van zo’n cadeau word ik altijd blij en op de eerste beschikbare vrije dag reed ik dus meteen die kant op. Het was al even geleden dat ik er was geweest en er waren open dagen in de winkel met als thema high tea.

Home & Lifestyle

De stalen pin waarmee de krans in de vensterbank staande wordt gehouden heb ik voorzien van tillandsia, anders oogt het zo onvriendelijk ;-).


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Doordat ik niet al teveel tijd had, heb ik van de high tea weinig meegekregen maar het geld van mijn dochters is goed besteed. Ik wilde al langere tijd graag een grèspot en vond een mooi exemplaar voor een aardige prijs. Dat laatste had waarschijnlijk ook te maken met het scheurtje aan de bovenzijde, maar ik stoorde mij er niet aan…ik vind het zelfs wel iets hebben. Ik ben er hoe dan ook erg blij mee, de grèspot kreeg een mooi plekje op de houten bank voor het raam.

Mijn dochters voelden zich nogal schuldig omdat ze een enveloppe met geld geen leuk cadeau vonden, maar ik kon mij er prima in vinden. De reden was heel acceptabel (de oudste was erg druk met de voorbereidingen voor haar examens) en bovendien hoeft al die poespas met moederdag  van mij helemaal niet zo.

Aanstaande donderdag hoort onze oudste dochter of ze geslaagd is voor haar VWO-examen! Het gaat er echt om spannen en als we er aan denken, slaan bij ons de zenuwen al toe. Ik hoop toch zo dat we donderdag 100 gaten in de lucht kunnen springen van opluchting en blijdschap! Spannend dus!

Liefs, Ingrid


* Gisteren heb ik de mogelijkheid om anoniem te kunnen reageren uitgezet, er kwam zoveel spam via deze optie binnen! Mocht je toch iets willen weten of willen vragen, dan kun je mij bereiken via mijn e-mail adres, te vinden in de sidebar hier op mijn blog.

* Mocht je nog gebruik willen maken van de actie 6 halen = 5 betalen in mijn kaartenwebshop, wees dan snel...de actie loopt tot en met 15 juni aanstaande.

vrijdag 7 juni 2013

Tuintafel…

Zodra het maar enigszins mogelijk is, gaat bij ons de tuindeur open en leven we buiten. Als we lekker in de zon willen zitten, gaan we meestal achter in de tuin naar het vlonderterras aan het water, maar de maaltijden nuttigen we het liefst aan onze tuintafel, dichter bij het huis.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Vorig jaar stond hier bij de tafel een houten tuinbank die jarenlang dienst heeft gedaan, maar waarvan een houten spijl in de zitting was afgebroken. Aangezien een bank als nadeel heeft dat het (met meerdere personen) lastig aanschuiven is, besloten we deze keer voor vier losse stoelen te gaan.

Alhoewel we het liefst kiezen voor natuurlijke materialen, viel onze keus vanuit praktisch oogpunt op stoelen van kunststof. We hebben weinig bergruimte en dan is het makkelijk om de stoelen in de zomer buiten te laten staan, zonder dat ze direct worden aangetast door regen, zon en wind.

Het staat sfeervol en laten we hopen dat we deze zomer veelvuldig aan onze tuintafel het glas kunnen heffen en van een maaltijd kunnen genieten. Deze week hebben we daar hoe dan ook al een goed begin mee gemaakt!

Een fijn weekend gewenst!

Liefs, Ingrid

dinsdag 4 juni 2013

De natuur zo dichtbij…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Wanneer we onze straat uitwandelen en nog even naar links en naar rechts gaan, lopen wij de dijk al op en vormen de beelden op bovenstaande foto’s ons uitzicht. Ons huis ligt aan de rand van een woonwijk, maar ook aan de rand van het dorp en dat is heerlijk. We hebben de laatste weken de prettige gewoonte om met regelmaat – bij goed weer – een wandeling te maken en dan is een route (deels) over de dijk favoriet.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Er is zo dichtbij dan al zoveel mooie natuur om vast te leggen! Uiteraard al het fluitenkruid, maar ook een paardenbloem is een prachtig object.

En al hou ik wat bloemen betreft niet van de kleur geel, een veld vol koolzaad is een indrukwekkend gezicht, vooral als het al bijna boven je hoofd uitgroeit en je met je camera een gele deken vol bloemen vast kunt leggen.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
We zoeken de natuur soms ver weg, maar ook om de hoek is vaak al zoveel moois te vinden...

Liefs, Ingrid