vrijdag 29 januari 2010

Tijd over..

Als ik tijd heb en er verder niemand thuis is, vind ik het heerlijk om zomaar mooie plaatjes te schieten en mijn fototoestel uit te proberen. Ik haal dan overal in huis mijn voorwerpen vandaan. Het kan maar zo zijn dat het er na die tijd maar heel even staat en dat ik dan alles weer op z’n originele plek neerzet, maar soms laat ik het ook staan. Zo is het telkens anders…door diverse voorwerpen met elkaar te combineren...
Dat is toch wel het voordeel van de digitale camera…. ik schiet veel foto’s, maar verwijder er ook meteen al een aantal van het toestel. Wazig, verkeerde belichting of niet tevreden…het wordt meteen van het schijfje gewist.

Hier het resultaat van zo’n heerlijk moment…alleen thuis en het toestel zijn werk laten doen!



Home & Lifestyle Home & Lifestyle  Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle  
Telkens voeg ik een voorwerp toe om te kijken wat het effect er van is…soms is het niets… en als ik het mooi vind, leg ik het vast. De bovenstaande foto komt van De Potstal, we kregen deze mee bij een bezoekje aan deze winkel.


Home & Lifestyle
Home & Lifestyle   

Home & Lifestyle
Ik wens je een heel fijn weekend!

Lieve groet, Ingrid

woensdag 27 januari 2010

The Notebook…een prachtige film!!

Als je deze film nog niet hebt gezien en zin hebt in een prachtige film, dan kan ik je deze van harte aanbevelen!! De verfilming van het boek van Nicholas Sparks is zó mooi, zó ontroerend, romantisch en aangrijpend…ik ben er helemaal vol van!! Ik heb hem al meerdere keren gezien, maar ik hou het nog steeds niet droog...en het zou mij verbazen als dat jou wel lukt!!

The Notebook
De film gaat over Allie en Noah, die een zomer vol hartstocht en passie beleven. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en moet Noah naar het front. Allie is verscheurd door verdriet, maar verlooft zich na een paar jaar. Wanneer Noah na de oorlog terugkeert, is zijn hart gebroken als hij ziet dat Allie een ander heeft. Toch zijn Allie en Noah elkaar niet vergeten...

The Notebook 1

De film is echt zóveel mooier en zóveel meer dan bovenstaande beschrijving!!! Misschien een idee voor Valentijnsdag...!!

En behalve mijn enthousiasme over deze film wil ik ook mijn enthousiasme over alle lieve reacties die ik tot nu toe op mijn give away heb gehad even kwijt! Dat is echt ook zó leuk!! Bedankt allemaal daarvoor!! Inmiddels hebben zich ook nieuwe volgers aangemeld, die ik bij deze van harte welkom wil heten!!

Lieve groet, Ingrid

maandag 25 januari 2010

Mijn give away…

In een eerdere post vertelde ik jullie al over de aanmelding van mijn 100e volger en daarom bij deze mijn give away…!! Van mijn vorige give away heb ik door al die enthousiaste reacties ontzettend genoten en ik  hoop het deze keer als net zo leuk te ervaren!!

Home & Lifestyle

Wat  kun je winnen…

* een jute zakje van Jeanne d’Arc Living met de tekst “La Poste France”, leuk met een bundel kaarsen er in…
* een kaartje van Jeanne d’Arc Living...

* een antiekzilveren bedeltje in de vorm van een bloem, deze kun je bijv. met een klein speldje in een kaars prikken, eventueel vastgebonden met kant of een stoer stukje touw...
* een vel muziekpapier uit 1938, prachtig om mee te decoreren!!

Home & Lifestyle
Door bij deze post een berichtje achter te laten kun je deelnemen aan deze give away!! Natuurlijk vind ik het ook leuk als je op je eigen blog een link plaatst! Deelname kan door iedereen: door mijn vaste volgers, door anonieme lezers (zorg wel dat ik je kan bereiken als je de winnaar bent), door volgers in het buitenland maar ook als je voor de eerste keer mijn blog bezoekt!!

Home & Lifestyle
Tot dinsdag 9 februari aanstaande heb je de tijd om te reageren. Daarna zal ik mijn jongste dochter vragen om een laagje geluk over de lootjes heen te blazen en het winnende lot te trekken!!

Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!!
 
Lieve groet, Ingrid

zaterdag 23 januari 2010

Kaarsvet…

Geïnspireerd door mooie resultaten op andere blogs ben ik laatst ook eens aan de slag gegaan met het maken van kaarsen en vormpjes. Goed gelezen wat er stond…au bain marie de kaars gesmolten, ervoor gezorgd dat ik lontjes klaar had liggen…het resultaat moest wel goed zijn!

Home & Lifestyle
 
Het resultaat is ook leuk, maar ha ha…wat een geklieder!! Het vullen van de grijze kommetjes was geen probleem, maar die vormpjes…!! Ik drukte of het kaarsvet te vroeg uit de vormpjes of wachtte weer te lang waardoor het kaarsvormpje barstte op het moment dat ik er een gaatje in wilde prikken. Ook liep het kaarsvet aan de onderkant van de vormpjes er eerst aan alle kanten uit…!
 Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

En het schoonmaken…ik geloof dat dat mij uiteindelijk nog de meeste tijd heeft gekost! Het kaarsvet bleef overal aan zitten!!

Ik denk dat ik het een volgende keer anders moet doen…!! Heb je tips voor mij?

Ik wens je een heel fijn weekend!!

Lieve groet, Ingrid

P.S. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de lieve felicitaties en reacties n.a.v. mijn vorige post!!

woensdag 20 januari 2010

Hoera, 100 volgers...!!

Het is zover en ik ben er super blij mee! Mijn 100e volger heeft zich op mijn blog aangemeld en dat had ik vier maanden geleden toen ik met mijn blog begon absoluut niet verwacht!! Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers van harte welkom heten en uiteraard al mijn trouwe volgers heel erg bedanken!! Een deel van jullie reageert zo trouw en lief met een berichtje…ik verheug mij er vóór het lezen al op als ik zie van wie het afkomstig is en ik vind het altijd zo gezellig dat jullie langskomen! Maar ook de anonieme volgers zijn mij dierbaar…ik word heel blij van een onverwachte reactie waarin iemand aangeeft mij al gedurende lange tijd met veel plezier te volgen. Daar doe ik het óók voor!!
   Home & Lifestyle
 Home & Lifestyle
Home & Lifestyle

Deze harten en bloemen zijn voor jullie allemaal...!!

Home & Lifestyle
Bij mijn 50e post in december heb ik aangegeven dat ik bij 100 volgers een give away zou organiseren!! Deze is in de maak, maar omdat er al een paar give aways bij andere blogs zijn en omdat ik mijn give away nog niet compleet heb, kom ik daar binnen nu en een paar weken op terug!!

Wil je aan de andere give aways meedoen, kijk dan even aan de rechterzijde van mijn blog!! Zowel bij Musje als bij Mayflower zijn hele leuke prijzen te winnen!!

Lieve groet, Ingrid

dinsdag 19 januari 2010

Ik geef je een roosje…

Er gaat geen week voorbij zonder dat er bloemen in huis staan, al maken ze in deze tijd ook wel eens plaats voor voorjaarsbollen. Mijn favoriete kleuren zijn  wit, rose, paars en lila…met oranje of gele bloemen maak je mij over het algemeen minder blij.

Home & Lifestyle
Deze aan elkaar vastzittende vaasjes heb ik al lang en ik gebruik ze graag. Ze nemen niet veel plaats in en als je ze op de salontafel hebt staan, is televisie kijken voor niemand een probleem...bij een groot boeket wil dat nog wel eens lastig zijn. Dit keer heb ik er roosjes in gezet.

Home & Lifestyle
IMG_3183   
Soms neemt Martin ook wel eens een bloemetje voor mij mee..dat vind ik dan zo lief! Te vaak hoeft ook niet, want dan wordt het gewoon en dat is juist niet de bedoeling!

Home & Lifestyle


Nu schiet mij ineens een liedje te binnen

♫ Ik geef je een roosje, m’n roosje…

ik geef je een roos elke dag ♫

zaterdag 16 januari 2010

Postes 98 – winters plekje

Dit is mijn plekje op de grond, waar ik in de winter graag mag zitten om te lezen of tv te kijken. Deze kussens liggen voor de radiator en naast de steigerhouten tafeltjes.

Home & Lifestyle
Om te voorkomen dat ik mijn vel verbrand, zet ik het grijze kussen in mijn rug en wel  zodanig dat ik nog voldoende warmte voel van de radiator. Met een kop thee, een woonblad en kaarsjes aan kom ik er mijn tijd wel door. Alleen het overeind komen…de jaren beginnen te tellen en dat is nog wel eens lastig na een lange zit!

Home & Lifestyle

Ik kocht het grijze kussen laatst bij Nouveau Vivre in Valburg. Mocht je daar zijn, ga dan ook even naar de Potstal die er vlak om de hoek zit. Als je van de laatste winkel meer wilt weten en alvast wilt genieten van de winkel, klik dan hier voor een eerdere post over De Potstal.
 
Home & Lifestyle
De onderste twee witte kussens (het lijkt één kussen, maar het zijn er twee) gebruikt mijn jongste dochter vaak. Ze sleept de kussens richting televisie, plaatst ze achter elkaar zodat ze er lekker kan liggen en een heerlijk plekje heeft om tv te kijken. 

Home & Lifestyle
Ik wens je een heel fijn weekend!


Lieve groet, Ingrid

woensdag 13 januari 2010

Salontafel…

Bij een eerder bericht waarin ik vertelde over de aanschaf van onze vitrinekast vroeg Wil van Casa Nostra in haar reactie zich af of de aankoop van de salontafel  - in eerste instantie was dat tenslotte de reden waarom we naar Rio Stores waren gegaan – eigenlijk wel was doorgegaan…?!
     Home & Lifestyle

Home & Lifestyle 

We hebben toen inderdaad de salontafel ook gekocht, dus het werden twee vliegen in één klap!! De kleur van de salontafel past mooi bij de vitrinekast en de broodkast.

Je ziet op de foto mijn liefde voor kaarsen en olielampen, vandaar dat ik ook zo blij ben met het formaat van de tafel…ik kan er lekker veel op kwijt!
   
Onder de salontafel liggen mijn woonbladen. Aan de voorzijde zie je links een eerdere jaargang van de Ariadne at Home en rechts de Seasons liggen.

Home & Lifestyle

In de grote mand daarachter liggen de meest recente nummers van Ariadne at Home, Jeanne d’Arc Living en Wonen Landelijke Stijl.  De rest van het jaar kan ik telkens de nieuwe uitgave van één van de bladen bijvoegen, zodat ik aan het eind van het jaar de mand helemaal vol heb liggen en de bladen naar boven verhuizen (en bij al die andere jaargangen worden gevoegd, die ik ook allemaal bewaard heb).

Ja, ik geef het volmondig toe…gewoon volledig uit de hand gelopen verslaafd aan woonbladen, maar ik voel mij er zó gelukkig bij hi hi!!


Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Natuurlijk kan ik het niet laten om weer in te zoomen op de hyacint, die ook dit keer zoveel prachtige bloemen geeft. Het blijft telkens een wonder!

Ik wens je een hele fijne dag!! 

Lieve groet, Ingrid

zondag 10 januari 2010

Blauw druifje…

Laatst was ik bij het tuincentrum (die zin kan ik bijna wekelijks wel gebruiken want ik ben er redelijk vaste klant hi hi), waar ik deze  krans haalde. Lekker in de opruiming, dat vind ik altijd leuk…! Ook drie potjes met blauwe druifjes gekocht en er thuis heerlijk mee aan de slag gegaan!

Ik heb de krans van mos op een platte schaal gelegd, twee potjes leeggehaald en de bolletjes in de krans geplaatst. De bolletjes in het derde potje heb ik gedeeld, zodat ik de lege ruimte aan de linker- en rechterzijde van de andere bolletjes in de krans op kon vullen.

Home & Lifestyle
 

Home & Lifestyle

De sneeuw heb ik er daarna over heen gestrooid, om de winter nog een tijdje in ere te houden. Je bent er zo mee klaar...langer dan tien minuten ben je er niet mee bezig!!

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Een ideale manier om heel eenvoudig maar toch met een leuk resultaat ook al een beetje het voorjaar in huis te halen!

Ik wens je een hele fijne zondag!


donderdag 7 januari 2010

Mijn vitrinekast…

In mijn vorige post vertelde ik over het woordenboekje van mijn opa. Dit boekje staat in onze vitrinekast en ik realiseerde mij dat ik deze kast helemaal nog niet op mijn blog heb laten zien! Het leuke is dat we de kast onverwacht hebben gekocht op het moment dat we op zoek waren naar een salontafel...

We waren bij Rio Stores in Zutphen, eerlijk gezegd weet ik niet of die winkel nog bestaat, maar het was een zaak waar je stoere meubels en hele mooie woonaccessoires kon scoren.  Terwijl ons oog was gevallen op een houten maar roomwit gelakte salontafel, wees Martin mij op een vitrinekast….of ik die ook niet mooi vond voor in de kamer?? Ik heb hem allicht de vraag  nog eens laten herhalen, want al vind ie een heleboel aan mijn woon-afwijking goed en ook wel leuk…dat hij mij vraagt of ik een kast mooi vind en vervolgens ook nog voorstelt om de kast te kopen…heel bijzonder!!!

Ik was er helemaal blij mee en je snapt dat ik die kans met twee handen en tien vingers aangreep, dus om een lang verhaal kort te houden hi hi…zo is deze vitrinekast in onze kamer terecht gekomen. En ik ben er nu nog steeds heel blij mee, want er staan een aantal bezittingen in (alleen van emotionele waarde, maar dat is juist zo waardevol)  die hier fraai maar toch veilig achter glas getoond kunnen worden.

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle
Mijn liefde voor kransen blijkt geloof ik ook wel uit de foto’s, aan beide kanten van de kast hangt er één.

Home & Lifestyle
Nu we het toch over mijn kasten in de woonkamer hebben…er staat er  nog één.

Home & Lifestyle
Deze broodkast heeft voor mij ook een emotionele waarde, aangezien de kast van mijn overleden moeder is geweest. De kast was voorzien van een grenen laklaag…ik vond de kleur niet mooi, maar het model van de kast geweldig, dus ik wilde deze herinnering heel graag mee naar huis. Mijn vriendin Helga en ik hebben de kast geschilderd, nadat manlief eerst uren heeft geschuurd. Dat vind ik nog steeds super van hem, want het was een megaklus terwijl hij helemaal geen klusser is. En dat Helga mij hielp, vond ik natuurlijk ook heel lief én gezellig!!

Home & Lifestyle

Mocht je mijn blog al langer volgen, dan komt het verhaal over de broodkast je misschien wel bekend voor. Dat kan kloppen, want daar heb ik in een eerdere post al eens aandacht aan besteed. Mocht je het hele verhaal willen lezen, klik dan hier op “Een bijzondere kast”.

Ik wens je een fijne dag!

maandag 4 januari 2010

Honderd jaar oud…

In onze vitrinekast in de woonkamer staan mooie voorwerpen... niet altijd mooi van uiterlijk, maar mooi door herinneringen die ze bij mij oproepen. Toen mijn moeder bijna twee jaar geleden overleed, zijn de spullen van mijn ouders tussen de kinderen verdeeld en kwamen we ook dit boekje tegen. De anderen wilden dit woordenboekje niet en ik twijfelde eerst ook, maar toen ik er even in bladerde en voorin de naam van mijn lieve opa (de vader van mijn vader) en de datum 25 Dec ‘15  zag staan, waren mijn twijfels weg.

Home & Lifestyle
De rug van het woordenboekje heeft de tijd niet geheel doorstaan, maar dat heeft ook wel wat en gezien de leeftijd is dat ook wel begrijpelijk
   Home & Lifestyle
 
Home & Lifestyle 
 Mijn opa zal dit woordenboekje op zijn verjaardag hebben gekregen toen hij 18 jaar werd - hij is geboren op 25 december 1897 - en ik vermoed dat bij zijn overlijden in 1984 mijn vader het gekregen heeft.

Home & Lifestyle

Voor in Kramers’ woordentolk staat het jaartal 1910, het woordenboekje is dit jaar dus precies honderd jaar oud. Dat realiseerde ik mij eigenlijk pas tijdens het schrijven van deze post.

IMG_2967a

Het is nu één van mijn pronkstukken in de vitrinekast! Ik ben blij dat ik het woordenboekje uiteindelijk toch meegenomen heb.... !

Ik wens je een fijne week!!

vrijdag 1 januari 2010

Voorjaarskriebels…??

Allereerst hoop ik dat jullie een hele fijne en gezellige jaarwisseling hebben gehad en wil ik jullie voor het nieuwe jaar 2010 heel veel goeds en gezondheid toewensen!! Bij ons thuis is de jaarwisseling gezellig verlopen, vannacht hebben we met z'n dertienen geproost op het nieuwe jaar!! Een nieuw jaar waarin ik weer veel van jullie blogs hoop te genieten en waarin ik hoop ook mijn eigen blog met mooie posten te gaan vullen....!! Ik ben er klaar voor....!!


Voorjaarskriebels gaf ik al aan ....ik geef toe...we zijn het nieuwe jaar nog amper gestart en ik kijk al uit naar het voorjaar…! En ik weet het...dat is vroeg, maar als ik een voorkeur uit mag spreken, dan zijn zowel de lente als de zomer bij mij echt favoriet!!
In de lente kan ik zó genieten van alles wat uitloopt in de natuur en de temperatuur die al telkens een stapje omhoog gaat. Zodra het kan, ga ik in de tuin in het zonnetje zitten en mij met een glimlach op mijn gezicht verheugen op wat komen gaat.  In de zomer geniet ik van onze tuin, het buiten zijn, het mooie weer, de vakantie…ook dat vind ik een heerlijk seizoen!!

Maar nu is het nog winter…dat geeft niets, maar dat weerhoudt mij er niet van om alvast een beetje voorjaar in huis te halen. Je hoeft eigenlijk maar heel weinig te doen om ook binnen te genieten…zoom maar eens in op een hyacint of een andere mooie voorjaarsbloem die bij je op de salontafel staat!!

Home & Lifestyle 
Home & Lifestyle
Home & Lifestyle

Als ik deze foto’s en vooral onderstaande foto aandachtig bekijk, is het toch heerlijk dat ik ook in deze koude tijd al kan genieten van de voorjaarspracht van de natuur! Ik wacht geduldig af, maar als het zover is... zal ik het voorjaar met open armen ontvangen!!!


Home & Lifestyle

Ik wens je een hele goede start van het nieuwe jaar…!

Lieve groet, Ingrid