woensdag 28 november 2012

Kaarslicht…


Home & Lifestyle
Als het buiten grijs en donker is, gaan de kaarsen of waxinelichtjes ook overdag al aan. Ik vind het fijn om mij dan hier in het hoekje van de bank te nestelen, dicht bij het sfeerlicht, het liefst met een woonblad of met mijn iPad, zodat ik in alle rust alle nieuwe blogposten kan bekijken ;).

Home & Lifestyle
Alhoewel de foto - met juist de waxinelichtjes aangestoken - het tegendeel doet vermoeden, is het de bedoeling dat ik over een tijd grotendeels door deze kaarsen heen ben. Dat zou ik natuurlijk kunnen versnellen door alle kaarsen in één keer aan te steken, maar aangezien ik toch nog niet zeker weet wat ik er dan neer wil zetten, vind ik het ook niet erg om er wat langer over te doen. Als er elders in de kamer een kaars vervangen moet worden, wordt deze vanaf nu hier vandaan gehaald, dus als het goed is staan er over een aantal weken weinig tot geen kaarsen meer in deze hoek.

Home & Lifestyle
Het scherm in deze hoek van de kamer staat er inmiddels een paar jaar. Ik haalde mijn inspiratie toen bij woonwinkel L.ifestyle vandaan, maar dit exemplaar kocht ik bij de K.wantum. De beide schermen lijken wat uiterlijk betreft veel op elkaar, maar mijn aankoopprijs was een stuk aangenamer ;).

Home & Lifestyle
Woonbladen genoeg en voor alle dames in huis een plaid, meer heb ik in dit hoekje van de kamer dan toch niet te wensen?

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Ik wens iedereen
een hele sfeervolle dag!

Liefs, Ingrid

P.S. Ben je nog op zoek naar bijzondere kerstkaarten, om te verzenden maar misschien ook wel om iemand een set kaarten cadeau te doen? Kijk dan eens in mijn kaartenwebshop, waar je voor veel doeleinden een geschikte en prachtige kaart kunt vinden! Ik maak je bestelling met veel plezier voor je klaar ;)!

zaterdag 24 november 2012

Seizoen & Stijl On Route…

Gisteren deden ook manlief en ik mee aan On Route van Seizoen & Stijl. We wisten eerlijk gezegd niet zo heel goed wat we moesten verwachten, maar het overtrof al onze verwachtingen. Wat een mooie huizen hebben we bezocht en wat had Seizoen & Stijl alles goed geregeld, het zag er allemaal prachtig uit!!

Op alle adressen kreeg ik toestemming om foto’s te maken, dus ik laat jullie een aantal sfeerplaatjes zien: wij vonden de huizen om van te smullen. Het zijn misschien wel veel foto’s voor één post, maar ik heb er al een aantal laten schieten en meer afvallers kon ik niet over mijn hart verkrijgen. Bij José, de eigenaresse van Seizoen & Stijl, ben ik overigens helemaal vergeten het fototoestel te pakken en dat was jammer, want ook haar huis was prachtig!

Kijk en geniet…

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl(de achterdeur)

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Seizoen & Stijl

Bij deze willen we José, ‘onze’ Lia, de vier huiseigenaren en iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd bijzonder hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid, wij vonden het heel geslaagd!

Mocht je voor vandaag nog twijfelen over deelname, dan kan ik je alleen maar adviseren je twijfels opzij te zetten en zo snel mogelijk On Route te gaan!!

Fijn weekend!

Liefs, Ingrid

donderdag 22 november 2012

Country & Christmas Fair…


Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Gisteren was het weer tijd voor onze jaarlijkse traditie: een bezoek aan de Country & C*hristmas Fair bij kasteel de Haar te Haarzuilens. Vorig jaar maakten we eenmalig een uitstapje naar Spirit of Winter in Apeldoorn, maar dit jaar besloten we toch weer terug te keren op het oude nest.

Mijn twee lieve vriendinnen en ik verheugen ons elke keer weer op deze fair en dat is niet alleen voor de mooie accessoires die er staan. Ook de aanwezigheid van overheerlijke appelbollen met vanillesaus is voor ons al een reden om te gaan. We hebben overigens niet veel gekocht, er is meer aan food dan aan non food uitgegeven ;)!

Tegen half vier begon het te regenen en dat was jammer, want het werd daardoor meteen een stuk kouder. We zijn toen ook niet lang meer gebleven, op de terugreis draaide de verwarming van de auto volop om ons weer op temperatuur te krijgen. Maar desondanks was het weer een heerlijk uitje en is de kans dat we volgend jaar weer gaan bijzonder groot. Dit jaar kun je de fair nog tot en met zondag bezoeken.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Een fijne dag gewenst!

Liefs, Ingrid

P.S. Mag jullie trouwens nogmaals hartelijk bedanken voor alle reacties op mijn vorige post?! Deze waren zo lief! Overigens respecteer ik ook de keuze van medeblogsters, die ervoor kozen geen stem uit te brengen! Ik begrijp hen ook want zelf had ik ook de nodige twijfels (en nog steeds). En of ik nu in de top5 of als laatste eindig, het verandert niets aan het feit dat ik met liefde blijf bloggen en dat alle lieve reacties die ik daarbij telkens weer van jullie krijg mij het meest dierbaar zijn!

maandag 19 november 2012

Aankopen De Potstal en een kerstwedstrijd...

Een paar weken geleden ging ik naar het Open Huis van De Potstal, waar ik hier (klik) al eerder over vertelde. Het is een prachtige winkel, daarom is het een kunst om daar met lege handen de winkel te verlaten. Die kunst beheers ik gelukkig niet ;)!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Ik ben gek op kommetjes en ook deze kon ik niet weerstaan. Op de kom ligt een houten wasplak, die ook mee naar huis ging. De kom en de wasplak horen helemaal niet bij elkaar, maar ik legde de wasplak thuis er bij toeval op en vond het eigenlijk wel een hele mooie combinatie van kleuren en materialen. In de oude bakvormpjes - die ik ook bij De Potstal kocht - heb ik de randen gevuld met spagnum en midden in een groot waxinelicht geplaatst.

Home & Lifestyle
Dat waren mijn aankopen bij De Potstal en nu naar de kerstwedstrijd.

Een aantal dagen terug ontving ik een mail waarin werd aangegeven dat de blog van Home24 een kerstwedstrijd zou gaan organiseren om de top 5 van de beste blogs met decoratie en inspiratie ideeën te kiezen. Er zou een lijst met 15 concurrerende blogs worden gepubliceerd, waarbij mijn blog was geselecteerd als een van de deelnemers. De top 5 zou worden samengesteld door hun fans op social media en door bloglezers, die tot 16 december aanstaande de tijd hebben om hun stem uit te brengen.

Mij werd gevraagd "in de geest van Kerstmis en het delen, de contest zelf ook te promoten", maar eerlijk gezegd was ik in eerste instantie helemaal niet zo enthousiast, omdat ik helemaal geen zin had in competitie. Want tenslotte bloggen we allemaal op onze eigen manier en heb ik geen zin om de strijd met jullie aan te gaan, geen zin in zogenaamde winnaars en verliezers.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik een paar dagen later op de deelnemerslijst geen één blog zag staan die ik volg…ik had verwacht veel bekende medeblogsters aan te treffen! In de mail stond niet vermeld waarom juist mijn blog is geselecteerd, maar nu ik de andere deelnemers niet ken, vind ik de kerstwedstrijd toch nét iets anders worden en zie ik er de lol wel van in om mee te doen. Dus voor iedereen die mijn blog trouw volgt (als volger of als stille lezer): ga eens kijken - klik - en stem op je favoriete blog!! Mocht jouw stem daarbij naar mijn blog toe gaan, dan zeg ik je bij deze met blozende wangen...

heel HARTELIJK dank”!

Ik wens je een fijne week!

Liefs, Ingrid
 

donderdag 15 november 2012

Humor in het interieur…

Al heb ik het zelf weinig toegepast in huis, toch vind ik humor in het interieur erg leuk, als meubels of accessoires een andere toepassing krijgen als oorspronkelijk bedoeld, zoals bijvoorbeeld een oude omgekeerde theepot als hanglamp. 

Toen ik maandagavond iets uit de vitrinekast pakte, zag ik wat oud bestek liggen, ooit bij een kringloopwinkel voor weinig gescoord. Er ging mij een lichtje branden van een op internet gezien idee en ik ging meteen aan de slag. Super leuk om te doen en o zo simpel.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Je kunt de verbogen vork als fotostandaard gebruiken, maar tijdens een (kerst)diner met vrienden kan hier ook een menukaartje worden geplaatst of een kaartje met de naam van je gast, als je graag invloed wil hebben op de tafelsetting. Het is handig om het kaartje dan niet al te groot te maken, zodat nog een deel van de vork er bovenuit komt…anders is het effect meteen verdwenen. Ik heb er een kaartje van De Potstal in geplaatst, dat leende zich er wat formaat betreft uitstekend voor.

Grappig toch ;)?

Liefs, Ingrid

maandag 12 november 2012

"Winterklaar…"


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Nu we toch niet meer om de kou en de regen heen kunnen (al is het aankomende week gelukkig rustig herfstweer), maken we het ons binnen maar zo aangenaam mogelijk. Heerlijk vind ik het om met een plaid over mij heen en met warme sloffen aan mijn voeten op de bank te kruipen, het liefst met mijn ipad of een woonboek, aangevuld met een kop warme thee of chocolademelk. Dan is iets lekkers erbij ook niet verkeerd :).

Laatst kocht ik (bij LB) dit warme plaid voor mijzelf, zodat ik als koukleum niet meer op de vloer met mijn rug tegen de warme radiator aan zou gaan zitten (want los van het feit dat die zithouding niet ideaal is, merk je ook dat het weer gaan staan lang niet meer zo soepel verloopt als jaren geleden ;)). Maar plaid nummer één was nog niet binnen, of mijn jongste dochter zat er al lekker in verwikkeld. Met plaid nummer twee ging het al net zo, want mijn oudste dochter had inmiddels ook ontdekt dat het onder zo’n warme deken toch wel heel aangenaam bankhangen was. Maar met inmiddels drie hele zachte en warme plaids in huis moet het deze winter toch wel gaan lukken.

Waren vorig jaar mijn sloffen ook al heel snel ingepikt door mijn jongste dochter, dat zal mij deze winter met deze nieuwe "sloffen" niet meer gebeuren! Ze zitten héérlijk!!

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Ik wens je een hele fijne week!

Liefs, Ingrid

woensdag 7 november 2012

De Potstal en nieuwe (kerst)kaarten…

Vanmorgen ben ik naar het open huis van De Potstal geweest. Het is sowieso altijd een genot om er rond te wandelen, maar de winkel is nu helemaal in winter- en kerstsfeer gebracht en dat is nog mooier. Het woongedeelte is tijdens deze dagen ook open, daar kun je terecht voor een kop koffie of een kop thee.

Ik wist dat Corine (THUIS) en Gert er ook waren, dus je snapt met wie ik een kop thee gedronken heb! Erg gezellig om elkaar weer te zien en dat in zo’n prachtige ambiance. Uiteraard kon ik er niet met lege handen vandaan komen, de aanwinsten laat ik een andere keer aan jullie zien.

Onlangs kreeg ik enkele mails met de vraag of ik dit jaar weer met (nieuwe) kerstkaarten zou komen. Gezien het succes van vorig jaar was ik dat al van plan, er zitten nu zeven kerstkaarten in de collectie (klik hier), waarbij deze twee kaarten nieuw zijn toegevoegd. Op de foto’s is een watermerk aangebracht om misbruik te voorkomen, op de echte kaarten is dat uiteraard niet het geval. Wil je de andere kerstkaarten hier op mijn blog goed kunnen bekijken, dan kan dat hier.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Ook de onderste kaart met die prachtige bolchrysant is toegevoegd aan de collectie. Hier zie je hoe de (altijd dubbele) kaarten er uit zien, de binnenzijde is altijd blanco. Uiteraard is er een enveloppe bijgevoegd.

Home & Lifestyle
Mocht je een bestelling willen plaatsen, klik dan hier. Daar vind je precies uitgelegd wat je moet doen (heel simpel hoor: de kaartnummers en - per kaart - het gewenste aantal per e-mail doorgeven met uiteraard je adres) en vind je de gehele collectie bij elkaar. Voor alle (kerst)kaarten geldt een beperkte oplage, dus op = op.

Nu lekker aan de slag met mijn nieuwe aanwinsten van De Potstal, kijken of ik er een mooi plekje voor vinden kan ;)!
Liefs, Ingrid