dinsdag 30 oktober 2012

De overtreffende trap…

Zoals trouwe lezers van mijn blog wel weten, ben ik een liefhebber van de kringloop. Het is elke keer een verrassing wat je aantreft: soms heb je meerdere keren weinig geluk, een andere keer vind je iets, waardoor je helemaal in je element bent, al was het alleen maar voor de prijs en voor de adrenaline! Je krijgt er tenslotte voor weinig heel veel inspiratie van en het levert thuis de leukste verschuivingen op!

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Manlief deelt mijn passie voor de kringloop niet, maar vindt gelukkig de meeste aankopen goed. Toch ben ik er van overtuigd dat hij in gedachten nog weleens zijn schouders ophaalt (zijn wenkbrauwen fronst en zijn ogen naar de hemel opslaat), maar het ondanks dat gedoogt, wetende dat zijn vrouw er gelukkig van wordt.

Maar gedogen is nog geen begrijpen Knipogende emoticon!

Home & Lifestyle

Het nut van de aankoop van dit houten trapje ontging hem dus ook volledig (tenslotte had ik in het voorjaar ook al een grote houten ladder de tuin in gezeuld). En met mijn opmerking dat in de woonbladen deze trapjes juist vaak binnenshuis ter decoratie worden geplaatst, werd het al niet veel beter…aan zijn gezicht was duidelijk te zien dat  ik te ver was doorgeschoten, blijkbaar naar de overtreffende trap ;). 

Home & Lifestyle

Omdat ik niet zomaar opgeef, laat ik hem nu met regelmaat afbeeldingen zien uit woonbladen, waar zo’n trapje in huis bijzonder fraai staat uitgestald. Maar ondanks mijn enthousiaste toelichtingen tot nu toe zonder enig resultaat ;)!

Voorlopig blijft deze aankoop dus buiten staan. Mocht het trapje ooit naar binnen worden gehaald, dan zijn jullie uiteraard de eersten die het horen ;)! En anders is er in de tuin ook vast wel een heel mooi plekje vinden...

Liefs, Ingrid

vrijdag 26 oktober 2012

Eenvoud in de herfst…

Alhoewel dit potje ook vaak zonder bloemen op de salontafel staat, vond ik het nu ook mooi om het een beetje in herfstsfeer te brengen. Eenvoudig met een hortensiabloem uit eigen tuin

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
De kleur van de bloem heeft zich aanpast aan de tijd van het jaar met een mooie mengeling van herfsttinten.

Home & Lifestyle
Gecombineerd met ingedroogde dadeltakken van vorig jaar vind ik het een mooi geheel, uiteraard mag ook een dennenappel niet ontbreken.

Home & Lifestyle
Ik wens iedereen een heel fijn weekend!

Liefs, Ingrid

dinsdag 23 oktober 2012

Buitentafel…

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Werden we afgelopen weekend nog getrakteerd op een paar mooie herfstdagen, aan het eind van de week schijnt een koufront ons te naderen en kunnen de warme jassen écht van zolder worden gehaald. Een mooie nazomer lijkt er dan niet meer in te zitten, de temperatuur daalt zelfs naar waarden beneden normaal.

Op de buitentafel staat een bolchrysant in een zinken gieter. Als ik in augustus de bolchrysanten al bij tuincentra zie verschijnen, negeer ik ze het liefst maar nu – richting eind oktober – mag het. De appeltjes krijg ik jaarlijks van mijn schoonzus, ik vind het elke keer weer leuk om er mee te decoreren.

Ik hoop dat er niet al te veel regen gaat vallen in de komende weken, anders vrees ik dat de appeltjes niet zo lang mooi zullen blijven. In de zinken gieter bleken al gaatjes in de bodem te zijn geboord, dus de kans dat de chrysant door regen zal 'verzuipen' is gelukkig minder groot.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
Ik wens je een fijne week!

Liefs, Ingrid

woensdag 17 oktober 2012

Dadeltakken…

Een paar weken terug reed ik naar Nouveau Vivre in Valburg, de woonwinkel waar ik vorig jaar ook mijn dadeltak kocht (en waar ze ook via de website te bestellen zijn). Ik wilde er graag een exemplaar bij, maar helaas zijn ze alleen in de herfst verkrijgbaar...ik moest dus nu mijn slag wel slaan :).

Home & Lifestyle

Eenmaal thuis legde ik een takje bij de eierdopjes in de keuken en kwam een ander deel in de etagère terecht.

Home & Lifestyle

Hier op de foto’s zijn de dadeltakken nog groen, maar inmiddels zijn ze al diep paars van kleur.

Home & Lifestyle

En hoewel ik dat dieppaarse ook heel mooi vind, zouden ze van mij best wel wat langer deze groene kleur mogen behouden

Home & Lifestyle

Hoe dan ook, nu we overdag steeds meer binnen zijn, het  ‘s avonds buiten steeds eerder donker is en de kaarsjes al vroeg worden aangestoken, dragen ook de dadeltakken bij aan een sfeervol interieur...

Een fijne dag!

Liefs, Ingrid

zondag 14 oktober 2012

Kostbare momenten…

Home & Lifestyle
Deze post onder de titel Kostbare momenten stond al een tijd klaar om gepubliceerd te worden. Ik vertelde er in dat ik zo kan genieten van die stille momenten thuis, die momenten dat je alleen bent, de kaarsjes aan hebt gestoken en met een kop thee en een woonblad plaats neemt op de bank...kostbare momenten voor jezelf. Toch heb ik de behoefte om de inhoud van deze post te veranderen, maar niet de titel...deze blijft staan.

Home & Lifestyle
In blogland zijn we erg geschrokken van het overlijden van Anne van de blog Ambrozijn en oude kant. Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen er op haar eigen manier bij stil staat, ik weet zeker dat Anne dat bijzonder gewaardeerd zou hebben. Het doet goed te merken dat we niet achteloos een reactie bij elkaar achter laten, maar dat er een onderlinge band is, dat vriendschappen ontstaan en lief en leed met elkaar wordt gedeeld, dat je hier écht iemand bent.

Home & Lifestyle
Deze week hoorden we om ons heen meer nare en verdrietige berichten, soms via via maar ook dicht(er)bij. Berichten over ernstige ziekte en berichten over ontslag, waardoor het leven ineens helemaal op zijn kop komt te staan.

Daarom draag ik deze post niet alleen op aan Anne, maar aan iedereen die met narigheid te maken heeft, die een onzekere toekomst tegemoet gaan en hele spannende tijden door moeten maken.

Home & Lifestyle
Kostbare momenten...dagen gaan soms ongemerkt aan ons voorbij, maar in onzekere tijden besef je pas dat elke dag er één en elke dag bijzonder is! Ik wil iedereen die het nodig heeft heel veel sterkte toewensen...

Liefs, Ingrid

vrijdag 12 oktober 2012

Een spiegel met een verhaal…

Eerder liet ik jullie al het resultaat van deze metamorfose zien, maar dat was eigenlijk nog niet alles! Nu deze mooie spiegel er aan toe is gevoegd, is het écht helemaal af (en is dit voorlopig ook écht de laatste post over dit hoekje in de kamer ;))!

Home & Lifestyle

De spiegel komt uit Frankrijk. Op de heenweg naar onze vakantiebestemming hadden we een overnachting in een hotel, dat naast een groot winkelcentrum gelegen was. Voordat we er naar binnen liepen, riep ik al iets over brocante, maar eerlijk gezegd verwachtte ik dat daar helemaal niet te vinden. Brocante was er ook niet, maar ik trof er wel een hele leuke woonwinkel aan.

Home & Lifestyle

En dan gaan die woonradertjes onder mijn hersenpan versneld draaien. Ik zag deze spiegel en was meteen verliefd, maar met een overvolle auto maakte ik uiteraard geen schijn van kans. En ondanks de liefde voor wonen en interieur verlies ik veiligheid en realiteit niet uit het oog: nee, de spiegel kon ook echt niet op de achterbank bij mijn twee dochters op schoot Knipogende emoticon!

Home & Lifestyle

Maar ter plekke had ik al gauw een oplossing gevonden! Op de terugweg zouden we hier namelijk weer langskomen en de winkel was dichtbij de snelweg gelegen. En aangezien onze oudste nog een week langer in Frankrijk zou blijven en haar plekje in de auto op dat moment al vrij zou zijn, was dat dé gelegenheid om de spiegel alsnog te kunnen vervoeren!

Home & Lifestyle

Manlief en jongste dochter hebben op de terugweg in de winkel alles gelaten ondergaan, zij kennen mij inmiddels al langer dan vandaag maar weten ook dat zij mij er een groot plezier mee hebben gedaan en dat ik er heel blij mee ben! Dit is nu zonder radiator en mét spiegel toch veel mooier?!

Fijn weekend!

Liefs, Ingrid

maandag 8 oktober 2012

Stoer schaaltje…



Home & Lifestyle

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Hoewel ik voorheen voor het gemak en de veiligheid meestal alleen waxinelichtjes aanstak, heb ik tegenwoordig bijna altijd wel een kaars in de woonkamer branden.

Kaarsen stonden er overigens altijd wel, maar ik vond ze er niet altijd fraaier op worden als ze een tijd hadden staan branden. Aan kaarsen heb ik dus nooit een gebrek gehad, maar ze stonden er dus veelal voor de sier en de kaarsen die echt bijzonder van vorm of van uitstraling zijn, steek ik ook nu nog niet aan.

In dit stoere schaaltje staat nu een kaars uit die voorraad van toen. Vandaar ook dat de kaars wit is, tegenwoordig koop ik meestal kaarsen, die grijs of bruin van kleur zijn. Samen met een laagje mos vormen de schaal en de kaars een mooi geheel.

En als het buiten somber weer is en ik geniet van een vrije dag, dan kan het maar zo dat ‘s morgens rond negenen dit lichtje al brandt

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle


Een fijne herfstweek gewenst!

Liefs, Ingrid




donderdag 4 oktober 2012

Herfst…

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Als liefhebber van de lente en de zomer duurt het bij mij altijd even voordat het herfstgevoel op gang komt, maar onlangs was ik zelfs even niet te houden :) ! Ik had er gewoon zin in om een herfstpost te maken en hoe kan ik dat beter doen dan met dennenappels, kastanjes, kransen en pompoenen!

In huis hangen kransen en liggen her en der dennenappels en kastanjes, buiten op de tuintafel heb ik een herfsttafereel met pompoenen staan. Deze haal ik altijd een paar dorpjes verderop bij een boer, wiens erf rond deze tijd helemaal vol staat met pompoenen. De pompoen op de eerste foto viel mij daar meteen in het oog, het bleek voor hun – maar ook voor mij – een nieuwe variant die het dit jaar bijzonder goed had gedaan. Ik hoop dus maar dat deze volgend jaar weer in het assortiment zit.

Net als gisteren belooft het vandaag een natte herfstdag te worden bij een graad of 14. De winterjas heb ik nog niet aan gehad, ik ga zo dadelijk buiten maar eens testen of dat al nodig is...

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle
lantaarn: Action

Home & Lifestyle

Een fijne dag!

Liefs, Ingrid

maandag 1 oktober 2012

Zo goed als af…

Zoals ik hier (klik) al aangaf, had ik vooraf al een bijzonder goed gevoel over de metamorfose van de wand tussen de deur naar de hal en de inloop naar de keuken. De radiator en het witte kastje gingen de kamer uit, potten verf en een brocante tafel kwamen de kamer in. Om 'de spanning' niet verder op te voeren, hier het resultaat

Home & Lifestyle

De wand heb ik geverfd in de kleur Cape Cod Grey (Painting the Past), het tafeltje met verf van Pure & Original, kleur ThunderSky. Rechts van het tafeltje zie je nog waar de verwarmingsbuizen in de vloer hebben gezeten, de gaten zijn voor nu even opgevuld met krantenpapier zodat spinnen en ander ongedierte niet de kans krijgen vanuit de kruipruimte van onze gastvrijheid gebruik te maken ;)! Helaas hebben we geen restant stuk vloer meer kunnen vinden, dus we moeten nog wel iets bedenken om dit mooi weg te werken.

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Ik ben er heel blij mee, het is zo'n verschil met voorheen!

Een fijne week!

Liefs, Ingrid

P.S. Mocht ik iemand een plezier kunnen doen met de radiator: het staat te koop en is bijzonder geschikt voor een grote ruimte, een schuur of een bedrijfspand ;)! Het witte kastje dat hier voorheen stond is al verkocht.